סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי תמיד מצליח להפתיע אותי בטעמים של מכיוון שהחיך שלי לא מורגל בטעמים אסייתים ולכן עבורי זו תמיד חגיגה.

אחד מן הסלטים האסייתים הראשונים שהכרתי היה סלט הכרוב והשומשום האסייתי שהיה להיט קולינארי שכבש את מדינתנו לפני כעשר שנים.

מאז חלפו להן כמה שנים טובות שבהן למדתי עוד כמה דברים, הכרתי חומרי גלם שונים ושילובי טעמים מעניינים נוספים.

וזה בעצם היופי בתיבול האסייתי שהוא מאפשר לך כל כך הרבה אופציות של שילובים של טעמים ואיזונים של טעמים מתוק-חמוץ-מלוח, מלוח-מתוק-חריף וכדומה.

אם מצליחים לדייק בטעמים מגיעים להיכל התהילה של הטעמים לאותו טעם חמקמק ומסתורי שנקרא אוממי.

פריך עם תוספת של קראנץ

במתכון הזה של סלט ירקות שורש אסייתי אני משתמש בירקות שורש פריכים, מוסיף להם בצל ירוק וכוסברה.

בשביל שיהיה מעניין בפה אני מוסיף גם בוטנים קלויים שמוסיפים קצת קראנץ וטעם קלוי שמשתלב ומשלים את טעמו של שמן השומשום שברוטב.

גוונו לעצמכם את סלט ירקות השורש האסייתי

המתכון לסלט ירקות שורש אסייתי הנו מתכון בסיס שעליו תוכלו לבצע שינויים ותוספות.

נסו להוסיף כרוב ירוק, נבטים, צנונית, רצועות פלפל אדום.

החליפו את חומץ האורז בחומץ בן יין, חומץ תפוחים וכדומה.

חליפו את הג'ינג'ר בריבת ג'ינג'ר. החליפו את הסוכר בדבש וכדומה.

בקיצור אל תפחדו לנסות.

סלט ירקות שורש אסייתי
5 from 1 vote
הדפס

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי

סוג המנה טבעוני, סלטים, תוספת
סוג המטבח אסייתי, מזרח רחוק, סיני
תגיות סלט אסייתי, סלט סיני, תיבול אסייתי
זמן הכנה 10 minutes
זמן הכנה כולל 10 minutes
מנות 4
קלוריות 198 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

חומרים לסלט

  • 2 קולרבי חתוך למקלות צרים
  • 3 גזרים חתוכים למקלות צרים
  • 1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות צרות
  • 1 חופן עלי כוסברה ללא גבעול
  • 1 בצל ירוק רק החלק הירוק
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים קלופים וקצוצים

חומרים לרוטב

  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מירין
  • 1 כף סוכר
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. חותכים את הקולורבי, הגזר והכרוב הסגול לרצועות צרות.

    חומרי-גלם-סלט ירקות שורש אסייתי
  2. לוקחים את הבצל הירוק ומסירים ממנו את החלק הלבן. חותכים את הגבעולים הירוקים למקטעים באורך 5 סנטימטר. 

    -בצל-ירוק-לסלט ירקות שורש אסייתי
  3. חותכים כל מקטע לאורך על לרצועות צרות.

    רצועות-בצל-ירוק-לסלט ירקות שורש אסייתי
  4. קוצצים את הבוטנים קיצוץ בינוני. אנחנו רוצים שהם יתנו תחושת נגיסה.

    קוצצים-את-הבוטנים-סלט ירקות שורש אסייתי
  5. מערבבים את כל חומרי הסלט למעט הרוטב בקערה.

    שומרים בצד כף אחת של בוטנים קצוצים וכמה עלים של כוסברה לעיטור המנה.

    מערבבים-את-הסלט ירקות שורש אסייתי
  6. שמים בקערה את כל חומרי הרוטב.

    חומרי-רוטב-סלט ירקות שורש אסייתי
  7. מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד.  טועמים את התיבול ומתקנים במידת הצורך. 

    רוטב-סלט ירקות שורש אסייתי
  8. יוצקים טיפה מן הרוטב על הסלט. מערבבים וטועמים.

    חוזרים על הפעולה עד שהסלט מתובל היטב. 

    בהחלט ייתכן שישאר לנו עודף מן הרוטב. חשוב מאוד שלא להטביע את הסלט ברוטב. 

    מערבבים-את-חומרי-סלט ירקות שורש אסייתי
  9. מעבירים לכלי הגשה יפה ויוצרים גבעה מן הסלט. מפזרים על הסלט את הבוטנים ששמרנו בצד ומעטרים עם עלי כוסברה. 

    סלט ירקות שורש אסייתי

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי סלט פטרוזיליה שגונב את ההצגה יש מנות שהן כל כך מיוחדות שכל פעם שמגישים אותן עובר מעין גל הדף שיוצר רחש בין הסועדים שנתקלים במנה בפעם הראשונה ומוציא מהם תגובות בסגנון וואו! מה זה? חייב את המתכון וכדומה. סלט […]

חזה עוף סו-ויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש

חזה עוף סו-ויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש

חזה עוף בסוויד בתיבול שום פפריקה מתוקה ודבש מתכון התחלתי לבישול בשיטת הסוויד במתכון הזה אני משתמש טכניקת בישול מתקדמת המבוססת על שימוש במכשיר הנקרא סו-ויד. למרות שהמנה נראית פשוטה והתיבול הוא בסיסי, ומורכב משום, פפריקה מתוקה ודבש התוצאות יפתיעו אותכם. זה הקסם של מכשיר […]



1 thought on “סלט ירקות שורש אסייתי”

  • 5 stars
    זה זה! איזה כיף!
    לפני המון שנים אכלתי סלט שורשים (גזר קולורבי וסלק) בבופה כלשהו. חזרתי שוב ושוב לקחת עוד מהטעים-טעים הזה. ניסיתי לשחזר בבית, ללא הצלחה, מספר רב של פעמים. מצאתי את המתכון שלך, כמה החלפות ו-בינגו! עכשיו זה הלהיט שמבקשים ממני להביא כל פעם שמתארחת ☺️
    תודה, תודה ושוב תודה ❤️
    ההחלפות, אגב, הן: חמאת בוטנים טבעית במקום שמן שומשום, רוטב טריאקי (המתוק) במקום סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון