סלט סלק בסגנון מרוקאי
כשהייתי ילד שנאתי סלק
אם לפני כמה שנים הייתם אומרים לי שאני אוהב לאכול סלט סלק או אפילו סתם סלק, הייתי צוחק לכם בפנים.
אני זוכר בילדותי שאבא שלי היה משוגע על חמיצה (בורשט) . בתור ילד סקרן ניסיתי לטעום את הבורשט כמה פעמים, עם שמנת חמוצה ובלי שמנת חמוצה ופשוט לא סבלתי את הטעם. כך במשך שנים רבות התכחשתי לקיומו של הסלק.
הרומן שלי עם הסלק התחיל בשנים האחרונות עם החזרת החריפה שהולכת עם הגפילטע פיש בפסח. לאחר שנפרץ הסכר גיליתי את הקובה סלק העירקית ומשם בקצב מהיר הסלק כבש את ליבי.
היום כשאני כבר מבוגר אני מאוד אוהב סלק וסלט סלק.
סלק שורש מתוק עם טעם של אדמה
סלק הוא שורש נפלא (שאני אגיד כזה דבר?) יש בו שילוב מרתק של מתיקות עם טעם של אדמה.
במתכון הזה אנו בונים על המתיקות והאדמתיות הטבעית של הסלק ומשלבים יחד איתה טעמים של חמיצות, מליחות וחריפות עדינה וכך אנו מקבלים סלט עם עומק של טעמים.
שינויים וגיוונים לסלט הסלק
המתכון לסלט סלק הוא מתכון בסיסי שעליו אפשר לעשות הרבה וואריאציות.
אפשר לשנות את המרכיבים של התיבול של הסלט ולהחליפם באחרים: חומץ בין יין, חומץ תפוחים.
אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון או אפילו בטמרינדי.
אפשרלהחליף את שמן הקנולה בשמן זית.
סלט סלק - סלט שאוהב תוספות
סלט הסלק אוהב מאוד תוספות.
אפשר להוסיף לסלט גבינות שונות שיוסיפו מליחות או יספגו את הטעמים של הסלט כוגמת גבינה בולגרית מלוחה, כדורי מוצרלה וכדומה.
סלט הסלק מאוד אוהב תוספת של אגוזים, צנוברים, שקדים מולבנים או פיסטוקים. חשוב לקלות את כל האגוזים השונים לפני הוספתם לסלט.
סלט סלק - יש גם גרסה דיאטטית
מסירים מן המתכון את השמן או מפחיתים את כמות השמן במתכון וקיבלתם סלט טעים, בריא ודיאטטי.
בתאבון.
סלט סלק
סלט סלק
חומרים
- 500 גרם סלק מבושל וקלוף
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 3 כפות חומץ
- 1 - 1.5 כף שמן קנולה
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
-
אני משתמש לסלט הסלק בסלק מבושל קנוי. זה קל לשימוש וחוסך עבודה.
מי שרוצה לבשל בעצמו את הסלק - מבשלים את הסלק בסיר עם מים על אש נמוכה -בינונית למשך שעה עד שהסלק מתרכך. בודקים אם הסלק רך על ידי דקירה עם קיסם או סכין. כשסלק מוכן נותנים לו להתקרר ומקלפים אותו.
-
חותכים את הסלק לקוביות בגודל של כ- 2 על 2.
משתדלים שהקוביות יהיו שוות ככל שאפשר. מעבירים לקערה.טיפ קטן מעולם המסעדנות. אם אתם רוצים שכל הקוביות יצאו מושלמות פשוט תיישרו את הסלק למרובע על ידי חיתוך הדפנות העגולות ורק אז תחתכו אותו לקוביות. הבעיה בשיטה זו שאנחנו מאבדים חומר גלם.
-
מפרידים חופן של עלי פטרוזיליה מן הגבעול.
קוצצים קיצוץ גס. מוסיפים לקערה עם הסלק. -
מוסיפים לקערה את שאר חומרי המתכון. מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
בתאבון.