Go Back
הדפס

קציץ בשר - מיטלוף - בזיגגוג עגבניות וצ'ילי מתוק

קציץ בשר - מיטלוף - בזיגגוג עגבניות וצ'ילי מתוק

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אמריקאי, מטבח אסייתי, מטבח גרמני, מטבח סקנדינבי
תגיות meatloaf, לוף, לוף צהלי, מיטלוף, קציץ בשר
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 8
קלוריות 263 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים
  • 3 גזרים
  • 1 צרור פטרוזיליה קטן
  • 4 - 6 כפות רכז עגבניות
  • 3 - 4 כפות צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 3 - 4 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור טחון דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180C.

  2. מקלפים את הגזרים ומגררים אום בחור הקטן של הפומפיה.

    אוספים את הגזר המגורר וסוחטים ממנו את הנוזלים בעזרת כפות הידיים.

  3. מקלפים את הבצלים ומגררים אום בחור הגדול של הפומפיה.

    אוספים את הבצל המגורר וסוחטים ממנו את הנוזלים בעזרת כפות הידיים.

  4. מסירים את העלים של הפטרוזליה מן הענפים ונפטרים מן הענפים.

  5. קוצצים את הפטרוזליה דק.

  6. בקערה מערבבים את הבשר, הגזר המגורר, הבצל המגורר, הפטרוזליה הקצוצה, הביצה, השום הכתוש, פרורי הלחם, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 3 כפות רכז עגבניות, התבלינים והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה.

  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  8. משמנים תבנית אנגליש קייק. מעבירים לתוכה את התערובת ובעזרת כף היד דוחסים את התערובת ומעצבים צורה של כיכר.

  9. חשוב מאוד לשים לב שהתערובת מגיעה עד הפינות.

  10. בקערה מערבבים את שארית הרכז ורוטב הצ'ילי המתוק.

  11. מורחים שכבה יפה של זיגוג העגבניות ורוטב הצ'ילי המתוק על כיכר הבשר.

  12. מכסים את התבנית בנייר כסף.

  13. אופים את קציץ הבשר כ- 40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות את קציץ הבשר חמש דקות נוספות.

  14. נותנים לקציץ הבשר להצטנן טיפה לפני שפורסים אותו.