סלט עלי בייבי עם אגסים ורימון

סלט עלי בייבי עם אגסים ורימון

סלט עלי ביבי עם אגסים ורימון

סלט עלי בייבי הוא סלט נפלא ורענן שהוא שילוב מנצח של טעמים: מרירות קלה של עלי הבייבי ושמן הזית, מתיקות של הדבש, האגסים והרימון וחמיצות קלה של של מיץ הלימון.

למרות שהרימון מתקשר לנו מיידית עם ראש השנה, אפשר למצוא רימונים בארץ  בין אוגוסט לפברואר.

הזן "וונדרפול", שהגיע אלינו מארצות הברית הוא הזן העיקרי שמגדלים פה בארץ עם כ- 90% משטחי הגידול, נכנס לשיווק באוקטובר.

סלט עלי בייבי עם טוויסט

במתכון אני משתמש במלח רגיל. מי שרוצה לתת לסלט עלי הבייבי טוויסט קטן ונחמד שיחליף את המלח הרגיל במלח ים אטלנטי.

מלח ים אטלנטי מגיע בצורה של גושים קטנים של מלח. כשמוסיפים את מלח הים האטלנטי לסלט אנחנו מקבלים סלט שיש בו גושים קטנים וקראנציים של מלח שמתפצפצים בפה עם כל נגיסה ומשחררים פצצת מליחות קטנה בפה.

מדובר בטוויסט נחמד מאוד אבל לא כל האנשים אוהבים את מכת המליחות שמקבלים כשנוגסים בגוש מלח.

לשיקולכם.

טיפ השף להצלחת הסלט

על מנת לשמור על הסלט שלכם רענן. תבלו את סלט עלי הביבי דקה או שתיים לפני ההגשה של הסלט.

החמיצות של הרוטב תוקפת את העלים וגורמת להם להראות עייפים ונבולים. לכן מתבלים את הסלט שניה לפני ההגשה ומגישים. כך הסועדים מקבלים את הסלט במלוא תפארתו. טרי, רענן וקראנצ'י.

גיוונים ותוספות

לא אוהבים עלי בייבי או רוצים גיוון החליפו את עלי הבייבי בלבבות חסה חתוכים. רוצים סלט יותר מריר וחריף טיפה לכו על עלי ארגולה.

רוצים לצ'פר את הסלט בתוספת קראנציות, לכו על אגוזי מלך, שקדים, גרעיני חמניה או דלעת. רוצים עוד תוספת פירותית, לכו על חמוציות או צימוקים.

אם מתחשק לכם להוסיף גבינה לסלט לכו על גבינת רוקפור מפוררת לגושים קטנים – רק זיכרו תוספת גבינה הופכת את הסלט ללא מתאים לצמחונים או טבעוניים.

סלט עלי בייבי עם אגסים ורימון

סלט עלי בייבי עם אגסים ורימון

סוג המנה סלטים, תוספות
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות סלט ירוק, סלט עלי בייבי, סלט עלים ירוק, ראש השנה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 0 minutes
זמן הכנה כולל 10 minutes
מנות 6
קלוריות 198 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 חבילה שקית עלי בייבי
  • 1 אגס בשל
  • 1/2 כוס גרעיני רימון
  • 1/2 לימון
  • 2 - 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. סוחטים את הלימון.

    חומרים-סלט-עלי-בייבי
  2. חותכים את האגס לרבעים ומסירים את הליבה. משכיבים כל רבע אגס על הצד ופורסים לפרוסות דקות.

    חותכים-את-האגס-לסלט-הבייבי
  3.  מכינים את הרוטב של סלט עלי הבייבי. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש והמלח בקערה.

    רוטב-לסלט-עלי-בייבי
  4. שמים את עלי הבייבי, האגס החתוך וגרעיני הרימון בקערה ומוסיפים את הרוטב. 

    אם משתמשים בתוספות מוסיפים גם אותן לסלט. 

    מערבבים היטב.

    מערבבים-את-סלט-עלי הבייבי
  5. מעבירים לקערת הגשה יפה ומגישים במיידי.

    סלט-עלי-בייבי-עם-רימונים-ואגסים

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי סלט פטרוזיליה שגונב את ההצגה יש מנות שהן כל כך מיוחדות שכל פעם שמגישים אותן עובר מעין גל הדף שיוצר רחש בין הסועדים שנתקלים במנה בפעם הראשונה ומוציא מהם תגובות בסגנון וואו! מה זה? חייב את המתכון וכדומה. סלט […]

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי סלט ירקות שורש אסייתי תמיד מצליח להפתיע אותי בטעמים של מכיוון שהחיך שלי לא מורגל בטעמים אסייתים ולכן עבורי זו תמיד חגיגה. אחד מן הסלטים האסייתים הראשונים שהכרתי היה סלט הכרוב והשומשום האסייתי שהיה להיט קולינארי שכבש את מדינתנו לפני כעשר […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון