עוגת בננות שוקולד צ'יפס ומרשמלו
זה לא רקוב זה דבש
עוגת בננות שוקולד צ'יפס ומרשמלו היא פתרון מצויין לבעיה מאוד מוכרת, הבננות הרכות שאף אחד לא רוצה לאכול ותמיד זורקים לפח.
כשהיינו ילדים ההורים או בעיקר הסבתות היו מנסים למכור לנו את בננות המרקיבות באריזה חדשה – זה לא רקוב זה דבש. מעניין מי היה הגאון במועצת משווקי הבננות שחשב על הקונספט המעולה הזה.
אז עכשיו אחרי שתלמדו את המתכון לעוגת הבננות שוקולד צ'יפס ומרשמלו תוכלו סוף סוף להפסיק למכור לילדים את האשלייה שמדובר בדבש ופשוט תכינו להם את העוגה במקום לזרוק את הבננות.
מתי כן לזרוק את הבננות?
במתכון לעוגה אפשר להשתמש בבננות שממש, אבל ממש עברו את השיא. כמעט כל בננה, בכל מצב צבירה, יכולה לככב במתכון של עוגת הבננות שוקולד צ'יפס ומרשמלו. האמת היא שככול שהבננה יותר בשלה ואחרי השיא שלה ככה היא יותר מתוקה.
בננות עם קליפה שחורה, אין בעיה. בננות רכות בטרוף, אין בעיה. בננה שהתוכן שלה חום ורך, אין בכלל בעיה. עוגת הבננות שוקולד צ'יפס סופגת כמעט הכל.
אז מתי כן זורקים את הבננות? אנחנו לא נשתמש בבננות שיש עליהן עובש ובמידה והבננה התבקעה יש לבדוק שלא ביקרו אותה חרקים.
בנוסף חשוב לציין שבהחלט אפשר להשתמש במתכון בבננות בשלות שלא עברו את השיא, למרות שבננות שעברו את שיאן יותר מתאימות לעוגה.
טיפ השף - איך מונעים מהשוקולד צ'יפס לשקוע בעוגה
על מנת למנוע מהשוקולד צ'יפס לשקוע לתחתית העוגה יש לקמח אותו בקמח לפני הוספתו לבלילת העוגה. הקמח ימנע מן השוקולד צ'יפס לשקוע.
על מנת לחתוך מרשמלו בצורה הטובה ביותר מומלץ לקמח את המרשמלו ואת להב הסכין לפני החיתוך. הקימוח מונע מן המרשמלו להידבק להב הסכין.
עוגת בננות שוקולד צ'יפס ומרשמלו
עוגת בננות שוקולד צ'יפס ומרשמלו
חומרים
- 4 בננות בשלות מאוד
- 2 כוסות קמת תופח
- 1.5 כוסות סוכר
- 100 גרם חמאה לא מלוחה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
- 1/4 כוס חלב
- 6 - 8 מרשמלו חתוך לחלקים קטנים
- 1/4 כוס קמח לקימוח השוקולד צ'יפס
- 1 קורט מלח
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל 180 מעלות.
-
ממיסים את החמאה בסיר או במיקרו.
-
שמים את החמאה בקערה ומוסיפים את הסוכר והביצים. מערבבים היטב.
-
מקלפים את הבננות ומועכים אותן לעיסה בעזרת מזלג.
-
מוסיפים לקערה את הקמח התופח, המלח, החלב והבננות ומערבבים.
-
מקמחים את המרשמלו וחותכים בעזרת סכין את המרשמלו לחתיכות קטנות ומוסיפים לתערובת העוגה
-
מקמחים את השוקולד צ'יפס בקמח ומוסיפים לתערובת העוגה. הקימוח נועד על מנת למנוע מן השוקולד צ'יפס לשקוע לתחתית העוגה.
-
משמנים תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
אופים כ 45 - 50 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה על ידי נעיצה של סכין בעוגה. אם להב הסכין יוצא עם פרורים לחים העוגה מוכנה. אם הלהב יוצא עם בלילה רטובה יש לאפות עוד שתי דקות ולבדוק שוב.
-
נותנים לעוגה להצטנן כ- 30 דקות. אם תנסו לפרוס את העוגה כשהיא חמה היא עלולה להתפרק.
מתכון נהדר, יצאו עוגות טעימות מאד קרנצ׳יות בחוץ ורכות בפנים.
תודה.