כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

תמיד אהבתי לאכול עוף בגריל.

אולי זה בגלל שבילדותי אהבתי לראות את הסרטונים של טום וגרי שבהם תמיד מישהו היה מניח עוף צלוי על השולחן וממנו היו יוצאים שובלים של ריח שהפנטו את כל מי שהריח אותם.

הסבר אחר ולא פחות הגיוני הוא שאין מנה יותר פשוטה להכנה ויותר טעימה כמו עוף בגריל. כל מה שצריך לעשות הוא לערבב תבלינים, למרוח ולאפות בתנור. והתוצאות תמיד מהממות.

כרעיים עוף בתיבול גריל

במתכון הזה נתמקד בהכנה של כרעיים עוף בגריל ולא בהכנה של עוף שלם. 

התהליכים של ההכנה הם די זהים למעט העובדה שבעוף שלם אנחנו מכניסים את תערובת התיבול גם מתחת לעור של העוף, אך על זה נרחיב בפוסט אחר.

עור קריספי.

אחד הדברים הכי כייפים בעוף בגריל הוא כמובן העור הקריספי. בתהליך הצלייה השומן שמתחת לשכבת העור מתמוסס וצולה את העור עד שהוא נהיה שחום וקריספי. אנחנו עוזרים לתהליך הזה על ידי מריחה של שמן על העור מבחוץ.

עוף בגריל קריספי

תבלין גריל עוף

תערובת גריל עוף היא תערובת שמורכבת ממספר רב של תבלינים. 

אני חושב שאם תבדקו תגלו שיש יותר תערובת גריל עוף מאשר שיש חנויות תבלינים. 

אם תשאלו בחנות תבלינים מה המרכיבים של תערובת גריל העוף שלהם סביר להניח שתקבלו תשובה מתחמקת או שמדובר במתכון סודי משפחתי שעובר מדור לדור. 

אז אני אגלה לכם. 

תערובת גריל עוף לרוב מורכבת מ: פפריקה מתוקה, אבקת שום, אבקת בצל, צ'ילי ומלח. מפה מתחילים השינויים והשדרוגים השונים שיכולים לכלול אגוז מוסקט, סוכר, פפריקה חריפה, וכדומה.

עוף בגריל כמו שאתם אוהבים

מאחר ויש כל כך הרבה תערובות גריל עוף ההמלצה שלי אליכם היא פשוט לנסות. נסו מספר תערובות עד אשר תמצאו את התערובת שאתם הכי אוהבים. 

כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח ים תיכוני, מטבח צרפתי
תגיות כרעיים, כרעיים בגריל, כרעיים עוף, עוף בגריל
זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 220 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 6 כרעיים - פולקע מפורק מן הכרע.
  • 100 גרם אבקת גריל עוף איכותית
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות

    עוף בגריל חומרים
  2. שמים בקערה את השמן ותבלין הגריל. מערבבים להווצרות מישחה סמיכה.

    עוף בגריל - תערובת תבלינים
  3. בעזרת מברשת מברישים את תערובת השמן ותבלין הגריל על העוף.

    עוף בגריל מריחת התבלינים
  4. הופכים את העוף ומברישים את התערובת התיבול על הצד השני של העוף.

    עוף בגריל מריחת התבלינים
  5. מעבירים את העוף לתבנית כאשר העור למעלה ומכניסים את התבנית לתנור.

    עוף בגריל
  6. אחרי 25 דקות של אפייה הופכים את העוף וממשיכים לאפות אותו.

    עוף בגריל 25 דקות אפיה
  7. אחרי 15 - 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף.

    משתמשים במברשת ומברישים את את העוף עם המיצים שהצטברו בתחתית התבנית. הדבר מוסיף טעמים וקריספיות לעור. ממשיכים לאפות את העוף.

    עוף בגריל הופכים את העוף
  8. אחרי כ- 55 דקות עד שעה של אפיה העוף מוכן.

    מכיוון שלא כל התנורים שווים בעוצמת החום ולא כל חתיכות העוף בגודל שווה לכן, כדי לא לייבש את העוף, חשוב לבדוק אם העוף מוכן סביב ה- 55 דקות מתחילת האפיה. אם העוף עדיין לא מוכן מוסיפים עוד כמה דקות.

    עוף בגריל הופכים את העוף
  9. שיטה נחמדה לבדוק אם העוף מוכן: בפולקע יש חתיכת בשר קטנה בצד. כשמנסים למשוך אותה החוצה, אם היא יוצאת בקלות זה סימן שהעוף מוכן.

    עוף בגריל שיטה לבדוק אם מוכן

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

איך מנקים לבבות עוף

איך מנקים לבבות עוף

איך מנקים לבבות עוף לבבות עוף זה חלק פנימי נפלא וגם אחד השיפודים האהובים עלי בכל מנגל. לבבות עוף ניתן להשיג כיום כמעט בכל קצביה ומחיר הלבבות הוא יחסית נמוך כשמדובר בלבבות לא נקיים. כאשר אנו רוצים לבבות נקיים ומשופדים המחיר מאמיר פלאים. כבר ראיתי […]

חזה עוף סו-ויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש

חזה עוף סו-ויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש

חזה עוף בסוויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש מתכון התחלתי לבישול בשיטת הסוויד במתכון הזה אני משתמש טכניקת בישול מתקדמת המבוססת על שימוש במכשיר הנקרא סו-ויד. למרות שהמנה נראית פשוטה והתיבול הוא בסיסי, ומורכב משום, פפריקה מתוקה ודבש התוצאות יפתיעו אותכם. זה הקסם של מכשיר […]



4 thoughts on “כרעיים עוף בגריל”

  • אני יודע שזו שאלה מטופשת, אבל אם הופכים אחרי 25-30 דקות ואז "אחרי 45 – 50 דקות שוב הופכים את העוף וממשיכים לאפות אותו" ו"אחרי כ- 70 דקות אפיה העוף מוכן", הכוונה מתחילת האפייה ולא סופרים 25-30 ואז עוד 45-50 ואז עוד 70?

    • היי שמעון.
      תודה על התגובה.
      ההערה שלך דווקא מאוד חשובה.
      שיניתי וניסחתי את המתכון בצורה יותר ברורה.

      בגדול לפני השינוי הזמנים התייחסו לזמן הבישול הכולל המצטבר.

      מכניסים את העוף לתנור ונותנים לו להצלות כ- 25 – 30 דקות.
      אחרי כ- 15 – 20 דקות הופכים שוב (זמן האפייה מצטבר הוא כ 45 – 50 דקות)
      אחרי כ- 70 דקות העוף אמור להיות מוכן.

      עכשיו הכל סודר ותוכל להכין את המתכון.

      נשמח לשמוע ממך איך יצא לך המתכון.

  • היי , היו לי הרבה ניסיונות לכרעיים בתנור שלא מצליחים.. אודה לך אם תוכל לעזור, מה תפקיד השמן כאן? האם ככל ששמים יותר בתנור זה יכול לייבש?
    יש מתכונים שששמים בתנור רק ל 45 דקות איך הבדלי הזמנים הגיונים?

    • היי זהבית.

      תפקיד השמן הוא:
      השמן במתכון משמש למספר דברים. ראשית השמן משמש לשימון העוף ומסייע להעברת החום לבשר. שנית השמן מסייע למרוח את התבלינים על העוף.

      בבישול בתנור אנחנו לוקחים טווח מסויים של זמנים מאחר וזמני הבישול בתנור משתנים מאוד בין תנור לתנור. בנוסף גם גודל נתחי העוף עלול להשפיע על הזמנים.
      אני לרוב משתמש בכרעיים גדולים, ואני מעדיף לבשל את העוף לרמה של מוכנות כזו שהעוף ישאר עסיסי אך לא יתפס על העצם.
      כלומר שאוכלים את העוף הבשר מתפרק מן העצם ולא נשארות חתיכות דבוקות אליה. הזמנים נעים סביב ה-70 דקות.
      כשהכנתי מתכונים עם טווח זמנים של 45 דקות לטעמי האישי העוף לא היה מספיק עשוי ולכן אני דוגל בזמנים יותר ארוכים.

      ההמלצה שלי אליך היא פשוט לעשות ניסוי. תכיני את המתכון ואחרי 45 דקות תוציאי חתיכה מהתנור ותטעמי. אם העוף עשוי לטעמך תוציאי מן התנור. אם הוא עדיין לא מוכן תוסיפי עוד כמה דקות. ככה תמשיכי עד שתגיע לזמנים המדוייקים.

      אני מזמין אותך להציץ בערוץ היוטיוב שלי במתכון של העוף ברוטב צ'ילי. בסרטון אני מפרסם טיפ איך לבדוק עם העוף שלנו מוכן: עוף ברוטב צ'ילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון