סלט סלק
אני משתמש לסלט הסלק בסלק מבושל קנוי. זה קל לשימוש וחוסך עבודה.
מי שרוצה לבשל בעצמו את הסלק - מבשלים את הסלק בסיר עם מים על אש נמוכה -בינונית למשך שעה עד שהסלק מתרכך. בודקים אם הסלק רך על ידי דקירה עם קיסם או סכין. כשסלק מוכן נותנים לו להתקרר ומקלפים אותו.
חותכים את הסלק לקוביות בגודל של כ- 2 על 2.
משתדלים שהקוביות יהיו שוות ככל שאפשר. מעבירים לקערה.
טיפ קטן מעולם המסעדנות. אם אתם רוצים שכל הקוביות יצאו מושלמות פשוט תיישרו את הסלק למרובע על ידי חיתוך הדפנות העגולות ורק אז תחתכו אותו לקוביות. הבעיה בשיטה זו שאנחנו מאבדים חומר גלם.
מפרידים חופן של עלי פטרוזיליה מן הגבעול.
קוצצים קיצוץ גס. מוסיפים לקערה עם הסלק.
מוסיפים לקערה את שאר חומרי המתכון. מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בתאבון.