עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות
מחממים תנור ל 180 מעלות
חותכים את פלפל הצ'ילי לאורכו. מנקים אותו מהזרעים והמחיצות הלבנות. חותכים לרצועות צרות.
מערבבים בקערה את רוטב הצ'ילי המתוק, הסויה, הדבש, הפלפל צ'ילי, השום, הג'ינג'ר השמן והמים.
מסדרים את העוף על תבנית.
יוצקים על העוף את הרוטב. מורחים בעזרת כפית או מברשת מטבח את הרוטב על העוף.
אופים את העוף בתנור כ- 70 דקות.
אחרי 20 דקות של אפיה הופכים את העוף. בעזרת כף אוספים את הרוטב שבתחתית התבנית ויוצקים על העוף.
אחרי 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף ומורחים עליו את הרוטב שבתבנית. ממשיכים להפוך את העוף עוד מספר פעמים. ככל שאנחנו מתקרבים לסוף הבישול הופכים בתדירות גוברת.
אחרי כ- 45 - 50 דקות של אפיה חשוב לבדוק את מצב הרוטב. אנחנו רוצים שהרוטב יסמיך אך לא ישרף. ככל שהרוטב יהיה יותר סמיך כך הוא יצור זיגוג טוב יותר לעוף.
המקום הכי טוב לבדוק את מצב הרוטב הוא בשוליים בהיקף התבנית. אם הרוטב מבעבע עם בועות גדולות, כהה ונראה כי הוא הולך להישרף מוסיפים עוד כ- 2 - 3 כפות מים. אחרי הוספת המים חשוב לערבב את כל הרוטב שבתבנית ולעבור גם על השוליים של התבנית על מנת לדלל גם את הרוטב שנדבק אליהם.
בתמונה הרוטב שלנו במצב מצוין - הבועות קטנות והצבע בהיר.
לקראת סוף האפיה חשוב לבדוק את העוף ומצב הרוטב בתדירות גבוהה יותר.
אם הרוטב מאוד סמיך כדאי לבדוק בתכיפות גבוהה יותר מאחר והוא עלול להישרף. אם הרוטב דליל יותר אפשר לתת לו כמה דקות בין הפיכה להפיכה.
זה עניין של ניסיון וברגע שמבינים את הפרנציפ כבר תדעו כמה זמן יש לכם בין הפיכה להפיכה.
ככלל אני מקפיד בעשרים דקות האחרונות על בדיקה של הרוטב, הפיכה וזיגוג של העוף כל 5 דקות. בעשר דקות האחרונות אני מבצע בדיקה של הרוטב, הפיכה וזיגוג של העוף כל 3 דקות.
ככל שנבצע יותר זיגוגים לקראת הבישול כך העוף יקבל זיגוג יפה יותר.
אחרי 70 דקות העוף מוכן. אנחנו מוציאים את התבנית מן התנור. מעניקים לעוף זיגוג אחרון עם הרוטב.
העוף הולך מצוין עם אורז לבן, אורז צהוב וקוסקוס.
אתם מוזמנים לצפות בסרטון של הכנת המנה בערוץ היוטיוב שלנו: https://www.youtube.com/watch?v=jM20vCEWsHk