פלפל ממולא

פלפל ממולא

מתכון להכנת פלפל ממולא

פלפל ממולא נוף הילדות שלי

אני מניח שהדבר קשור לילדותי בה עוזרת הבית המצריה שלנו זיזה, שהיתה לי כמו אמא שניה, היתה מגיעה אלינו הביתה ומבשלת לנו אוכל לכמה ימים.

כילד תמיד הייתי יושב מהופנט במטבח וצופה בזיזה מבצעת קסמים במטבח. במהירות ובקצב מסחררים זיזה היתה מעמידה על הגז סירים מחבתות וכל הבית היה מתמלא בריחות משכרים.

תוסיפו לזה את העובדה שתמיד הייתי גם מקבל צ'ופרים כדוגמת שניצל או קציצה שהרגע יצאו מן המחבת ותבינו מיד למה כל כך אהבתי לבלות במטבח.

אני חושב שזיזה היא אחד מן הגורמים שהכי השפיעו ועיצבו את אהבתי למטבח.

ממולאים רבותי, ממולאים.

אחד מתחומי האוכל שזיזה הצטינה בו הוא ממולאים. זיזה היתה מכינה לנו פלפל ממולא וכרוב ממולא ובכל אותן הפעמים שהיה נשאר לה עודף תערובת מילוי, היא היתה ממלאת כל ירק אחר שנקלע לדרכה: בצל, עגבניות, חצילים, קישואים, גזר…

תמיד היו קרבות בבית על מי יקבל את הממולא המיוחד.

אז אחרי שנים של צפייה ולמידה מזיזה הנה המתכון שלמדתי ממנה לממולאים.

קחו בחשבון שהכנת ממולאים אינה מסובכת בכלל אך התהליך לוקח זמן.

ההנאה שנהניים מאכילה של ממולאים טובים שווה כל דקה. מה שכן קחו בחשבון שהממולאים פשוט נחטפים ונעלמים בקצב!

למה רק פלפל ממולא? תמלאו מה שבא לכם!

המילוי שאנחנו יוצרים במתכון הזה יכול לשמש כמילוי כמעט לכל ירק שעולה על דעתכם.
רק זיכרו כמה טיפים:

חציל אם הוא לא מקולף ישמח לטיגון קל לפני המילוי.
ירקות קשים כמו גזר או תפוח אדמה יזדקקו לזמן בישול ארוך יותר מירקות רכים.

התאימו את המתכון לטעמכם

המילוי מכיל בשר אולם הבשר אינו משתלט והאורז הוא הרכיב היותר דומיננטי במנה. מי שרוצה פלפל יותר בשרי שפשוט יגדיל את כמות הבשר שבמתכון.

פלפל ממולא צמחוני או טבעוני

חוץ מהבשר כל מרכיבי המנה מתאימים לצמחונים וטבעונים.

אם אתם רוצים להתאים את המנה ולעשות ממולאים טבעוניים או צמחונים פשוט הוציאו את הבשר מן המתכון ותגדילו את כמות האורז, השמיר והבצל המטוגן.

פלפל ממולא

פלפל ממולא

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח ים תיכוני, מטבח מצרי, מטבח ערבי
תגיות מנה עיקרית, פלפל, פלפל ממולא, פלפלים ממולאים
זמן הכנה 50 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 20 minutes
מנות 8 סועדים
קלוריות 304 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 10 - 12 פלפלים אדומים גדולים מתאימים למילוי, רצוי גמבות, אבל כל פלפל אחר יתאים
  • 500 - 600 גרם בשר בקר טחון
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 3 -4 קופסאות שימורים רכז עגבניות 580 גרם, בריכוז BX28-30 של יכין.
  • 2 צרורות שמיר
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון דק
  • 1 כף גדושה מלח
  • 1/3 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. שוטפים את האורז במסננת. משפשפים את הגרגירים עם היד כדי להסיר את העמילן. כאשר זרם המים שיורד מן המסננת שקוף מעבירים את האורז לקערה.

    מכסים את האורז במים ומניחים בצד. תהליך זה מאפשר לאורז לספוח נוזלים.

    משרים את האורז של הפלפלים הממולאים
  2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. שמים 2 - 3 כפות שמן קנולה במחבת ומתחילים לאדות את הבצל על אש קטנה על מנת להזהיב אותו. חשוב מאוד להיות סבלניים ולקחת את הזמן.

    אנחנו לא רוצים שהבצל ישרף.

    מידי כמה דקות מערבבים את הבצל. התהליך אורך כ- 25 דקות אז צריך להתאזר בהרבה סבלנות. זה זמן שלנו לעשות את שאר ההכנות למתכון.

    ככל שאנחנו מתקדמים בתהליך הטיגון כך צריך יותר לשים לב לבצל ולקצר את זמן ההמתנה בין ערבוב לערבוב. לקראת סוף התהליך אנחנו כבר נערבב את הבצל ללא הפסקה.

    בצל מטוגן זהוב
  3. בזמן שהבצל מזהיב אנחנו ממשיכים בהכנות.

    מסירים מהשמיר את הגבעולים העבים כך שנשארים בידינו רק הקצוות העדינים. קוצצים אותם דק.

    שמיר קצוץ
  4. לוקחים את הפלפלים ובעזרת סכין חותכים עיגול ברוחב הפלפל מסביב לענף הירוק. מושכים את הענף ומקבלים מעין מכסה שבתחתיתו נמצעים הזרעים של הפלפל. מסירים את הזרעים מתחתית המכסה בזהירות.

    מכניסים יד לתוך הפלפל ומסירים את הממברנות הלבנות שמצויות בפלפל. הממברנות האלו מרירות ולכן אנו מסירים אותן. שוטפים את תוכן הפלפל עם מים משאריות גרעינים. באופן הזה קיבלנו פלפלים מוכנים למילוי עם מכסה.

    פלפלים מוכנים למילוי
  5. מסננים את האורז מן המים ושמים בקערה.  מוסיפים את הבשר, השמיר הקצוץ, 3/4 קופסאת רסק עגבניות והתבלינים.

    בשלב זה הבצל כבר אמור להיות זהוב כמו שצריך. מסירים אותו מן האש ומוסיפים אותו עם השמן שבמחבת לקערה.

    חומרי המילוי של הפלפלים הממולאים
  6. מערבבים את התערובת היטב. התערובת צריכה להרגיש סמיכה וטיפה נוזלית ממש כמו מרקם של בוץ. במידה והיא לא מוסיפים קצת מים עד שהמרקם טיפה נוזלי. תוספת המים חשובה מאחר ואלו הם המים שהאורז ישתה בתהליך הבישול מאחר והוא אטום בתוך הפלפלים.

    תערובת בשר למילוי פלפל ממולא
  7. טועמים את התערובת ומתקנים את התיבול.

    התערובת צריכה להרגיש כאילו מישהו המליח אותה יותר מידי. זה בסדר המליחות העודפת תעלם מאחר והאורז יספוח אליו חלק מן המליחות.

    בנוסף צריך להרגיש טעם קל של רוטב עגבניות עם ניחוחות של שמיר. אם חסר טעם אפשר להוסיף עוד קצת רכז או שמיר.

    לוקחים ביד פלפל וממלאים אותו כמעט עד לסופו. חשוב להשאיר רווח של כסנטימטר מאחר והאורז תופח בתהליך הבישול. סוגרים את הפלפל הממולא עם המכסה. חוזרים על הפעולה עד שכל הפלפלים מלאים. במידה ונשארת תערובת ניתן למלא ירק אחר או להקפיא את שארית התערובת.

    ממלאים את הפלפל כמעט עד הסוף
  8. מסדרים את הפלפלים בעמידה בסיר גדול.

    מסדרים-את-הפלפלים הממולאים בסיר
  9. שופכים לקערה את שארית הרכז ומדללים במים עד שמתקבל רוטב בסמיכות קלה. ממליחים עם טיפה מלח.

    רוטב עגבניות
  10. יוצקים את הרוטב לסיר כך שיכסה את הפלפלים הממולאים עד לקצה ולא יותר.

    פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות
  11. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לביעבוע עדין ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הפלפלים מוכנים היא פשוט לנעוץ מזלג בתוך הפלפל הממולא ולחפור טיפה לכיוון מרכז הפלפל. אם האורז במרכז רך הפלפלים מוכנים. אם לא ממשיכים לבשל עוד 10 דקות ובודקים שוב.

    פלפל ממולא פתוח
  12. בתאבון

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון