עוף בתנור עם תפוחי אדמה
שילוב מנצח של טעמים
כמעט ואין אנשים בעולם שלא אוהבים את השילוב הקלאסי של עוף בתנור צלוי עם תפוחי אדמה. מספיק שתעשו חיפוש קצר בגוגל ותקבלו מאות או אפילו אלפי מתכונים.
האמת מדובר בשילוב מנצח. מתכון פשוט וקל להכנה שמניב לנו עוף צלוי וריחני בשילוב עם תפוחי אדמה נימוחים שנצלים במיצים של העוף. והדבר שהוא הכי יפה במתכון הזה זו העובדה שכל המתכון כולו נעשה בתבנית אחת.
ככה אנחנו מקבלים גם מנה עיקרית וגם תוספת. כמו שנאמר שתי ציפורים במכה אחת. או יותר נכון להגיד שתי תרנגולות במכה אחת (או יותר תלוי בכמות הכרעיים).
וככה כולם יוצאים שמחים שבעים ומאושרים.
עוף בתנור - מתכון עם טוויסט
אז מה מייחד את המתכון של העוף בתנור עם תפוחי אדמה שלי מכל האחרים? למתכון הזה יש טוויסט קטן והוא השימוש בדבש.
מעבר למתיקות הנחמדה שהדבש מוסיף למתכון הוא העובדה שבתהליך הצליה הסוכר שבדבש הופך לקרמל ומסייע בהיווצרות של הציפוי הפריך והשחום של תפוחי האדמה כך שהם יוצאים שחומים ופריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים עד שהם ממש נמסים בפה.
עוף עם תפוחי אדמה בתנור
עוף עם תפוחי אדמה בתנור
חומרים
- 5-6 כרעים של עוף מפרידים בין הכרע לפולקע
- 10 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- 1/3 כוס דבש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
- 1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
מקלפים את תפוחי האדמה. כדי שתפוחי האדמה לא יתחמצנו וישחירו בזמן הקילוף שמים אותם בקערה עם מים קרים.
חותכים את תפוחי האדמה לאורך. כל חצי חותכים שוב לאורך כך שמתקבלים רבעים ארוכים. כל רבע חותכים לקוביות בהתאם לגודל תפוח האדמה. תפוח אדמה קטן יחסית חותכים לשניים. תפוח גדול יותר נחתוך לשלוש חתיכות.
השאיפה שלנו היא שכל הקוביות יצאו פחות או יותר באותו גודל וזאת בשביל שתפוחי האדמה יזכו לבישול אחיד.
-
שמים בתבנית את כל חומרי המתכון ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול. הטעמים המורגשים צריכים להיות:
מליחות גבוהה - אל דאגה תפוחי האדמה יספגו חלק מן המליחות תוך כדי הבישול.
טעם מודגש של שום - גם טעם זה יתרכך לאורך הבישול. חובבי השום יכולים להגדיל את הכמות על פי טעמם האישי.
מתיקות קלילה של דבש.
-
מחלצים את העוף מבין תפוחי האדמה ומסדרים אותו מעל תפוחי האדמה. אנחנו רוצים שהעוף ייחשף לחום התנור ויגיר את המיצים שלו על תפוחי האדמה ואילו תפוחי האדמה יתבשלו בתחתית התבנית בשמן ומיצי העוף שבתחתית.
-
מכניסים את העוף לתנור למשך כ-70 דקות.
אחרי חצי שעה של אפיה טועמים חתיכה של תפוח אדמה על מנת לבדוק את מצב המליחות. מתקנים את התיבול במידת הצורך ולאחר מכן הופכים את העוף ותפוחי האדמה.
אנחנו רוצים לשמור על על תפוחי האדמה שלמים ויפים כדי שלא תצא לנו מנה של פירה. הטכניקה הכי פשוטה לעשות את ההפיכה היא להוציא את העוף לצלחת או קערה ולהפוך את תפוחי האדמה בזהירות עם מרית מסיליקון. מי שמרגיש מספיק בטוח יכול פשוט להפוך את תפוחי האדמה בזהירות ישר בתבנית. לאחר הפיכת העוף ותפוחי האדמה מסדרים שוב את העוף מעל לתפוחי האדמה וממשיכים באפיה.
אחרי כ- 10 - 15 דקות נוספות שוב הופכים את העוף ותפוחי האדמה וחוזרים על שלב זה עד שהעוף מוכן.
אחרי 70 דקות העוף מוכן.
מכיוון שיש הבדל בין התנורים הדרך הכי טובה לבדוק אם העוף מוכן היא לבצע בדיקה על הפולקע. בפולקע של העוף ישנה חתיכה קטנה של בשר שבמידה והעוף מוכן היא נשלפת החוצה בקלות. בתמונה המצורפת תוכלו לראות את החתיכה מסומנת בחץ לבן. כל מה שעליכם לעשות הוא לנסות לשלוף אותה. החתיכה נשלפה בקלות העוף מוכן. במידה והחתיכה לא נשלפת בקלות תנו לעוף עוד 3 - 5 דקות ובדקו שוב.
-
במידה ואתם אוהבים את תפוחי האדמה שלכם עוד יותר שחומים אין בכלל בעיה. מוציאים את העוף מן התבנית (כדי שלא יתייבש) ואופים את תפוחי האדמה עוד מספר דקות.
בתאבון.