קציץ בשר – מיטלוף – בגלייז עבניות וצ'ילי מתוק

קציץ בשר – מיטלוף – בגלייז עבניות וצ'ילי מתוק

קציץ בשר – מיטלוף – בגלייז עבניות וצ'ילי מתוק

Meatloaf - קציץ בשר

מנת ה- Meatloaf או קציץ הבשר, כמו שהיא נקראת אצלנו, היא בעצם כיכר אפויה של בשר, ושמה של המנה מורכב מהמילים בשר (meat) וכיכר (loaf).

קציץ הבשר עשוי מבשר טחון מתובל והוא נאפה בתבנית אפיה בצורת כיכר. 

גרמני סקנדינבי ובלגי נכנסים לדיינר ומזמינים מיטלוף

למרות שקציץ הבשר מוזכר לראשונה בכתבים רומאים עתיקים מן המאה החמישית, מקורות המנה מקושרים אל גרמניה, סקנדינוויה ובלגיה.

קציץ הבשר והשפל הגדול

קציץ הבשר בגרסתו האמריקאית החל להופיע במתכונתו המחודשת רק בתחילת המאה ה 19, כאשר בתקופת השפל הגדול משפחות רבות בישלו את קציץ הבשר על מנת לחסוך בהוצאות על ידי שימוש בנתחי בשר זולים ותוספת של שאריות לקציץ הבשר. 

בגרסה האמריקאית נפוץ השימוש בשכבה של קטצופ על כיכר הבשר על מנת לקבל זיגוג מתוק של עגבניות.

הידעתם? הלוף הצהלי הוא קציץ הבשר!

לוף - איור קומיקס מקורי של סטודיו ComX

הלוף הצהלי שאב את שמו ממנת ה-meatloaf המפורסמת.
למרות שהאות ו מנוקדת בחולם, ואמורה להיות מבוטאת כ- Loaf (כיכר) משום מה השם שתפס הוא Loof כאילו ב-ו יש שורוק.

קציץ בשר
5 from 1 vote
הדפס

קציץ בשר - מיטלוף - בזיגגוג עגבניות וצ'ילי מתוק

קציץ בשר - מיטלוף - בזיגגוג עגבניות וצ'ילי מתוק

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אמריקאי, מטבח אסייתי, מטבח גרמני, מטבח סקנדינבי
תגיות meatloaf, לוף, לוף צהלי, מיטלוף, קציץ בשר
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 8
קלוריות 263 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים
  • 3 גזרים
  • 1 צרור פטרוזיליה קטן
  • 4 - 6 כפות רכז עגבניות
  • 3 - 4 כפות צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 3 - 4 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור טחון דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180C.

    קציץ בשר מתכון
  2. מקלפים את הגזרים ומגררים אום בחור הקטן של הפומפיה.

    אוספים את הגזר המגורר וסוחטים ממנו את הנוזלים בעזרת כפות הידיים.

    קציץ בשר מתכון
  3. מקלפים את הבצלים ומגררים אום בחור הגדול של הפומפיה.

    אוספים את הבצל המגורר וסוחטים ממנו את הנוזלים בעזרת כפות הידיים.

    קציץ בשר בצל קצוץ
  4. מסירים את העלים של הפטרוזליה מן הענפים ונפטרים מן הענפים.

    קציץ בשר פטרוזיליה
  5. קוצצים את הפטרוזליה דק.

    קציץ בשר פטרוזיליה
  6. בקערה מערבבים את הבשר, הגזר המגורר, הבצל המגורר, הפטרוזליה הקצוצה, הביצה, השום הכתוש, פרורי הלחם, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 3 כפות רכז עגבניות, התבלינים והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה.

    קציץ בשר תערובת
  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    תערובת קציץ בשר
  8. משמנים תבנית אנגליש קייק. מעבירים לתוכה את התערובת ובעזרת כף היד דוחסים את התערובת ומעצבים צורה של כיכר.

    מעצבים את קציץ הבשר
  9. חשוב מאוד לשים לב שהתערובת מגיעה עד הפינות.

    מעצבים את קציץ הבשר
  10. בקערה מערבבים את שארית הרכז ורוטב הצ'ילי המתוק.

    גלייז קציץ הבשר
  11. מורחים שכבה יפה של זיגוג העגבניות ורוטב הצ'ילי המתוק על כיכר הבשר.

    זיגוג קציץ הבשר
  12. מכסים את התבנית בנייר כסף.

    קציץ הבשר
  13. אופים את קציץ הבשר כ- 40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות את קציץ הבשר חמש דקות נוספות.

    קציץ הבשר בתנור
  14. נותנים לקציץ הבשר להצטנן טיפה לפני שפורסים אותו.

    קציץ בשר

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



2 thoughts on “קציץ בשר – מיטלוף – בגלייז עבניות וצ'ילי מתוק”

  • הי, תודה על המתכון. אשמח לדעת את כמות פירורי הלחם – הכמות אינה מופיעה ברשימת המרכיבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון