איך מכינים את האורז המושלם?

איך מכינים את האורז המושלם?

איך מכינים את האורז המושלם?

אם אתם רוצים ללמוד איך להכין את האורז המושלם, כזה שאף פעם לא נכשל ותמיד יוצא אחד אחד, הגעתם למקום הנכון.

הדרך הפשוטה לעשות אורז היא לעקוב אחרי השלבים האלו.

השלבים בהכנת האורז המושלם

  1. מטגנים את האורז.
  2. מוסיפים מים.
  3. מבשלים את האורז.
  4. נותנים לאורז לנוח.

באיזה סוג של אורז להשתמש?

הזנים של האורז המתאימים למתכון הם זנים שבהם גרגר האורז הוא ארוך. 

אורז יסמין – אורז שנשאר לח ורך אחרי בישול עם טיפה ארומה מתקתקה.

אורז פרסי – אורז שנשאר לח אחרי בישול, בעל התנגדות קלה לנשיכה

בכמה שמן משתמשים?

נשתמש בכף אחת של שמן לכל כוס אחת של גרגירי אורז לא מבושלים.

כוס נחשבת כוס מדידה של 240 מ"ל.

משתמשים בשמן זרעים כדוגמת שמן קנולה, שמן סויה, שמן תירס וכדומה.

כמה מים מוסיפים לאורז?

אורז זקוק לכמות של פי 1.5 – 2 של מים ביחס לאורז. כלומר על כל כוס אורז נשתמש בכוס וחצי עד שתי כוסות מים. על שתי כוסות אורז נשתמש בשלוש כוסות מים עד ארבע כוסות מים.

מים קרים או רותחים?

האמת היא שאין הבדל. אם רוצים להשתמש במים קרים יש להאריך את זמן הבישול בסביבות ארבע – חמש דקות.

אישית אני משתמש במים רותחים מאחר והם מקצרים את זמן הבישול וחוסכים מאמצים.

בכמה מלח משתמשים בהכנה של אורז?

מלח זה עניין מאוד אינדיבדואלי. יש אנשים שמעדיפים מנות יותר מלוחות ואחרים פחות. אחרי מספר נסיונות תגלו מה הכמות שאתם אוהבים.

חשוב מאוד להמליח את האורז במהלך הבישול. אם לא ממליחים את האורז במהלך הבישול הוא יצא טפל ושום המלחה אחרי הבישול לא תעזור.

כשאתם ממליחים את האורז במהלך הבישול, המים צריכים להרגיש יותר מלוחים ממה שאתם רוצים לקבל כתוצאה הסופית. אל דאגה האורז יספוח אליו חלק מן המליחות במהלך הבישול.

כלל האצבע אומר שמשתמשים בחצי כף מלח על כל כוס אחת של אורז.

כמה זמן מבשלים את האורז?

אחרי הטיגון הראשוני של האורז, האורז זקוק לזמן בישול של 15 – 20 דקות כשהסיר מכוסה על הלהבה הכי נמוכה שיש. בגדול כל עוד אתם נמצאים בטווח של 15 – 20 דקות בישול אתם אמורים להיות בסדר.

זמן הבישול עלול להשתנות טיפה בגלל גורמים כמו חוזק הגז שלכם, הטמפרטורה של החדר, סוג ואיכות הסיר, הלחות של האורז וכדומה.

לכן כדאי לבדוק עם ידי טעימה את מצב האורז. אם האורז עדיין טיפה קשה תנו לו עוד שתי דקות בישול ובדקו שוב. אם האורז רך אפשר לכבות את האש. האורז ימשיך להתבשל עוד טיפה בזמן ההמתנה.

תנו לאורז מנוחה - המתכון להצלחה

אחרי שהאורז סיים להתבשל הוא זקוק לזמן מנוחה של 5 – 10 דקות לפחות. אם אתם לא ממהרים תנו לו אפילו עוד כמה דקות. זמן המנוחה יאפשר לאורז לספוג עוד לחות מן האדים שבסיר ולסיים את תהליך הבישול.

אחד הכללים החשובים הוא – לא לפתוח את המכסה של הסיר בזמן ההמתנה. אין לכם מה לבדוק את האורז. הוא בסדר תאמינו לי.

כל פתיחה של הסיר גורמת לאדים של המים שבסיר להתנדף החוצה ואנחנו לא רוצים שזה יקרה. לכן חכו בסבלנות.

שלב אחרון - אוורור האורז

השלב האחרון בהכנת האורז המושלם הוא שלב אוורור האורז.

אחרי שהאורז סיים להתבשל אנחנו מאווררים אותו בעזרת מזלג. פעולת האוורור נעשית על ידי פירור גושי האורז בעדינות על ידי המזלג. פעולה זו מפרידה בין גרגירי האורז והופכת את האורז שלנו להיות אורז אחד אחד.

חשוב לבצע את פעולת האוורור בעדינות על מנת לא לשבור את גרגירי האורז.

אם אתם פרפקציוניסטים אחרי פעולת האוורור של האורז סגרו את המכסה ותנו לאורז מנוחה נוספת של שתים שלוש דקות.

איך מכינים את האורז המושלם

איך מכינים את האורז המושלם

סוג המנה תוספות
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות אורז
זמן הכנה 1 minute
זמן בישול 15 minutes
מנות 6
קלוריות 130 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 2 כוסות אורז יסמין או פרסי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מכינים מראש את האורז והמים הרותחים

    חומרים-להכנת-האורז-המושלם
  2. שמים את השמן בסיר ונותנים לו להתחמם.

    שמים-שמן-בסיר
  3. מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו כשתי דקות תוך בחישה קבועה. נזהרים שהאורז לא ישרף.

    מטגנים-את-האורז-טיגון-קל
  4. מוסיפים את המים הרותחים.

    זהירות המים מבעבעים בבעבוע חזק ועלולים להשפריץ!

    אחרי שהבעבוע נרגע נותנים ערבוב טוב.

    איך מכינים את האורז המושלם הוספת המים
  5. ממליחים את האורז ונותנים בחישה טובה לאורז. אם יש גושים של אורז מפוררים אותם.

    איך מכינים את האורז המושלם
  6. מכסים את הסיר עם מכסה.

    איך מכינים את האורז המושלם
  7. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, על העוצמה הכי נמוכה.

    מבשלים את האורז 15 דקות. אחרי שבע דקות בישול נותנים לאורז ערבוב טוב ומיד מכסים שוב את הסיר.

    איך מכינים את האורז המושלם
  8. אחרי 15 דקות הבישול בודקים את מצב האורז. אם האורז עדין מרגיש קשה נותנים לו עוד שתי דקות בישול נוספות ובודקים שוב.

    אם האורז כבר מרגיש רך, גם אם עדיין לא מבושל לגמרי, מכבים את האש. האורז ימשיך להתבשל על האדים שבסיר. נותנים לאורז מנוחה של 5 - 10 דקות. לא פותחים את המכסה של הסיר.

    איך מכינים את האורז המושלם
  9. אחרי המנוחה בעזרת מזלג מאווררים את האורז בזהירות.

    אוורור האורז - איך מכינים את האורז המושלם
  10. נותנים לאורז מנוחה נוספת של 3 דקות וזהו האורז מוכן.

    אורז מושלם


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון