פלאפל מנצ'גו בליווי איולי מעושן
קוצצים את ההאם לחתיכות קטנות
מחממים את השמן והחמאה על מחבת על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב נמרצות כשתי דקות. לאט לאט הקמח יטמיע בתוכו את החמאה והשמן זית ויהפוך לעיסה. שלב זה חשוב מאחר ואם לא נטגן את הקמח היטב לתערובת ישאר טעם של קמח.
מוסיפים את ההאם, הגבינה ואגוז המוסקט. מבשלים עוד כ- 2 דקות. התערובת תתחיל להסמיך ותתרחק מדפנות המחבת. טועמים ומתקנים תיבול. יש לקחת בחשבון שהגבינה וההאם מלוחים ולכן מאוד סביר שאין צורך להוסיף מלח.
מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ונותנים לתערובת להצטנן. לאחר שהתערובת מצטננת מכסים אותה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם.
מוציאים את התבנית מהקרור. אוספים בערך כמות של כף מתערובת הפלאפל מנצגו ומגלגלים ממנה בין כפות הידים כדור. חוזרים על התהליך עד שכל המסה הפכה לכדורים.
שמים את הביצים בקערה. מוסיפים לביצים חצי כפית מלח וטורפים היטב.
שמים את פרורי הפנקו בקערה.
מכינים את פלאפל המנצ'גו כמו שעושים שניצל. טובלים את הכדור בביצה הטרופה ומצפים אותו בתערובת פרורי הפנקו.
מניחים את הכדורים המוכנים על נייר אפיה ומקררים אותם במקרר לפחות למשך 20 דקות. חובה לקרר את הכדורים לפני הטיגון אחרת הם עלולים להתפרק.
בשלב הקירור מכינים את האיולי.
מכניסים את חומרי האיולי למעבד מזון עם להב פלדה. מערבבים עד לקבלת איולי. בודקים תיבול ומעבירים לקירור עד לשימוש.
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ל 180 מעלות.
מטגנים את הכדורים בכמה נגלות (כדי לשמור על חום השמן) כ- 2 דקות עד שהם שחומים זהובים. מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
מעבירים לכלי הגשה ומגישים בליווי האיולי המעושן.