כרובית צלוייה בתנור בסגנון אייל שני
מתכון מנצח לכרובית אפויה בתנור
המתכון הזה של כרובית שלמה צלויה בתנור הוא פשוט מדהים.
מצד אחד המתכון כל כך פשוט וקל להכנה שלא תאמינו. מצד שני אייל שני הפך את מתכון של הכרובית הצלוייה בתנור למפורסם וזכה איתו בפרס המנה הטובה לשנת 2018 של ירחון Food & Wine Magazine.
אז לא תנסו?
הכל תלוי באיכות חומרי הגלם
מי אמר שמתכונים מדהימים חייבים להיות עשויים מחומרי גלם יקרים שעולים מאות שקלים. המתכון הזה של הכרובית אפויה בתנור מוכיח בדיוק ההפך. איך אפשר לייצר אוכל גורמה עם מרכיבים פשוטים וזולים.
מאחר והמתכון של הכרובית אפויה בתנור מתבסס על שלושה חומרי גלם סוד ההצלחה שלו נשען על איכות חומרי הגלם.
לכן אנחנו מקפידים ככל האפשר להשתמש בחומרי גלם האיכותיים ביותר שאנחנו יכולים להשיג.
נשתמש בכרובית צעירה ורעננה (ראו את הטיפ השף על איך בוחרים כרובית טריה), שמן זית איכותי ומלח ים אטלנטי איכותי.
טיפ השף - איך לבחור כרובית טריה ורעננה
הבדיקה הבסיסית והראשונית היא לבחור בכרובית לבנה בהירה ככל האפשר שאין עליה כתמים.
בנוסף אם מצאתם כרובית שעדיין יש לה עלים ירוקים מסביב בחרו בה. אחרי הצליה העלים הירוקים יוצאים מעדן.
הבדיקה השניה אמורה לסייע לכם לדעת מה מצב הטריות של הכרובית. הופכים את הכרובית ומסתכלים על הגזע שלה איפה שחתכו את הכרובית מן הצמח.
אם החתך נראה לח ויחסית לבן הכרובית טריה. אם החתך נראה יבש ואפרפר או עם כתמים הכרובית ישנה ועדיף לבחור כרובית אחרת.
גיוונים למתכון
אפשר להוסיף שום כתוש לשמן על מנת להעניק לכרובית ניחוח של שום.
אם תשרו את השום בשמן לפני הבישול השמן יספוג יותר את טעם השום וטעמו יהיה יותר מורגש.
כרובית אפויה בתנור
כרובית שלמה אפויה בתנור
חומרים
- 1 כרובית כרובית רעננה בינונית
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 - 3 כפות מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל 210 מעלות.
-
ממלאים סיר גדול שיכול להכיל את הכרובית במים וממליחים עם 2 כפות מלח ים אטלנטי.
מביאים את המים לרתיחה.
-
כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים אותה כ- 10 דקות כשהסיר מכוסה. אם המים לא מכסים את כל הכרובית הופכים אותה לאחר כ- 5 דקות.
-
לאחר כ 8 דקות בודקים מה מצב הכרובית. אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך קלות. אבל לא יותר מידי.
לוחצים על הכרובית עם האצבע או כף מעץ. אם הכרובית עדיין לא התרככה נותנים לה עוד דקה או שתיים נוספות של בישול.
-
כשהכרובית התרככה מסננים את המים. נותנים לכרובית לשחרר אדים כשתים שלוש דקות. טועמים חתיכה קטנה של הכרובית על מנת לבדוק אם היא מספיק מלוחה. אם חסרה לכרובית מליחות נשלים אותה בשלב הבא. מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה.
-
מברישים את הכרובית עם שמן הזית. אם לכרובית היתה חסרה מליחות ממליחים אותה עם עוד טיפה מהמלח ים האטלנטי.
-
מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ 25 - 30 דקות עד שהכרובית מזהיבה.