כרובית צלויה בתנור בסגנון אייל שני

כרובית צלויה בתנור בסגנון אייל שני

כרובית צלוייה בתנור בסגנון אייל שני

מתכון מנצח לכרובית אפויה בתנור

המתכון הזה של כרובית שלמה צלויה בתנור הוא פשוט מדהים.

מצד אחד המתכון כל כך פשוט וקל להכנה שלא תאמינו. מצד שני אייל שני הפך את מתכון של הכרובית הצלוייה בתנור למפורסם וזכה איתו בפרס המנה הטובה לשנת 2018 של ירחון Food & Wine Magazine.

אז לא תנסו?

הכל תלוי באיכות חומרי הגלם

מי אמר שמתכונים מדהימים חייבים להיות עשויים מחומרי גלם יקרים שעולים מאות שקלים. המתכון הזה של הכרובית אפויה בתנור מוכיח בדיוק ההפך. איך אפשר לייצר אוכל גורמה עם מרכיבים פשוטים וזולים.

מאחר והמתכון של הכרובית אפויה בתנור מתבסס על שלושה חומרי גלם סוד ההצלחה שלו נשען על איכות חומרי הגלם.

לכן אנחנו מקפידים ככל האפשר להשתמש בחומרי גלם האיכותיים ביותר שאנחנו יכולים להשיג.
נשתמש בכרובית צעירה ורעננה (ראו את הטיפ  השף על איך בוחרים כרובית טריה), שמן זית איכותי ומלח ים אטלנטי איכותי.

טיפ השף - איך לבחור כרובית טריה ורעננה

הבדיקה הבסיסית והראשונית היא לבחור בכרובית לבנה בהירה ככל האפשר שאין עליה כתמים.

בנוסף אם מצאתם כרובית שעדיין יש לה עלים ירוקים מסביב בחרו בה. אחרי הצליה העלים הירוקים יוצאים מעדן.

הבדיקה השניה אמורה לסייע לכם לדעת מה מצב הטריות של הכרובית. הופכים את הכרובית ומסתכלים על הגזע שלה איפה שחתכו את הכרובית מן הצמח.

אם החתך נראה לח ויחסית לבן הכרובית טריה. אם החתך נראה יבש ואפרפר או עם כתמים הכרובית ישנה ועדיף לבחור כרובית אחרת.

השוואת כרוביות
איזו כרובית הייתם בוחרים?

גיוונים למתכון

אפשר להוסיף שום כתוש לשמן על מנת להעניק לכרובית ניחוח של שום.

אם תשרו את השום בשמן לפני הבישול השמן יספוג יותר את טעם השום וטעמו יהיה יותר מורגש.

כרובית אפויה בתנור

כרובית שלמה אפויה בתנור

סוג המנה טבעוני, מנה ראשונה, צמחוני, תוספת
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות כרובית אייל שני, כרובית בתנור, כרובית צלוייה, כרובית קריספי, כרובית שלמה בתנור, כרובית שלמה צלויה בתנור
זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 32 minutes
מנות 6
קלוריות 174 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 כרובית כרובית רעננה בינונית
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 2 - 3 כפות מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 210 מעלות.

  2. ממלאים סיר גדול שיכול להכיל את הכרובית במים וממליחים עם 2 כפות מלח ים אטלנטי.

    מביאים את המים לרתיחה.

    כרובית צלוייה בתנור
  3. כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים אותה כ- 10 דקות כשהסיר מכוסה. אם המים לא מכסים את כל הכרובית הופכים אותה לאחר כ- 5 דקות.

  4.  לאחר כ 8 דקות בודקים מה מצב הכרובית. אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך קלות. אבל לא יותר מידי. 

    לוחצים על הכרובית עם האצבע או כף מעץ. אם הכרובית עדיין לא התרככה נותנים לה עוד דקה או שתיים נוספות של בישול.

  5. כשהכרובית התרככה מסננים את המים. נותנים לכרובית לשחרר אדים כשתים שלוש דקות. טועמים חתיכה קטנה של הכרובית על מנת לבדוק אם היא מספיק מלוחה. אם חסרה לכרובית מליחות נשלים אותה בשלב הבא. מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה.

  6. מברישים את הכרובית עם שמן הזית. אם לכרובית היתה חסרה מליחות ממליחים אותה עם עוד טיפה מהמלח ים האטלנטי. 

  7. מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ 25 - 30 דקות עד שהכרובית מזהיבה. 

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי חבר שהוא טבעוני הזמין אותנו לארוחת ערב. במסגרת הארוחה הוא הגיש לנו מנה של קינואה עם טופו וירקות שגנבה את ההצגה. כל כך אהבתי את המנה שביקשתי את המכון כדי שאוכל לחלוק אותו אתכם. מה זה קינואה? […]

כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי – מתכון דיאטטי

כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי – מתכון דיאטטי

מתכון דיאטטי של כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי מי אמר שאוכל טעים חייב להיות משמין? כחובב אוכל ובישול אני מתמודד לא אחת עם עניין המשקל שלי. מדובר בקרב ארוך שנמשך שנים. פעם למעלה ופעם למטה. כשהיחס בדרך נוטה יותר לכיוון הלמעלה. המחמירים עוד יותר יכולים […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון