מתכון דיאטטי של כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי
מי אמר שאוכל טעים חייב להיות משמין?
כחובב אוכל ובישול אני מתמודד לא אחת עם עניין המשקל שלי. מדובר בקרב ארוך שנמשך שנים. פעם למעלה ופעם למטה. כשהיחס בדרך נוטה יותר לכיוון הלמעלה.
את המתכון הזה של ה- כרובית אפויה בתנור בציפוי קריספי פיתחתי בתקופה שהלכתי לקבוצה של דיאטה באחת מחברות הדיאטה המוכרות. ירדתי 15 קילו והרווחתי מתכון מעולה. איזה נצחון.
מאחר והשיטה של החברה מוגנת בזכויות יוצרים אני מנוע מלפרסם את הניקוד של המתכון (והמבין יבין) אך המתכון עומד בסטנדרטים המחמירים של השיטה כל עוד תקפידו להשתמש בכמויות שאני מפרסם במתכון ותקפידו על גודל המנה.
המחמירים עוד יותר יכולים כמובן לקצץ ולצמצם עוד טיפה בהמרכיבים היחסית משמינים שמופיעים במתכון אבל זה כבר עלול לפגוע בטעם.
צפירת הרגעה למי שלא שומר על דיאטה - לפני שאתם בורחים - זה טעים בטרוף.
למי שקורא את ההקדמה ונבהל ורץ לחפש את כפתור האחורה בדפדפן הרשו לי להרגיע. למרות שהמתכון של ה-כרובית בתנור עם ציפוי קריספי הוא דיאטטי הוא יפתיע אתכם בכמה שהוא טעים.
כמובן שמי שרוצה יכולי בקלות לעשות כמה התאמות ברכיבים על מנת להפוך את המתכון מדיאטטי לרגיל.
מי שבכלל רוצה להשתולל יכול בקלות לשדרג את המתכון למתכון מושחת ועמוס קלוריות.
התאימו את המתכון לטעם שלכם
המיונז שברוטב הבסיס מצוין בקליטת טעמים ולכן אתם יכולים לייצר וואריאצוית שונות של מתכון הבסיס בהחלפה של התיבול.
אם אתם לא סופרים קלוריות אתם יכולים להחליף את המיונז לגרסה רגילה ולהנות ממנה יותר עשיר.
מי שרוצה לשדרג את המנה לגרסה מושחתת יכול להוסיף גבינות שונות וכדומה. בקיצור תרגישו חופשי לשנות את מתכון הבסיס.
כרובית טריה או כרובית קפואה
כרובית טריה עדיפה אלפי מונים על כרובית קפואה. בתקופת הקיץ בה הכרוביות הן קטנות ויקרות להחריד. אני משתמש גם בכרובית קפואה.
חשוב לשים לב שכרובית קפואה עוברת בישול ראשוני ולכן יש לקצר את זמן הבישול שלה במים ולבדוק היטב מתי היא התרככה מספיק. במתכון יש הסבר איך לבדוק.
כרובית אפויה בציפוי קריספי
חומרים
- 1 כרובית
- 3 כפות מיונז קל של הלמנס
- 4 כפות פרורי לחם
- 5 שיני שום כתוש
- 1/2 כף כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
- 2 כפות מלח
אופן ההכנה
-
מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית.
מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את המלח למים.
-
מפרקים את הכרובית לפרחים באמצעות סכין.
-
במידה ויש פרחים גדולים מפרידים אותם לקטנים יותר עם היד או עם סכין.
-
מכניסים את הפרחים של הכרובית למים הרותחים ומבשלים אותם ל10- דקות.
-
בקערה מערבבים את המיונז, השום, הכורכום ופלפל השחור.
-
אחרי 10 דקות בודקים אם הכרובית התרככה על ידי דקירה עם מזלג. המזלג אמור לחדור לכרובית אבל עם התנגדות.
הכרובית לא אמורה להיות מבושלת עד הסוף מאחר והיא תמשיך להתבשל בתנור.במידה והכרובית מוכנה שופכים מהסיר את המים, במידה ולא נותנים עוד דקה או שתיים נוספות של בישול ובודקים אם הכרובית מוכנה.
אחרי שמסננים את המים נותנים לכרובית לעמוד בסיר עוד שתים שלוש דקות בהן הכרובית משחררת אדים ומאבדת נוזלים.
-
מסדרים נייר אפיה בתבנית. מרססים את נייר האפיה בספרי שמן. מעבירים את הכרובית מן הסיר את התבנית. טועמים חתיכה קטנה של כרובית לוודא שהכרובית מלוחה כמו שצריך. במידה וחסר מלח מוסיפים לרוטב שהכנו מקודם קצת מלח.
-
מברישים את הרוטב על הכרובית בעזרת מברשת.
-
הופכים את הכרובית ומורחים רוטב גם על הצד השני.
-
מפזרים על הכרובית את פרורי הלחם.
מכניסים את הכרובית לתנור ואופים למשך עשר דקות. -
אחרי 10 דקות מעבירים את התנור ממצב אפיה לגריל עליון.
מרססים את פרורי הלחם ריסוס קצר קצר של ספרי השמן. אם אתם מקפידים קצת יותר אתם יכולים לדלג על שלב זה. -
אופים את הכרובית כ-10 דקות נוספות עד שמתחילים להופיע קצוות שרופים על הכרובית. חשוב לשים לב כי פרורי הלחם אשר אינם על כרובית עלולים להיות כבר שרופים בשלב הזה וזה בסדר.
המנה מוכנה. -
הצעות לגיוון:
אם אתם לא סופרים קלוריות אתם יכולים להחליף את המיונז הקל למיונז רגיל.
אפשר להחליף את התיבול בכורכום בשורה של תבלינים אחרים כדוגמת קארי, פפריקה מעושנת, בהרט, ראס אל חנות.אפשר להשתמש בתבלינים טריים ועשבי תיבול כדוגמת שום, שמיר או אורגנו.
אם אתם לא סופרים קלוריות:החליפו את הכורכום בצ'ילי מתוק או תערובת דבש וחרדל.
רוצים ללכת על גרסה מושחתת. תוסיפו לפרורי הלחם פרמזן מגורד או מוצרלה.
בתאבון