סלט ירקות שורש אסייתי
סלט ירקות שורש אסייתי תמיד מצליח להפתיע אותי בטעמים של מכיוון שהחיך שלי לא מורגל בטעמים אסייתים ולכן עבורי זו תמיד חגיגה.
אחד מן הסלטים האסייתים הראשונים שהכרתי היה סלט הכרוב והשומשום האסייתי שהיה להיט קולינארי שכבש את מדינתנו לפני כעשר שנים.
מאז חלפו להן כמה שנים טובות שבהן למדתי עוד כמה דברים, הכרתי חומרי גלם שונים ושילובי טעמים מעניינים נוספים.
וזה בעצם היופי בתיבול האסייתי שהוא מאפשר לך כל כך הרבה אופציות של שילובים של טעמים ואיזונים של טעמים מתוק-חמוץ-מלוח, מלוח-מתוק-חריף וכדומה.
אם מצליחים לדייק בטעמים מגיעים להיכל התהילה של הטעמים לאותו טעם חמקמק ומסתורי שנקרא אוממי.
פריך עם תוספת של קראנץ
במתכון הזה של סלט ירקות שורש אסייתי אני משתמש בירקות שורש פריכים, מוסיף להם בצל ירוק וכוסברה.
בשביל שיהיה מעניין בפה אני מוסיף גם בוטנים קלויים שמוסיפים קצת קראנץ וטעם קלוי שמשתלב ומשלים את טעמו של שמן השומשום שברוטב.
גוונו לעצמכם את סלט ירקות השורש האסייתי
המתכון לסלט ירקות שורש אסייתי הנו מתכון בסיס שעליו תוכלו לבצע שינויים ותוספות.
נסו להוסיף כרוב ירוק, נבטים, צנונית, רצועות פלפל אדום.
החליפו את חומץ האורז בחומץ בן יין, חומץ תפוחים וכדומה.
חליפו את הג'ינג'ר בריבת ג'ינג'ר. החליפו את הסוכר בדבש וכדומה.
בקיצור אל תפחדו לנסות.
סלט ירקות שורש אסייתי
סלט ירקות שורש אסייתי
חומרים
חומרים לסלט
- 2 קולרבי חתוך למקלות צרים
- 3 גזרים חתוכים למקלות צרים
- 1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות צרות
- 1 חופן עלי כוסברה ללא גבעול
- 1 בצל ירוק רק החלק הירוק
- 1/2 כוס בוטנים קלויים קלופים וקצוצים
חומרים לרוטב
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף מירין
- 1 כף סוכר
- 2 שיני שום כתוש
- 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
אופן ההכנה
-
חותכים את הקולורבי, הגזר והכרוב הסגול לרצועות צרות.
-
לוקחים את הבצל הירוק ומסירים ממנו את החלק הלבן. חותכים את הגבעולים הירוקים למקטעים באורך 5 סנטימטר.
-
חותכים כל מקטע לאורך על לרצועות צרות.
-
קוצצים את הבוטנים קיצוץ בינוני. אנחנו רוצים שהם יתנו תחושת נגיסה.
-
מערבבים את כל חומרי הסלט למעט הרוטב בקערה.
שומרים בצד כף אחת של בוטנים קצוצים וכמה עלים של כוסברה לעיטור המנה.
-
שמים בקערה את כל חומרי הרוטב.
-
מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד. טועמים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
-
יוצקים טיפה מן הרוטב על הסלט. מערבבים וטועמים.
חוזרים על הפעולה עד שהסלט מתובל היטב.
בהחלט ייתכן שישאר לנו עודף מן הרוטב. חשוב מאוד שלא להטביע את הסלט ברוטב.
-
מעבירים לכלי הגשה יפה ויוצרים גבעה מן הסלט. מפזרים על הסלט את הבוטנים ששמרנו בצד ומעטרים עם עלי כוסברה.
זה זה! איזה כיף!
לפני המון שנים אכלתי סלט שורשים (גזר קולורבי וסלק) בבופה כלשהו. חזרתי שוב ושוב לקחת עוד מהטעים-טעים הזה. ניסיתי לשחזר בבית, ללא הצלחה, מספר רב של פעמים. מצאתי את המתכון שלך, כמה החלפות ו-בינגו! עכשיו זה הלהיט שמבקשים ממני להביא כל פעם שמתארחת ☺️
תודה, תודה ושוב תודה ❤️
ההחלפות, אגב, הן: חמאת בוטנים טבעית במקום שמן שומשום, רוטב טריאקי (המתוק) במקום סוכר.