כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי – מתכון דיאטטי

כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי – מתכון דיאטטי

מתכון דיאטטי של כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי

מי אמר שאוכל טעים חייב להיות משמין?

כחובב אוכל ובישול אני מתמודד לא אחת עם עניין המשקל שלי. מדובר בקרב ארוך שנמשך שנים. פעם למעלה ופעם למטה. כשהיחס בדרך נוטה יותר לכיוון הלמעלה.

את המתכון הזה של ה- כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי פיתחתי בתקופה שהלכתי לקבוצה של דיאטה באחת מחברות הדיאטה המוכרות. ירדתי 15 קילו והרווחתי מתכון מעולה. איזה נצחון.

מאחר והשיטה של החברה מוגנת בזכויות יוצרים אני מנוע מלפרסם את הניקוד של המתכון (והמבין יבין) אך המתכון עומד בסטנדרטים המחמירים של השיטה כל עוד תקפידו להשתמש בכמויות שאני מפרסם במתכון ותקפידו על גודל המנה.

המחמירים עוד יותר יכולים כמובן לקצץ ולצמצם עוד טיפה בהמרכיבים היחסית משמינים שמופיעים במתכון אבל זה כבר עלול לפגוע בטעם.

צפירת הרגעה למי שלא שומר על דיאטה  - לפני שאתם בורחים - זה טעים בטרוף.

למי שקורא את ההקדמה ונבהל ורץ לחפש את כפתור האחורה בדפדפן הרשו לי להרגיע. למרות שהמתכון של ה-כרובית בתנור עם ציפוי קריספי הוא דיאטטי הוא יפתיע אתכם בכמה שהוא טעים.

כמובן שמי שרוצה יכולי בקלות לעשות כמה התאמות ברכיבים על מנת להפוך את המתכון מדיאטטי לרגיל.

מי שבכלל רוצה להשתולל יכול בקלות לשדרג את המתכון למתכון מושחת ועמוס קלוריות.

התאימו את המתכון לטעם שלכם

המיונז שברוטב הבסיס מצוין בקליטת טעמים ולכן אתם יכולים לייצר וואריאצוית שונות של מתכון הבסיס בהחלפה של התיבול.

אם אתם לא סופרים קלוריות אתם יכולים להחליף את המיונז לגרסה רגילה ולהנות ממנה יותר עשיר.

מי שרוצה לשדרג את המנה לגרסה מושחתת יכול להוסיף גבינות שונות וכדומה. בקיצור תרגישו חופשי לשנות את מתכון הבסיס.

כרובית טריה או כרובית קפואה

כרובית טריה עדיפה אלפי מונים על כרובית קפואה. בתקופת הקיץ בה הכרוביות הן קטנות ויקרות להחריד. אני משתמש גם בכרובית קפואה. 

חשוב לשים לב שכרובית קפואה עוברת בישול ראשוני ולכן יש לקצר את זמן הבישול שלה במים ולבדוק היטב מתי היא התרככה מספיק. במתכון יש הסבר איך לבדוק.

כרובית אפויה בציפוי קריספי

כרובית אפויה בציפוי קריספי
סוג המנה צמחוני, תוספת
סוג המטבח הודי, מזרח תיכוני
תגיות כרובית אפויה, כרובית בתנור, כרובית קריספי, צמחוני
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 50 minutes
זמן הכנה כולל 53 minutes
מנות 8
קלוריות 375 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 כרובית
  • 3 כפות מיונז קל של הלמנס
  • 4 כפות פרורי לחם
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1/2 כף כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית. 

    מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את המלח למים.

    חומרים-להכנת-כרובית-עם-כורכום
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים באמצעות סכין.

    חותכים-את-הפרחים-בעזרת-סכין
  3. במידה ויש פרחים גדולים  מפרידים אותם לקטנים יותר עם היד או עם סכין.

    מפרידים-את-פרחי-הכרובית
  4. מכניסים את הפרחים של הכרובית למים הרותחים ומבשלים אותם ל10- דקות.

    מבשלים-את-הכרובית-לריכוך
  5. בקערה מערבבים את המיונז, השום, הכורכום ופלפל השחור.

    מכינים-את-הרוטב-לכרובית
  6. אחרי 10 דקות בודקים אם הכרובית התרככה על ידי דקירה עם מזלג. המזלג אמור לחדור לכרובית אבל עם התנגדות.
    הכרובית לא אמורה להיות מבושלת עד הסוף מאחר והיא תמשיך להתבשל בתנור.  

     במידה והכרובית מוכנה שופכים מהסיר את המים, במידה ולא נותנים עוד דקה או שתיים נוספות של בישול ובודקים אם הכרובית מוכנה.

    אחרי שמסננים את המים נותנים לכרובית לעמוד בסיר עוד שתים שלוש דקות בהן הכרובית משחררת אדים ומאבדת נוזלים. 

    בודקים-אם-הכרובית-התרככה-עם-מזלג
  7. מסדרים נייר אפיה בתבנית. מרססים את נייר האפיה בספרי שמן. מעבירים את הכרובית מן הסיר את התבנית.  טועמים חתיכה קטנה של כרובית לוודא שהכרובית מלוחה כמו שצריך. במידה וחסר מלח מוסיפים לרוטב שהכנו מקודם קצת מלח. 

    נותנים-לכרובית-להצטנן
  8. מברישים את הרוטב על הכרובית בעזרת מברשת.

    2מורחים-את-הרוטב-על-הכרובית
  9. הופכים את הכרובית ומורחים רוטב גם על הצד השני.

    מורחים-את-הרוטב-על-הכרובית
  10. מפזרים על הכרובית את פרורי הלחם. 
    מכניסים את הכרובית לתנור ואופים למשך עשר דקות.

    כרובית-אפוייה-עם-פרורי-לחם
  11. אחרי 10 דקות מעבירים את התנור ממצב אפיה לגריל עליון. 
    מרססים את פרורי הלחם ריסוס קצר קצר של ספרי השמן. אם אתם מקפידים קצת  יותר אתם יכולים לדלג על שלב זה. 

    הכרובית-אפוייה
  12. אופים את הכרובית כ-10 דקות נוספות עד שמתחילים להופיע קצוות שרופים על הכרובית. חשוב לשים לב כי פרורי הלחם אשר אינם על כרובית עלולים להיות כבר שרופים בשלב הזה וזה בסדר. 
    המנה מוכנה. 

    הכרובית-מוכנה-2
  13. הצעות לגיוון: 

    אם אתם לא סופרים קלוריות אתם יכולים להחליף את המיונז הקל למיונז רגיל. 

    אפשר להחליף את התיבול בכורכום בשורה של תבלינים אחרים כדוגמת קארי, פפריקה מעושנת, בהרט, ראס אל חנות.

    אפשר להשתמש בתבלינים טריים ועשבי תיבול כדוגמת שום, שמיר או אורגנו. 

    אם אתם לא סופרים קלוריות:

    החליפו את הכורכום בצ'ילי מתוק או תערובת דבש וחרדל. 

    רוצים ללכת על גרסה מושחתת. תוסיפו לפרורי הלחם פרמזן מגורד או מוצרלה.

    בתאבון

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

ירקות בתנור

ירקות בתנור

ירקות אפויים בתנור התוספת שתפסה אותי את המנה המצוינת הזו של ירקות אפויים בתנור הגישה לנו אילי – אחותה של אשתי כשהתארחנו אצלה בסוף השבוע האחרון. מזג האוויר היה חם ותוספת הירקות היתה קלילה ומתאימה מאוד למזג האוויר. מכיוון שהמנה היתה לי מאוד טעימה וכייפית […]

סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי סלט פשוט עם טעם אדיר אכילת סלטים אצלי היא עניין של קריזות. ישנן תקופות שאני לא יכול להתקרב לסלטים וישנן תקופות שאני כל היום רוצה לאכול רק סלטים. מכיוון שלאכול תמיד את אותו הסלט זה משעמם, פיתחתי לי את סלט הגזר […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון