כנפיים בסגנון KFC - שאי אפשר להפסיק לאכול
את הגרסה הראשונית למתכון של כנפיים KFC למדתי מחבר קרוב – ד"ר אמיתי אלקיים שהכין לי אותן לראשונה.
התוצאה היתה ממכרת. כנפים בסגנון KFC עם ציפוי קריספי שמתפצח בפה ותיבול נפלא. תוסיפו לזה רוטב חריף ואתם בגן עדן.
מאז שיכללתי ודייקתי עוד קצת את תערובת התבלינים והציפוי וזו התוצאה.
עוף בסגנון KFC
למרות שהמתכון מדבר על כנפיים KFC. התערובת מתאימה לציפוי כל חלק אחר של עוף (ודברים אחרים) כך שאתם יכולים להכין לעצמכם עוף בסגנון KFC על ידי שימוש בחלקים אחרים של עוף.
שימו לב לשנות את זמן הטיגון על פי החלק שבחרתם.
תערובת התבלינים הסודית של KFC
הרשת מלאה במתכונים שונים שכל אחד מהם טוען שהוא פיצח את הסוד של התיבול של הכנפיים בסגנון KFC.
מרוב גרסאות כנראה שגם אף פעם לא נדע באמת מה כוללת תערובת התבלינים הסודית של קולונל סנדרס, גם אם הוא עצמו היה קם מקברו ומפרסם מה מכילה התערובת.
אבל ככה זה שאנחנו חיים בעידן האמת האלטרנטיבית כל אחד טוען שהוא יודע מה התערובת מכילה בדיוק.
לדעתי האישית הטעם של המתכון מאוד דומה ומזכיר את זה של KFC אבל מכיוון שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין תשפטו בעצמכם. מה שחשוב הוא שהמתכון טעים בטרוף ולא נורא מסובך להכנה.
שני שלבים להצלחת המתכון
תהליך הכנת הכנפיים KFC כולל שני שלבים: השרייה וטיגון.
השריה של העוף
שלב ההשריה כולל השריה ברוויון עם תיבול בסיסי למשך כמה שעות. רוויון הוא בעצם לבן שהוספה לו חומצה לקטית. החומצה הלקטית מרככת את בשר העוף והתיבול נותן לעוף את הטעם הראשוני.
עם כל הרצון הטוב להפוך את המתכון הזה לכשר אני לא מכיר שום דרך או חומר שיכול להחליף את הפעולה וההשפעה של הרוויון על הבשר. הדבר אולי אפשרי על ידי שימוש במרככי בשר למיניהם אבל אני לא מכניס לבית שלי חומרים כאלו. אם מישהו מכיר דרך שהיא גם כשרה אשמח לשמוע.
טיגון העוף
בשלב השני אחרי ההשריה אנחנו מצפים את העוף בתערובת קמח, קורנפלור ותבלינים ומטגנים את העוף.
גיוונים ושינויים במתכון
אחרי שתתנסו במתכון הבסיס אתם יכולים בקלות לעשות לו התאמות ושינויים כדי להתאים אותו לטעמכם האישי.
כמובן שאחרי זה תמיד תוכלו לומר שאתם מצאתם את תערובת התבלינים האורגינלית של KFC.
כנפיים KFC - שאי אפשר להפסיק לאכול
כנפיים KFC - שאי אפשר להפסיק לאכול
חומרים
חומרים להשרייה של הכנפים
- 1.5 ק"ג כנפי עוף חתוכות לחצי
- 2.5 כוסות ריוויון
- 5 שיני שום כתושות
- 1.5 כפיות גדושות חרדל רגיל (לא ד'יזון)
- 0.5 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
חומרים לציפוי הכנפיים
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוסות קורנפלור
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- 1 כף מיורן יבש
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כף טימין יבש
- 1 כף גדושה שום גבישי
- 1.5 כפית מלח
- 0.5 כפית פלפל שחור
חומרים לטיגון
- 2 ליטר שמן קנולה
אופן ההכנה
השריית הכנפיים
-
מקפידים שהכנפיים נקיות היטב משערות ושארית נוצות.
מפרידים את הכנפים לשני חצאים בעזרת סכין. על ידי חיתוך המפרק שמחבר בין שני חלקי הכנף.
-
שמים את הכנפים בקערה. מוסיפים את הרוויון והתבלינים ומערבבים היטב. מניילנים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לך 6 שעות עד לילה אחד.
ציפוי הכנפים
-
חצי שעה לפני שרוצים לצפות את הכנפים מוציאים אותן מן המקרר על מנת שיחזרו לטמפרטורת החדר. אנחנו לא רוצים שהן תהיינה קרות בזמן הטיגון.
-
שמים בקערה את חומרי הציפוי.
-
מערבבים לתערובת אחידה
-
מסדרים את הקערה עם העוף המושרה ליד הקערה של הקמח כדי להקל על תהליך הציפוי.
-
לוקחים ביד כנף. טובלים אותה ביטב בתערובת הרוויון ושמים אותה בתערובת הקמח. מצפים היטב לכיסוי. מניחים את הכנף המצופה על צלחת או קרש חיתוך. חוזרים על התהליך עם עוד כמה כנפיים.
-
מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר או ווק ל- 190 מעלות.
אני אוהב להשתמש בווק לטיגון מאחר והוא מעביר מעולה של חום ושומר על טמפרטורת השמן יותר בקלות.
-
מטגנים בשמן את הכנפים כ- 10 דקות. חשוב לטגן כמות לא גדולה מיד של כנפים כדי לא לגרום לנפילת חום של השמן. דבר שיפגע באיכות הטיגון.
במהלך זמן זה חוזרים ומצפים עוד נגלה של כנפים לקראת טיגון.
-
במהלך הטיגון בוחשים את הכנפיים עם כף מחוררת על מנת לדאוג שהכנפים לא ידבקו אחת לשניה.
-
כשהכנפיים קיבלו צבע יפה מעבירים אותם לקערה עם נייר סופג לזמן קצר. במידה ולא מגישים את הכנפיים מיד כדאי להניח אותן על רשת כדי שהאדים שנפלטים מהן לא ירככו את הציפוי.
-
מגישים את הכנפים עם רוטב צ'ילי, מיונז, קטצופ, רוטב ברביקיו או כל רוטב אחר שאתם אוהבים.
אני בדרך כלל לא מטגנת בשמן עמוק אבל פתאום התחשק לי לזלול כנפיים קריספיות. ההצלחה היתה מרובה וטעים טעים לנו. אפילו בעלי האמריקאי שמת על כנפיים מטוגנות מתלהב. תודה רבה!
לעניין ההשריה וריכוך הבשר. לא ניסיתי אבל קראתי על שימוש בפפאיה. צריך פפאיה לא בשלה לגמרי. כותשים את הפרי עם הקליפה ומורחים על הבשר. בפפאיה יש אנזים בשם פפאין שמפרק\מרכך בשר.
נכון מאוד פז. אפשר בהחלט להשתמש בפפאיה.
מתכון מושלם הכנתי כבר מספר פעמים ותמיד מוצלח
תודה