איך מנקים לבבות עוף

איך מנקים לבבות עוף

איך מנקים לבבות עוף

לבבות עוף זה חלק פנימי נפלא וגם אחד השיפודים האהובים עלי בכל מנגל.

לבבות עוף ניתן להשיג כיום כמעט בכל קצביה ומחיר הלבבות הוא יחסית נמוך כשמדובר בלבבות לא נקיים. כאשר אנו רוצים לבבות נקיים ומשופדים המחיר מאמיר פלאים. כבר ראיתי מקומות שההפרש במחיר בין לבבות נקיים ללא נקיים הוא פי חמש. לכן החלטתי לפרסם מדריך שמסביר איך לנקות לבבות.

האם בכלל יש צורך לנקות לבבות עוף?

אי אפשר לפרסם מדריך לניקוי לבבות עוף מבלי להזכיר את הויכוח ארוך השנים האם יש בכלל צורך לנקות את לבבות העוף. הויכוח מתחזק עוד יותר כאשר השימוש בלבבות הוא כשיפודים עבור המנגל.   

חסידי האי ניקוי טוענים כי אין צורך לנקות את הלבבות. השומן במילא נמס על האש, כלי הדם נשרפים והדם הקרוש נהפך לנוזלי בחום ונוזל אל מחוץ ללב. 

חסידי הניקוי מאמינים באסטטיקה וניקיון ולכן מנקים את הלבבות לפני השימוש. 

שיפוד לבבות עוף

ניקוי לבבות עוף - שיעור בקצבות בסיסית

ניקוי לבבות העוף הוא מאוד פשוט אך גוזל טיפה זמן מאחר ואת לבבות העוף מנקים אחד אחד. 

מאחר ואנו עוסקים בקצבות התמונות אינן הכי אסטטיות ויפות לעין אך אין מה לעשות. כמו שנאמר אם אינכם יכולים לעמוד בחום אל תכנסו למטבח.

במהלך ניקוי הלבבות אנו נפטרים משאריות שומן, כלי הדם המחוברים ללב והדם הקרוש אשר נשאר בתוך הלב לאחר השחיטה.

כמה מילים על בטיחות מזון

מאחר ואנו עובדים עם עוף תמיד קיימת סכנה של זיהום. לכן חשוב מאוד להקפיד על הנקיון. יש לשטוף ולחטא את הידיים ולשטוף את משטחי העבודה והכיור שבו אנו עובדים עם מים חמימים וסבון.

חשוב שלא לקרב מוצרים אחרים אל אזור העבודה עד לאחר שהאזור יחוטא.

לבבות עוף לפני ניקוי

לבבות עוף יכולים להגיע בשני מצבים עם קרום או בלי קרום. הקרום הוא שכבת ממברנה עדינה שתפקידה להגן על הלב.

זה לא משנה אם הלב הגיע עם ממברנה או לא. תהליך הניקוי הוא זהה בשני המקרים.

לב-עוף-לפני-ניקוי-עם-כתוביות
לב עוף ללא קרום
קרום הלב לבבות עוף
לב עוף עם קרום הלב

שלב א - הסרה של כלי הדם והשומן מן הלב

בשלב הראשון אנו חותכים ומרחיקים את כלי הדם ושאריות השומן מן הלב. משתמשים בסכין חדה וחותכים את הלב בקצה העליון של קו רצועת השומן שמקיפה את הלב. 

ניקוי לבבות עוף - חיתוך
חיתוך הלב

לאחר החיתוך אנו נפטרים מן החלק העליון של הלב. 

לב-חתוך-לפני-ניקוי
הלב לאחר החיתוך

במידה ויש ללב קרום ניפטר מן הקרום באמצעות משיכה שלו והסרתו מן הלב. 

מסירים-את-הקרום-של-הלב
מסירים את קרום הלב במשיכה - הלב כבר נראה הרבה יותר טוב

שלב ב - ניקוי קרישי הדם

חיתוך חלקו העליון של הלב חושף בפנינו את חדרי הלב ומאפשר לנו לנקות מהם את שאריות הדם הקרוש.

לב-עוף מבט-על
חדרי הלב נחשפים

על מנת לנקות את שאריות הדם הקרוש נשטוף את הלב תחת מים זורמים. חשוב לתת לזרם להיכנס אל תוך החדרים. 

כשהזרם נכנס לחדרים נרגיש את הלב מתנפח קלות מן המים. לוחצים על הלב בעזרת האצבעות ומועכים אותו קלות. פעולת הלחיצה מוציאה את המים וקרישי הדם מן החדרים. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שכל הקרישים יוצאים החוצה והלב נקי. 

שוטפים-את-הלב-מתחת-למים
המים מוציאים את הקרישים מן הלב

מעבירים את הלבבות הנקיים לכלי אחסון וחוזרים על הפעולה עד שכל הלבבות נקיים. 

לב-עוף נקי
לב עוף נקי

שלב ג - הכנת שיפוד הלבבות

לוקחים שיפוד ומשחילים אותו דרך אבי העורקים. זהו כלי הדם במרכז הלב. 

שיפוד לבבות עוף
משחילים את השיפוד דרך אבי העורקים

דוחפים את השיפוד עד שהוא יוצא מן הקצה של הלב. מורידים את הלב לתחתית השיפוד ומשפדים את הלב הבא. 

לבבות עוף משופדים
דוחפים את השיפוד עד שהוא יוצא מצדו השני של הלב

הלבבות נקיים ומשופדים. כל מה שצריך לעשות עכשיו הוא להדליק את המנגל. בתאבון.

שיפוד לבבות עוף
שיפודי לבבות עוף

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל תמיד אהבתי לאכול עוף בגריל. אולי זה בגלל שבילדותי אהבתי לראות את הסרטונים של טום וגרי שבהם תמיד מישהו היה מניח עוף צלוי על השולחן וממנו היו יוצאים שובלים של ריח שהפנטו את כל מי שהריח אותם. הסבר אחר ולא פחות הגיוני […]

חזה עוף סו-ויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש

חזה עוף סו-ויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש

חזה עוף בסוויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש מתכון התחלתי לבישול בשיטת הסוויד במתכון הזה אני משתמש טכניקת בישול מתקדמת המבוססת על שימוש במכשיר הנקרא סו-ויד. למרות שהמנה נראית פשוטה והתיבול הוא בסיסי, ומורכב משום, פפריקה מתוקה ודבש התוצאות יפתיעו אותכם. זה הקסם של מכשיר […]



3 thoughts on “איך מנקים לבבות עוף”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *