מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

חבר שהוא טבעוני הזמין אותנו לארוחת ערב. במסגרת הארוחה הוא הגיש לנו מנה של קינואה עם טופו וירקות שגנבה את ההצגה.

כל כך אהבתי את המנה שביקשתי את המכון כדי שאוכל לחלוק אותו אתכם.

מה זה קינואה?

מקורה של הקינואה הוא בהרי האנדים שבדרום אמריקה. הקינואה נחשבת בטעות כדגן למרות שהיא מין של כף האווז, צמח בעל פרחים השייך למשפחת הירבוזיים.

המילה קינואה מתייחסת לרוב לזרעיו של הצמח, המשווקים תחת שם זה כמזון.

איך מכינים קינואה?

הכנת קינואה מאוד דומה להכנה של אורז (ביקרתם כבר במדריך שלנו – איך מכינים את האורז המושלם?)

שוטפים את הקינואה, מטגנים טיגון קצר במעט שמן ומוסיפים מים ביחס של שתי כוסות מים קרים לכוס קינואה.

מוסיפים כף מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה 20 דקות. בוחשים פעם אחת אחרי שבע דקות. 

אחרי 20 דקות מכבים את האש, ונותנים לקינואה לנוח עוד כ- 10 דקות מכוסה.

קינואה חמה או קרה?

במתכון אפשר להשתמש בקינואה שזה הרגע הוכנה או בקינואה שהכנתם מראש.

ההבדל היחיד בשימוש בקינואה חמה או קרה הוא בשלב האחרון של המתכון בו נצטרך להוסיף שתים שלוש דקות נוספות כדי לאפשר לקינואה להתחמם.  

רוטב פסטו ביתי בסיסי

במהלך הכנת המתכון אנו מכינים סוג של רוטב פסטו ביתי.

רוטב הפסטו שלנו יהיה מאוד בסיסי ויכלול עלי בזיליקום, מלח ושמן זית אותם נכתוש ידנית במכתש ועלי.

אם אין לכם עלי ומכתש, או במידה ואתם מעוניינים בפסטו יותר חלק במרקם, אתם יכולים להשתמש בבלנדר או בבלנדר מוט על מנת לטחון את הפסטו למרקם יותר חלק.

שדרוגים לרוטב הפסטו

אם אתם מעוניינים ברוטב פסטו עשיר יותר שקרוב יותר לרוטב הפסטו הקלאסי, אתם יכולים לשדרג את המתכון הבסיסי על ידי הוספה של שום, צנוברים וגבינת פרמז'ן לפי בחירתכם.

במידה ואתם מוסיפים את הפרמז'ן מומלץ לוותר על הכתישה במכתש ועלי ולהכין את הרוטב בבלנדר.

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

סוג המנה טבעוני, מנה עיקרית, צמחוני, תוספות
סוג המטבח מטבח דרום אמריקאי, מטבח ים תיכוני
תגיות פיטריות, פסטו, קינואה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 320 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

להכנת הקינואה:

  • כוסות קינואה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן
  • 5 כוסות מים

להכנת הפסטו הביתי

  • 1 חבילה עלי בזיליקום מופרדים מהגבעולים
  • ½ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח ים אטלנטי

להכנת התבשיל:

  • 3 כפות שמן זית
  • קינואה מבושלת
  • 1 חבילה פטריות שמפניון
  • בצל קצוץ לקוביות
  • 1 חבילה טופו קשה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 - 6 עלי מרווה
  • פלפל שחור לפי טעם
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה

  1. שמים את השמן בסיר ומחממים על אש גבוהה

  2. מוסיפים את הקינואה ומטגנים אותה למשך דקה תוך כדי בחישה.

  3. מוסיפים את המים ובוחשים היטב.

  4. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

  5. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה שיש על החום הנמוך ביותר (כמו שמכינים אורז) ומבשלים כ- 20 דקות. לבחוש אחרי כחמש דקות בישול.

  6. מכבים את האש ונותנים לקינואה לנוח עשר דקות. אחרי עשר דקות מאווררים את הקינואה עם מזלג.

הכנת הפסטו

  1. שמים את עלי הבזיליקום במכתש. מוסיפים את המלח וכותשים לעיסה.

  2. מעבירים את העיסה לצנצנת. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

    אם המרקם עדיין גס לטעמכם אתם יכולים לתת לפסטו טחינה קצרה עם בלנדר מוט.

    הכנת-פסטו-ביתי-הפסטו-מוכן

הכנת המנה:

  1. במחבת גדולה או סיר שמים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם.

  2. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים אותו ארבע - חמש דקות, תוך כדי בחישה מידי פעם, עד שהבצל נהיה שקוף.

    תבשיל-קינואה-טגון-הבצל
  3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מבשלים את הפטריות והבצל עד שכל הנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים והמחבת חוזרת להיות יחסית יבשה.

    איך-מכינים-קינואה--טיגון-פטריות
  4. מוסיפים את השום. מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.

    תבשיל-קינואה-מוסיפים-שום
  5. מוסיפים את הטופו ועלי המרווה ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהטופו מקבל קצת צבע. כשלוש - ארבע דקות.

    תבשיל-קינואה-מוסיפים-את-הטופו
  6. מוסיפים את את רוטב הפסטו ומבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

    תבשיל-קינואה-מוסיפים-פסטו
  7. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב עד שהתערובת נהיית אחידה.

    במידה והקינואה חמה מבשלים שתים שלוש דקות תוך כדי ערבוב.

    במידה והקינואה היתה קרה מבשלים כחמש - שש דקות עד שהקינואה תתחמם.

    מוסיפים-את-הקינואה-למחבת
  8. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

    קינואה-עם-טופו-פטריות-ופסטו-ביתי

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון