פלאפל מנצ'גו עם איולי מעושן
אומנות האירוח
אני מאוד אוהב לארח אצלי בבית אורחים. נכון זה אומר לסדר ולנקות אבל זה גם נותן לי תרוץ להיכנס למטבח ולבשל.
את מנת ה- פלאפל מנצ'גו עם איולי מעושן הכנתי והגשתי, לחברי מועדון הבשלנים שאני חבר בו מזה 18 שנים – הגנטלמן קלאב, במסגרת ארוחה שקראתי לה ארוחת רגע לפני הקיץ.
טפאס ספרדי שהולך מצויין עם אלכוהול
המנה מבוססת על מנת טאפס ספרדית והיא בעצם כדורים מטוגנים עם ציפוי פריך במילוי של גבינה נמסה פיקנטית בשילוב של נקניק בטעם מעושן.
זו מנת פתיחה מצויינת שהולכת נפלא לצד אלכוהול. את פלאפל המנצ'גו טובלים באיולי ביתי בטעם מעושן שמוגש לצד המנה.
בקיצור תוסיפו לצד הפלאפל מנצ'גו איזה קוקטייל אלכוהולי טוב ופתחתם את הערב על הצד הטוב ביותר.
אפשר להכין את המנה מראש
את פלאפל המנצ'גו והאיולי ניתן להכין מראש עד לשלב הטיגון. חשוב לשמור אותו במקרר עד לרגע הטיגון.
באופן הזה כל מה שישאר לכם לעשות הוא לטגן את הפלאפל מנצ'גו איך שהאורחים נכנסים בדלת.
פלאפל מנצ'גו בליווי איולי מעושן
פלאפל מנצ'גו בליווי איולי מעושן
חומרים
חומרים להכנת הפלאפל מנצ'גו:
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות חמאה
- 1/2 כוס קמח
- 1 1/4 כוס חלב
- 1/3 כוס גבינת מנצ'גו מגוררת
- 1/3 כוס האם מעושן קצוץ דק
- 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח במידת הצורך
חומרים לציפוי הפלאפל מנצ'גו
- 2 ביצים
- 2 כוסות פרורי פנקו
- שמן קנולה לטיגון
חומרים להכנת האיולי
- 1 כוס מיונז קנוי או ביתי
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף פפריקה מתוקה מעושנת
אופן ההכנה
הכנת כדורי הפלאפל מנצ'גו לקראת טיגון:
-
קוצצים את ההאם לחתיכות קטנות
-
מחממים את השמן והחמאה על מחבת על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
-
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב נמרצות כשתי דקות. לאט לאט הקמח יטמיע בתוכו את החמאה והשמן זית ויהפוך לעיסה. שלב זה חשוב מאחר ואם לא נטגן את הקמח היטב לתערובת ישאר טעם של קמח.
-
מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב. ומבשלים לעוד כ- 2 - 3 דקות נוספות. התערובת אמורה להיות חלקה.
-
מוסיפים את ההאם, הגבינה ואגוז המוסקט. מבשלים עוד כ- 2 דקות. התערובת תתחיל להסמיך ותתרחק מדפנות המחבת. טועמים ומתקנים תיבול. יש לקחת בחשבון שהגבינה וההאם מלוחים ולכן מאוד סביר שאין צורך להוסיף מלח.
-
מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ונותנים לתערובת להצטנן. לאחר שהתערובת מצטננת מכסים אותה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם.
-
מוציאים את התבנית מהקרור. אוספים בערך כמות של כף מתערובת הפלאפל מנצגו ומגלגלים ממנה בין כפות הידים כדור. חוזרים על התהליך עד שכל המסה הפכה לכדורים.
-
שמים את הביצים בקערה. מוסיפים לביצים חצי כפית מלח וטורפים היטב.
שמים את פרורי הפנקו בקערה.
-
מכינים את פלאפל המנצ'גו כמו שעושים שניצל. טובלים את הכדור בביצה הטרופה ומצפים אותו בתערובת פרורי הפנקו.
-
מניחים את הכדורים המוכנים על נייר אפיה ומקררים אותם במקרר לפחות למשך 20 דקות. חובה לקרר את הכדורים לפני הטיגון אחרת הם עלולים להתפרק.
בשלב הקירור מכינים את האיולי.
הכנת האיולי המעושן
-
מכניסים את חומרי האיולי למעבד מזון עם להב פלדה. מערבבים עד לקבלת איולי. בודקים תיבול ומעבירים לקירור עד לשימוש.
טיגון כדורי הפלאפל מנצ'גו וההגשה:
-
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ל 180 מעלות.
מטגנים את הכדורים בכמה נגלות (כדי לשמור על חום השמן) כ- 2 דקות עד שהם שחומים זהובים. מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
-
מעבירים לכלי הגשה ומגישים בליווי האיולי המעושן.