דג חריימה ברוטב עגבניות חריף

דג חריימה ברוטב עגבניות חריף

דג חריימה ברוטב עגבניות חריף

יום שישי בערב יושבים סביב השולחן הקידוש. אמא מגישה לכם מנה של דג חריימה ברוטב עגבניות חריף שרק מתחנן שתטבלו בו איזו חתיכת חלה.
נשמע חלומי, לא? אז למה שלא תכינו לעצמכם מנה שכזו בבית?

מקור החריימה

קיימים ויכוחים על מקור מנת החריימה האם היא מגיעה מן המטבח הטריפוליטאי הלובי או הטוניסאי. מדובר על ויכוח שכנראה יהיה קשה להכריע.

מנת החריימה מעוררת אצל רבים את זכרונות הילדות והטעמים של הבית וקיימים עשרות גרסאות שונות להכנת המתכון.

ישנם כאלו שבכלל טוענים שמדובר בדג מרוקאי חריף אולם אל תטעו. מדובר במתכון דומה אך עם שורשים אחרים ומרכיבים אחרים.

אני משתדל שלא להיכנס לויכוח המסובך הזה ולכן זו אינטרפטצייה שלי על המתכון להכנת דג חריימה ברוטב עגבניות חריף, מבוססת על טעמי האישי והעדפותי.

אלו דגים מתאימים לחריימה?

בשביל חריימה אפשר להשתמש בכל דג עם בשר לבן. שני המלכים הבלתי מעורערים של החריימה הם לוקוס ובורי. אפשר להשתמש גם לברק, מוסר (הדג שבצילומים), ברמונדי, דניס וכו.

פילה או פרוסות?

אפשר לבקש ממוכר הדגים להכין לנו את הדג עבור החריימה בשתי צורות שונות: בפרוסות או כפילטים.
מוכרי הדגים הם לרוב אוצר בלום של ידע. אני ממליץ לכם בחום לפתח מערכת יחסים טובה עם עם מוכר הדגים שלכם. ככה תוכלו לקבל סחורה טובה, טיפים ורעיונות.

כשאתם רוצים להכין את המנה, ההמלצה שלי היא להתייעץ עם מוכר הדגים לגבי אילו דגים יש לו כרגע במלאי ומתוכם לבחור את הדג המועדף עליכם. אל תפחדו לנסות גם דגים חדשים שאתם לא מכירים.

לאחר שבחרתם את הדג התייעצו עם מוכר הדגים מה היא שיטת החיתוך המומלצת של דג זה לצורך הכנת דג חריימה. כמובן שצורת החיתוך היא גם עניין של טעם אישי שלכם.

בפילה אין עצמות מה שמקל על המאבק בעצמות (יש כאלו שקוראים להן קוצים) בעת האכילה.

כשהדג פרוס לפרוסות, העצמות שבדג משחררות ג'לטין וטעמים ומעשירות את טעמו של הרוטב.
אני ממליץ לכם בחום להכניס לסיר את ראש הדג והאידרה (אם הלכתם על פילטים) לסיר מאחר והם מאוד ישדרגו את הטעם של הרוטב.

פיקנטי, חריף, שריפה?

כל אחד אוהב רמת חריפות שונה. החריפות במתכון החריימה מושגת על ידי שימוש בתערובת פלפלים חריפה שנקראת פלפל צ'ומה, פפריקה חריפה או הוספה של פלפל ירוק.

לרוב הפלפל הירוק יהיה יותר חריף יחסית לפפריקה החריפה, תלוי כמובן בעונת השנה ובכמות הפפריקה החריפה שתוסיפו.

לי יש ילדים קטנים הם אומנם אוכלים חריף אבל בקטנה, ולכן אני לא משתמש במתכון בפלפל צ'ומה או פלפל ירוק והמתכון של דג החריימה שלי לא חריף בטרוף אלא פיקנטי. מי שרוצה לחזק את החריפות מוזמן בשמחה.

מתכון לחריימה שאתם יכולים לשדרג

כבר הזכרנו מקודם שאפשר להשתמש בסוגי דגים שונים להכנת חריימה וכן בצורות חיתוך שונות שלהם.

תרגישו חופשי לשחק עם התיבול, להוסיף עגבניות טריות ועשבי תיבול שונים כדוגמת פטרוזיליה וכוסברה. הוסיפו חמיצות עם טיפה לימון וכו.

במילים אחרות תנו למתכון את החותם האישי שלכם וצרו לעצמכם את הטעם הביתי שלכם. טעם שילווה את משפחתכם לאורך שנים.

דג חריימה ברוטב עגבניות חריף

דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
סוג המנה דגים, מנה עיקרית
סוג המטבח טוניסאי, טריפוליטאי
תגיות דג חריף, דג מרוקאי, חריימה, חריימה טריפוליטאי
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 215 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 קג דג בעל בשר לבן פילטים או פרוס לפרוסות בעובי 2.5 - 3 סנטימטר
  • 15 - 20 שיני שום כתוש
  • 5 - 6 כפות גדושות רכז עגבניות בריכוז BX 28-30
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1.5 כף גדושה פפריקה חריפה אפשר להגדיל כמות או להחליף לפלפל ירוק טרי
  • 1 כף קימל טחון
  • 2 כפיות כמון
  • 1.5 כף שטוחה מלח
  • 1/2 מיץ מחצי לימון
  • 1 אם רוצים רוטב חריף אז מוסיפים פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות (לא חובה).

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר רחב את השמן

    חומרי-גלם-להכנת דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  2. כשהשמן חם מוסיפים אליו את השום לטיגון קצר של דקה. הטיגון נועד לפתוח את הטעם של השום אבל השום לא אמור להזהיב.

    טיגון-השום-של-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  3. מוסיפים לשום את התבלינים.

    טיגון-התבלינים-של-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  4. נותנים לתבלינים טיגון מהיר של דקה תוך כדי בחישה שלא ישרפו.

    מטגנים-את-התבלינים-של-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  5. מוסיפים לתבלינים את רכז העגבניות.

    מוסיפים-רכז-עגבניות-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  6. מטגנים את הרכז כדקה עד שמרגישים כאילו הרכז מתנגד לבחישה ומתחיל להידבק  לתחתית הסיר מוסיפים כחצי כוס מים  ונותנים לרכז להתבשל כשתי דקות. 

    מוסיפים-חצי-כוס-מיים-ומטגנים-את-תערובת-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  7. מוסיפים את שארית המים לסיר ובוחשים היטב לקבלת רוטב. טועמים ומתקנית תיבול במידת הצורך. מבשלים כעשר דקות.

    מכינים-רוטב-לדג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  8. מוסיפים את פרוסות הדג. במידה ויש לכם את ראש הדג זה מצויין. הוסיפו גם אותו העצמות שבראש יעשירו את הרוטב. בתמונה פה פרוסות הדג שקועות מתחת לראשים והזנב.

    מוסיפים-את-הדגים-לרוטב-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  9. מבשלים את הדג על אש אש קטנה ברמה של בעבוע עדין בין 12 - 15 דקות. לקראת סיום מוסיפים זילוף של מיץ לימון מחצי לימון. 

    דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  10. הדג הולך מצויין עם אורז לבן או קוסקוס. לא לשכוח להגיש גם עם חלה לניגוב הרוטב.

    בתאבון.

    מתכון לדג חריימה

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון