קציץ בשר – מיטלוף – בגלייז עבניות וצ'ילי מתוק
Meatloaf - קציץ בשר
מנת ה- Meatloaf או קציץ הבשר, כמו שהיא נקראת אצלנו, היא בעצם כיכר אפויה של בשר, ושמה של המנה מורכב מהמילים בשר (meat) וכיכר (loaf).
קציץ הבשר עשוי מבשר טחון מתובל והוא נאפה בתבנית אפיה בצורת כיכר.
גרמני סקנדינבי ובלגי נכנסים לדיינר ומזמינים מיטלוף
למרות שקציץ הבשר מוזכר לראשונה בכתבים רומאים עתיקים מן המאה החמישית, מקורות המנה מקושרים אל גרמניה, סקנדינוויה ובלגיה.
קציץ הבשר והשפל הגדול
קציץ הבשר בגרסתו האמריקאית החל להופיע במתכונתו המחודשת רק בתחילת המאה ה 19, כאשר בתקופת השפל הגדול משפחות רבות בישלו את קציץ הבשר על מנת לחסוך בהוצאות על ידי שימוש בנתחי בשר זולים ותוספת של שאריות לקציץ הבשר.
בגרסה האמריקאית נפוץ השימוש בשכבה של קטצופ על כיכר הבשר על מנת לקבל זיגוג מתוק של עגבניות.
הידעתם? הלוף הצהלי הוא קציץ הבשר!
הלוף הצהלי שאב את שמו ממנת ה-meatloaf המפורסמת.
למרות שהאות ו מנוקדת בחולם, ואמורה להיות מבוטאת כ- Loaf (כיכר) משום מה השם שתפס הוא Loof כאילו ב-ו יש שורוק.
קציץ בשר - מיטלוף - בזיגגוג עגבניות וצ'ילי מתוק
קציץ בשר - מיטלוף - בזיגגוג עגבניות וצ'ילי מתוק
חומרים
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים
- 3 גזרים
- 1 צרור פטרוזיליה קטן
- 4 - 6 כפות רכז עגבניות
- 3 - 4 כפות צ'ילי מתוק
- ¼ כוס פירורי לחם
- 3 - 4 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור טחון דק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל 180C.
-
מקלפים את הגזרים ומגררים אום בחור הקטן של הפומפיה.
אוספים את הגזר המגורר וסוחטים ממנו את הנוזלים בעזרת כפות הידיים.
-
מקלפים את הבצלים ומגררים אום בחור הגדול של הפומפיה.
אוספים את הבצל המגורר וסוחטים ממנו את הנוזלים בעזרת כפות הידיים.
-
מסירים את העלים של הפטרוזליה מן הענפים ונפטרים מן הענפים.
-
קוצצים את הפטרוזליה דק.
-
בקערה מערבבים את הבשר, הגזר המגורר, הבצל המגורר, הפטרוזליה הקצוצה, הביצה, השום הכתוש, פרורי הלחם, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 3 כפות רכז עגבניות, התבלינים והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
משמנים תבנית אנגליש קייק. מעבירים לתוכה את התערובת ובעזרת כף היד דוחסים את התערובת ומעצבים צורה של כיכר.
-
חשוב מאוד לשים לב שהתערובת מגיעה עד הפינות.
-
בקערה מערבבים את שארית הרכז ורוטב הצ'ילי המתוק.
-
מורחים שכבה יפה של זיגוג העגבניות ורוטב הצ'ילי המתוק על כיכר הבשר.
-
מכסים את התבנית בנייר כסף.
-
אופים את קציץ הבשר כ- 40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות את קציץ הבשר חמש דקות נוספות.
-
נותנים לקציץ הבשר להצטנן טיפה לפני שפורסים אותו.
הי, תודה על המתכון. אשמח לדעת את כמות פירורי הלחם – הכמות אינה מופיעה ברשימת המרכיבים
הי רמי. תודה שהסבת את תשומת ליבי.
כמות פרורי הלחם היא רבע כוס.
תיקנתי את המתכון.
תודה.