Go Back
הדפס
סלט סלק

סלט סלק

סלט סלק

סוג המנה מנת פתיחה, סלטים
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות סלט סלק, סלטים
זמן הכנה 10 minutes
זמן הכנה כולל 10 minutes
מנות 4
קלוריות 176 kcal

חומרים

  • 500 גרם סלק מבושל וקלוף
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 3 כפות חומץ
  • 1 - 1.5 כף שמן קנולה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. אני משתמש לסלט הסלק בסלק מבושל קנוי. זה קל לשימוש וחוסך עבודה.

    מי שרוצה לבשל בעצמו את הסלק - מבשלים את הסלק בסיר עם מים על אש נמוכה -בינונית למשך שעה עד שהסלק מתרכך. בודקים אם הסלק רך על ידי דקירה עם קיסם או סכין.  כשסלק מוכן נותנים לו להתקרר ומקלפים אותו. 

    חומרים-סלט סלק
  2. חותכים את הסלק לקוביות בגודל של כ-  2 על 2.
    משתדלים שהקוביות יהיו שוות ככל שאפשר. מעבירים לקערה.

    טיפ קטן מעולם המסעדנות. אם אתם רוצים שכל הקוביות יצאו מושלמות פשוט תיישרו את הסלק למרובע על ידי חיתוך הדפנות העגולות ורק אז תחתכו אותו לקוביות. הבעיה בשיטה זו שאנחנו מאבדים חומר גלם.

    סלק-חתוך סלט סלק
  3. מפרידים חופן של עלי פטרוזיליה מן הגבעול.
    קוצצים קיצוץ גס.  מוסיפים לקערה עם הסלק.

    קוצצים-פטרוזיליה-סלט-סלק
  4. מוסיפים לקערה את שאר חומרי המתכון. מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    מערבבים-את-כל-חומרים-של--סלט-סלק
  5. בתאבון.

    סלט סלק