ירקות אפויים בתנור
התוספת שתפסה אותי
את המנה המצוינת הזו של ירקות אפויים בתנור הגישה לנו אילי – אחותה של אשתי כשהתארחנו אצלה בסוף השבוע האחרון. מזג האוויר היה חם ותוספת הירקות היתה קלילה ומתאימה מאוד למזג האוויר.
מכיוון שהמנה היתה לי מאוד טעימה וכייפית כמה ימים אחרי הביקור אצל אילי עשיתי אותה בגרסה משלי.
ירקות צלויים בתנור - תוספת שקל להכין
ירקות אפויים בתנור זו תוספת שכל כך קל להכין ודורשת זמן הכנות קצר מאוד שהוא בעצם הזמן שלוקח לקלף את הירקות ועוד 3 דקות לתיבול. מכניסים לתנור מערבבים פעם או שתיים וזהו.
אתם יכולים להשתמש כמעט בכל ירק או שורש שבא לכם: קולורבי, סלרי, סלק, לפת, כרובית, גזר, ארטישוק ירושלמי, בטטה, תירס, דלעת ערמונים וכדומה.
ירקות רכים כמו קישואים, עגבניות וכדומה עלולים להתפרק בזמן האפיה הארוך. אם ממש רוצים אותם אז מוסיפים אותם לקראת סוף השלב הראשון של האפיה כך שזמן הבישול שלהם יהיה קצר יותר.
הוסיפו גם סלק
הסלק הוא תוספת נפלאה למנה וטעמו מעשיר את כל הירקות ונותן להם טוויסט נחמד. לכן שווה לא לוותר עליו.
חותכים את הירקות בגודל זהה
דבר אחד שחשוב לשים אליו לב הוא גודל חיתוך הירקות. מומלץ מאוד לחתוך את הירקות בגודל כמה שיותר אחיד וזאת על מנת שזמן הבישול שלהם יהיה די אחיד.
החריג היחיד לדגש זה הוא ירקות רכים.
במידה והחלטתם להוסיף למנה ירקות רכים שווה שלא לחתוך אותם בכלל או לחתוך אותם לחתיכות גדולות מאחר וזמן הבישול שלהם הוא יחסית קצר לעומת ירקות שורש.
הסוד להצלחה במתכון הוא שילוב של שתי טכניקות בישול
בהכנת המתכון נשתמש בשתי טכניקות שונות: אידוי וצלייה.
האידוי נועד להוציא מן הירקות נוזלים ובאמצעותם לרכך את הירקות. הצליה נועדה להשחים את הירקות (לקרמל את הסוכרים שבהם) ולהעניק להם ארומה צלוייה.
למתכון יש גם גירסה דיאטטית
למרות שאנחנו משתמשים בכמות קטנה של שמן יחסית לכמות הירקות אם תצמצמו טיפה בכמות השמן תוכלו ליצור את המנה בגרסה דיאטטית.
ירקות אפויים בתנור
ירקות אפויים בתנור
חומרים
- 3 גזרים חתוכים לרבעים
- 3 סלקים בינוניים קלופים חתוכים לשמיניות
- 3 קולרבי בינוניים קלופים חתוכים לשמיניות
- 2 קלחי תירס מזן סופר סוויט חתוכים ל 5 גלגלים
- 3 בצלים חתוכים לרבעים
- 2 דלעת ערמונים חתוכה לשמיניות
- 6 - 8 שיני שום חתוכות לחצי
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
שמים את כל הירקות בתבנית אפיה, מפזרים את שיני השום. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שמן הזית.
מערבבים היטב כך שהשמן והתבלינים מכסים את כל הירקות.
-
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל 45 דקות עד שעה. באופן הזה האדים והנוזלים יאדו וירככו לנו את הירקות.
-
במהלך זמן האפיה נהפוך את הירקות פעמים או שלוש פעמים על מנת להבטיח שכל הירקות מתכסים בשמן ונוגעים בתבנית (סופגים חום ישיר).
לאחר 45 דקות נבדוק אם כל הירקות התרככו. הירקות לא אמורים להיות סמרטוטיים אלא כשנועצים בהם מזלג הוא חודר פנימה אבל עם טיפה התנגדות. אם הירקות עדיין קשים נותנים עוד 10 – 15 דקות ובודקים שוב.
כשהירקות רכים אנחנו מסירים את נייר האלומיניום. טועמים ירק לראות אם התיבול דורש תיקון. במידה וכן מתקנים את התיבול במידה ולא אופים את הירקות עוד כ- 30 דקות עד שהם מקבלים צבע יפה.
חשוב לערבב מידי פעם את הירקות כך שכולם יחשפו לחום.
-
בתאבון
1 thought on “ירקות בתנור”