Go Back
הדפס
עוף-ברוטב-צילי-מתוק

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

עוף בתנור ברוטב צ'ילי מתוק עם נגיעות של חריפות

סוג המנה מנה עיקרית, עוף
סוג המטבח אסייתי
תגיות עוף בצ'ילי, עוף בצ'ילי מתוק, עוף ברוטב צ'ילי, עוף ברוטב צילי מתוק
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 278 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 6 כרעים
  • 1.5 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
  • 0.5 כוס דבש
  • 0.5 כוס סויה
  • 3 כפות שמן
  • 6 שיני שום כתוש
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ לעיגולים דקים מנקים מגרעינים
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 0.5 כוס מים מוסיפים עוד לפי הצורך

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות

    חותכים את פלפל הצ'ילי לאורכו. מנקים אותו מהזרעים והמחיצות הלבנות. חותכים לרצועות צרות.

    חומרי-גלם-עוף-ברוטב-צילי-מתוק
  2. מערבבים בקערה את רוטב הצ'ילי המתוק, הסויה, הדבש, הפלפל צ'ילי, השום, הג'ינג'ר השמן והמים.  

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-עם-נגיעות-חריפות-מערבבים-את-הרוטב
  3. מסדרים את העוף על תבנית.

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-עם-נגיעות-חריפות-העוף-בתבנית
  4. יוצקים על העוף את הרוטב. מורחים בעזרת כפית או מברשת מטבח את הרוטב על העוף. 

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-בתבנית
  5. אופים את העוף בתנור כ- 70 דקות.

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-אופים-את-העוף
  6. אחרי 20 דקות של אפיה הופכים את העוף. בעזרת כף אוספים את הרוטב שבתחתית התבנית ויוצקים על העוף.

    אחרי 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף ומורחים עליו את הרוטב שבתבנית. ממשיכים להפוך את העוף עוד מספר פעמים. ככל שאנחנו מתקרבים לסוף הבישול הופכים בתדירות גוברת. 

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-הופכים-את-העוף
  7. אחרי כ- 45 - 50 דקות של אפיה חשוב לבדוק את מצב הרוטב. אנחנו רוצים שהרוטב יסמיך אך לא ישרף. ככל שהרוטב יהיה יותר סמיך כך הוא יצור זיגוג טוב יותר לעוף.

    המקום הכי טוב לבדוק את מצב הרוטב הוא בשוליים בהיקף התבנית. אם הרוטב מבעבע עם בועות גדולות, כהה ונראה כי הוא הולך להישרף מוסיפים עוד כ- 2 - 3 כפות מים. אחרי הוספת המים חשוב לערבב את כל הרוטב שבתבנית ולעבור גם על השוליים של התבנית על מנת לדלל גם את הרוטב שנדבק אליהם.

    בתמונה הרוטב שלנו במצב מצוין  - הבועות קטנות והצבע בהיר.

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק-בודקים-את-הרוטב
  8. לקראת סוף האפיה חשוב לבדוק את העוף ומצב הרוטב בתדירות גבוהה יותר.

    אם הרוטב מאוד סמיך כדאי לבדוק בתכיפות גבוהה יותר מאחר והוא עלול להישרף. אם הרוטב דליל יותר אפשר לתת לו כמה דקות בין הפיכה להפיכה.

    זה עניין של ניסיון וברגע שמבינים את הפרנציפ כבר תדעו כמה זמן יש לכם בין הפיכה להפיכה.

    ככלל אני מקפיד בעשרים דקות האחרונות על בדיקה של הרוטב, הפיכה וזיגוג של העוף כל 5 דקות. בעשר דקות האחרונות אני מבצע בדיקה של הרוטב, הפיכה וזיגוג של העוף כל 3 דקות.

    ככל שנבצע יותר זיגוגים לקראת הבישול כך העוף יקבל זיגוג יפה יותר. 

    עוף-ברוטב-צילי-העוף-מוכן
  9. אחרי 70 דקות העוף מוכן. אנחנו מוציאים את התבנית מן התנור. מעניקים לעוף זיגוג אחרון עם הרוטב. 

    העוף הולך מצוין עם אורז לבן, אורז צהוב וקוסקוס. 

    עוף-ברוטב-צילי-מתוק
  10. אתם מוזמנים לצפות בסרטון של הכנת המנה בערוץ היוטיוב שלנו: https://www.youtube.com/watch?v=jM20vCEWsHk