כנפיים KFC – שאי אפשר להפסיק לאכול

כנפיים KFC – שאי אפשר להפסיק לאכול

כנפיים בסגנון KFC - שאי אפשר להפסיק לאכול

את הגרסה הראשונית למתכון של כנפיים KFC למדתי מחבר קרוב – ד"ר אמיתי אלקיים שהכין לי אותן לראשונה.
התוצאה היתה ממכרת. כנפים בסגנון KFC עם ציפוי קריספי שמתפצח בפה ותיבול נפלא. תוסיפו לזה רוטב חריף ואתם בגן עדן.

מאז שיכללתי ודייקתי עוד קצת את תערובת התבלינים והציפוי וזו התוצאה.

עוף בסגנון KFC

למרות שהמתכון מדבר על כנפיים KFC. התערובת מתאימה לציפוי כל חלק אחר של עוף (ודברים אחרים) כך שאתם יכולים להכין לעצמכם עוף בסגנון KFC על ידי שימוש בחלקים אחרים של עוף.

שימו לב לשנות את זמן הטיגון על פי החלק שבחרתם.

תערובת התבלינים הסודית של KFC

הרשת מלאה במתכונים שונים שכל אחד מהם טוען שהוא פיצח את הסוד של התיבול של הכנפיים בסגנון KFC.

מרוב גרסאות כנראה שגם אף פעם לא נדע באמת מה כוללת תערובת התבלינים הסודית של קולונל סנדרס, גם אם הוא עצמו היה קם מקברו ומפרסם מה מכילה התערובת.

אבל ככה זה שאנחנו חיים בעידן האמת האלטרנטיבית כל אחד טוען שהוא יודע מה התערובת מכילה בדיוק.

לדעתי האישית הטעם של המתכון מאוד דומה ומזכיר את זה של KFC אבל מכיוון שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין תשפטו בעצמכם. מה שחשוב הוא שהמתכון טעים בטרוף ולא נורא מסובך להכנה.

שני שלבים להצלחת המתכון

תהליך הכנת הכנפיים KFC כולל שני שלבים: השרייה וטיגון.

השריה של העוף

שלב ההשריה כולל השריה ברוויון עם תיבול בסיסי למשך כמה שעות. רוויון הוא בעצם לבן שהוספה לו חומצה לקטית. החומצה הלקטית מרככת את בשר העוף והתיבול נותן לעוף את הטעם הראשוני.

עם כל הרצון הטוב להפוך את המתכון הזה לכשר אני לא מכיר שום דרך או חומר שיכול להחליף את הפעולה וההשפעה של הרוויון על הבשר. הדבר אולי אפשרי על ידי שימוש במרככי בשר למיניהם אבל אני לא מכניס לבית שלי חומרים כאלו. אם מישהו מכיר דרך שהיא גם כשרה אשמח לשמוע. 

טיגון העוף

בשלב השני אחרי ההשריה אנחנו מצפים את העוף בתערובת קמח, קורנפלור ותבלינים ומטגנים את העוף.

גיוונים ושינויים במתכון

אחרי שתתנסו במתכון הבסיס אתם יכולים בקלות לעשות לו התאמות ושינויים כדי להתאים אותו לטעמכם האישי.

כמובן שאחרי זה תמיד תוכלו לומר שאתם מצאתם את תערובת התבלינים האורגינלית של KFC.

טיגון-כנפיים-KFC
5 from 2 votes
הדפס

כנפיים KFC - שאי אפשר להפסיק לאכול

כנפיים KFC - שאי אפשר להפסיק לאכול

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח American, אמריקאי
תגיות KFC, כנפיים KFC
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן במקרר 12 hours
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 8
קלוריות 382 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

חומרים להשרייה של הכנפים

  • 1.5 ק"ג כנפי עוף חתוכות לחצי
  • 2.5 כוסות ריוויון
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1.5 כפיות גדושות חרדל רגיל (לא ד'יזון)
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

חומרים לציפוי הכנפיים

  • 2 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות קורנפלור
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1 כף מיורן יבש
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כף טימין יבש
  • 1 כף גדושה שום גבישי
  • 1.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור

חומרים לטיגון

  • 2 ליטר שמן קנולה

אופן ההכנה

השריית הכנפיים

  1. מקפידים שהכנפיים נקיות היטב משערות ושארית נוצות. 

    מפרידים את הכנפים לשני חצאים בעזרת סכין. על ידי חיתוך המפרק שמחבר בין שני חלקי הכנף. 

    כנפיים-KFC-חומרי-גלם-השרייה
  2. שמים את הכנפים בקערה. מוסיפים את הרוויון והתבלינים ומערבבים היטב. מניילנים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לך 6 שעות עד לילה אחד.

    כנפיים KFC

ציפוי הכנפים

  1.   חצי שעה לפני שרוצים לצפות את הכנפים מוציאים אותן מן המקרר על מנת שיחזרו לטמפרטורת החדר. אנחנו לא רוצים שהן תהיינה קרות בזמן הטיגון.

    חומרים-לכנפים-KFC
  2. שמים בקערה את חומרי הציפוי.

    תערובת-תיבול-כנפיים KFC
  3. מערבבים לתערובת אחידה

    כנפיים KFC
  4. מסדרים את הקערה עם העוף המושרה ליד הקערה של הקמח כדי להקל על תהליך הציפוי.

    מסדרים-תערובת-לכנפיים-KFC
  5. לוקחים ביד כנף. טובלים אותה ביטב בתערובת הרוויון ושמים אותה בתערובת הקמח. מצפים היטב לכיסוי. מניחים את הכנף המצופה על צלחת או קרש חיתוך. חוזרים על התהליך עם עוד כמה כנפיים. 

    כנפיים KFC
  6.  מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר או ווק ל- 190 מעלות. 

    אני אוהב להשתמש בווק לטיגון מאחר והוא מעביר מעולה של חום ושומר על טמפרטורת השמן יותר בקלות. 

    מודדים-חום-לטיגון-כנפיים-KFC
  7. מטגנים בשמן את הכנפים כ- 10 דקות.  חשוב לטגן כמות לא גדולה מיד של כנפים כדי לא לגרום לנפילת חום של השמן. דבר שיפגע באיכות הטיגון.

    במהלך זמן זה חוזרים ומצפים עוד נגלה של כנפים לקראת טיגון.

    מטגנים-את-כנפיים-KFC
  8.  במהלך הטיגון בוחשים את הכנפיים עם כף מחוררת על מנת לדאוג שהכנפים לא ידבקו אחת לשניה. 

    טיגון-כנפיים-KFC
  9. כשהכנפיים קיבלו צבע יפה מעבירים אותם לקערה עם נייר סופג לזמן קצר. במידה ולא מגישים את הכנפיים מיד כדאי להניח אותן על רשת כדי שהאדים שנפלטים מהן לא ירככו את הציפוי. 

    כנפיים-KFC-ספיגת-שומן
  10. מגישים את הכנפים עם רוטב צ'ילי, מיונז, קטצופ, רוטב ברביקיו או כל רוטב אחר שאתם אוהבים.

    כנפיים-KFC-הגשה

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



4 thoughts on “כנפיים KFC – שאי אפשר להפסיק לאכול”

  • 5 stars
    אני בדרך כלל לא מטגנת בשמן עמוק אבל פתאום התחשק לי לזלול כנפיים קריספיות. ההצלחה היתה מרובה וטעים טעים לנו. אפילו בעלי האמריקאי שמת על כנפיים מטוגנות מתלהב. תודה רבה!

  • לעניין ההשריה וריכוך הבשר. לא ניסיתי אבל קראתי על שימוש בפפאיה. צריך פפאיה לא בשלה לגמרי. כותשים את הפרי עם הקליפה ומורחים על הבשר. בפפאיה יש אנזים בשם פפאין שמפרק\מרכך בשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון