עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

רוצים לראות אותי מכין את המתכון?

אתם מוזמנים לצפות בסרטון של הכנת המנה בערוץ היוטיוב שלנו: עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות.

אנחנו ממליצים לכם להירשם לערוץ על מנת להישאר מעודכנים על ידי לחיצה על כפתור ה- Subscribe.

עוף ברוטב צ'ילי מתוק וצ'ילי חריף - שילוב מנצח.

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות הוא מתכון ממכר.

האיזון העדין של הטעמים במתכון בין הטעם המתוק חמצמץ של רוטב הצ'ילי המתוק והדבש, החריפות השקטה והמתגנבת של הצ'ילי החריף והמליחות של הסויה יוצרים את האוממי. אותו טעם מסתורי שנוצר מהרמוניה של טעמים.

טיפ השף להצלחת המתכון

הרוטב של העוף מכיל סוכרים ונוזלים. ככל שזמן הבישול חולף הרוטב מאבד נוזלים והסוכר מתחיל להתקרמל כך שהרוטב הולך ונהיה סמיך.

השאיפה שלנו היא לגרום לרוטב הצ'ילי המתוק להיות בשיא הסמיכות שלו כשהמנה תהיה מוכנה ולשמור שהרוטב לא ישרף.

הטיפ להצלחת מנת העוף ברוטב צילי מתוק היא שימוש במים. על ידי מעקב על מצב הרוטב אנחנו משתמשים, במידת הצורך, בכמות קטנה של מים על מנת לדלל את הרוטב ולמנוע ממנו למלהשרף.

כמה חריף? כמה שבא לכם!

במתכון אני משתמש בצ'ילי חריף אדום אחד שנותן לנו חריפות עדינה, כזו שילדים יכולים לאכול בכיף.

אם אתם אוהבים יותר חריף אתם יכולים בשקט להגדיל את כמות הצ'ילי במתכון על פי טעמכם.

אם אתם לא אוהבים חריף הורידו את הצ'ילי החריף מהמתכון.

כל מתכון הוא בסיס לשינויים

המתכון של העוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות יכול לשמש אתכם כבסיס נפלא לגיוונים שונים ומשחקים של טעמים. כל מה שצריך לעשות הוא לנסות.

הסוד הוא באיזון – המתכון הבסיסי של העוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות נשען על איזון בין מתיקות של רוטב הצ'ילי והדבש לבין המליחות של הסויה עם החריפות של הצ'ילי.

ניתן לשחק עם הטעמים לחזק או להוסיף טעמים כל עוד מקפידים על איזון נכון של הטעמים.

המלצות לגיוונים

אפשר להחליף את המתיקות על ידי החלפה של הדבש: בסילאן, מייפל, סוכר חום, קוקה קולה ( בכל כוס קולה יש איזה 4 כפות סוכר), ריבה.

אפשר ללהחליף את החמיצות של רוטב הצ'ילי על ידי שימוש בחומץ, לימון, חרדל או קטצופ. חשוב מאוד לאזן את החמיצות על ידי המתיקות.

הוספת חריפות על ידי תוספת צ'ילי חריף (מעבר לכמות של המתכון), פפריקה חריפה, אריסה, טבסקו,סריצ'ה וכדומה. מוסיפים טיפה בכל פעם וטועמים.

הוספת טעם מעושן על ידי Liquid Smoke או פפריקה מעושנת.

הדרך הטובה ביותר היא להתחיל במתכון הבסיס ומשם להתחיל עם הניסיונות לאט לאט.

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

סוג המנה מנה עיקרית, עוף
סוג המטבח אסייתי
תגיות עוף בצ'ילי, עוף בצ'ילי מתוק, עוף ברוטב צ'ילי, עוף ברוטב צילי מתוק
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 278 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 6 כרעים
  • 1.5 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
  • 0.5 כוס דבש
  • 0.5 כוס סויה
  • 3 כפות שמן
  • 6 שיני שום כתוש
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ לעיגולים דקים מנקים מגרעינים
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 0.5 כוס מים מוסיפים עוד לפי הצורך

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות

    חותכים את פלפל הצ'ילי לאורכו. מנקים אותו מהזרעים והמחיצות הלבנות. חותכים לרצועות צרות.

    חומרי-גלם-עוף-ברוטב-צילי-מתוק
  2. מערבבים בקערה את רוטב הצ'ילי המתוק, הסויה, הדבש, הפלפל צ'ילי, השום, הג'ינג'ר השמן והמים.  

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-עם-נגיעות-חריפות-מערבבים-את-הרוטב
  3. מסדרים את העוף על תבנית.

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-עם-נגיעות-חריפות-העוף-בתבנית
  4. יוצקים על העוף את הרוטב. מורחים בעזרת כפית או מברשת מטבח את הרוטב על העוף. 

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-בתבנית
  5. אופים את העוף בתנור כ- 70 דקות.

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-אופים-את-העוף
  6. אחרי 20 דקות של אפיה הופכים את העוף. בעזרת כף אוספים את הרוטב שבתחתית התבנית ויוצקים על העוף.

    אחרי 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף ומורחים עליו את הרוטב שבתבנית. ממשיכים להפוך את העוף עוד מספר פעמים. ככל שאנחנו מתקרבים לסוף הבישול הופכים בתדירות גוברת. 

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-הופכים-את-העוף
  7. אחרי כ- 45 - 50 דקות של אפיה חשוב לבדוק את מצב הרוטב. אנחנו רוצים שהרוטב יסמיך אך לא ישרף. ככל שהרוטב יהיה יותר סמיך כך הוא יצור זיגוג טוב יותר לעוף.

    המקום הכי טוב לבדוק את מצב הרוטב הוא בשוליים בהיקף התבנית. אם הרוטב מבעבע עם בועות גדולות, כהה ונראה כי הוא הולך להישרף מוסיפים עוד כ- 2 - 3 כפות מים. אחרי הוספת המים חשוב לערבב את כל הרוטב שבתבנית ולעבור גם על השוליים של התבנית על מנת לדלל גם את הרוטב שנדבק אליהם.

    בתמונה הרוטב שלנו במצב מצוין  - הבועות קטנות והצבע בהיר.

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-בודקים-את-הרוטב
  8. לקראת סוף האפיה חשוב לבדוק את העוף ומצב הרוטב בתדירות גבוהה יותר.

    אם הרוטב מאוד סמיך כדאי לבדוק בתכיפות גבוהה יותר מאחר והוא עלול להישרף. אם הרוטב דליל יותר אפשר לתת לו כמה דקות בין הפיכה להפיכה.

    זה עניין של ניסיון וברגע שמבינים את הפרנציפ כבר תדעו כמה זמן יש לכם בין הפיכה להפיכה.

    ככלל אני מקפיד בעשרים דקות האחרונות על בדיקה של הרוטב, הפיכה וזיגוג של העוף כל 5 דקות. בעשר דקות האחרונות אני מבצע בדיקה של הרוטב, הפיכה וזיגוג של העוף כל 3 דקות.

    ככל שנבצע יותר זיגוגים לקראת הבישול כך העוף יקבל זיגוג יפה יותר. 

    עוף-ברוטב-צילי-העוף-מוכן
  9. אחרי 70 דקות העוף מוכן. אנחנו מוציאים את התבנית מן התנור. מעניקים לעוף זיגוג אחרון עם הרוטב. 

    העוף הולך מצוין עם אורז לבן, אורז צהוב וקוסקוס. 

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק
  10. אתם מוזמנים לצפות בסרטון של הכנת המנה בערוץ היוטיוב שלנו: https://www.youtube.com/watch?v=jM20vCEWsHk

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון