מתכון להכנת רסק תפוחים ואגסים ביתי עם נגיעות של וניל
רסק תפוחים ואגסים - מנה מבית סבתא
יש כמה מנות שעבורי הן מסורת משפחתית. אחת מן המנות האלו היא מנת רסק התפוחים והאגסים שהיתה מכינה ומגישה לנו סבתי ז"ל, כל ערב פסח כקינוח.
אני זוכר שכילד הייתי יושב לאורך כל ארוחת הסדר ומצפה רק לדבר אחד; שיגישו לי את רסק התפוחים. וזה לא שהאוכל של סבתי ז"ל היה לא טעים, הוא היה מעולה. אך גולת הכותרת עבורי היתה מנת רסק התפוחים.
כשהגיע זמן הקינוח היתה מתחיל טקס ההגשה הקבוע: סבתי ז"ל היתה ניגשת למטבח וחוזרת עם עגלת תה שעליה היו מונחים: סיר אדום עם מצקת שבו היה רסק התפוחים, קעריות זכוכית עדינות וכחלחלות שבהן נח לאחר כבוד רסק התפוחים והאגסים.
ליבלבו אגס וגם תפוח
אחד מן הסודות לטעמו הנפלא של רסק התפוחים טמון בעובדה שאנחנו משלבים בין תפוחי גרני סמית, שמוסיפים לרסק גוף וחמצמצות עדינה ואגסים בשלים שמאזנים את חמצמצות התפוחים ומעניקים לרסק מתקתקות נעימה.
מכשיר לקילוף תפוחים
המתכון הזה כל כך פשוט וקל להכנה שהמטלה המסובכת ביותר היא קילוף התפוחים והאגסים. לשמחתי יש לי את קולפן התפוחים שלי.
קולפן התפוחים שלי הוא ללא ספק אחד מן הגאדגטים למטבח האהובים עלי. קניתי אותו בשוויץ כשהייתי בסיור קולינארי עם מועדון הבשלנים שלי- הג'נטלמן קלאב.
המכשיר מקלף את התפוחים, חולץ מהם את הליבה ואם רוצים אף פורס את התפוח לסליל דמוי קפיץ.
בעזרת המכשיר אני מקלף כמות גדולה של תפוחים בדקה או שתיים. מומלץ בחום.
הנה קישור (אפיליאייט) למוצר באמאזון: קולפן תפוחים.
בלנדר מוט BaMIX סיפור מהחיים עם מוסר השכל
במשך שנים חשקה נפשי בבלנדר מוט איכותי של חברת BAMIX השוויצרית. נדלקתי על המכשיר אחרי שראיתי סרטון של גורדון רמזי מכין איתו מיונז בשניות.
מכיוון שבין הרצונות למציאות יש פער, הסתפקתי בבלנדר מוט שאמא שלי הביאה לי פעם במתנה שעשוי מפלסטיק.
כהרגלי בקודש, לפני החג הכנתי את מנת רסק התפוחים. הגעתי לשלב שבו אני טוחן את התפוחים והאגסים לרסק.
אני זוכר את עצמי טוחן את הפירות עם בלנדר היד מהפלסטיק שלי וכל הזמן עוברת לי בראש המחשבה , איך ה BAMIX היה טוחן את הרסק יותר טוב ומהר. איזה באסה שאין לי BAMIX.
ואז פתאום הבלנדר מוט מפסיק לעבוד. אני מוציא אותו מהרסק ורואה שכל הראש פלסטיק התעוות מהחום התכופף ותפס את הלהב.
שעה אחרי זה היה לי בלנדר BAMIX חדש ונוצץ. ממש כמו שרציתי.
אז מה מוסר ההשכל מאחורי הסיפור: אם תרצו משהו מספיק ותדמינו אותו, היקום יסדר לכם אותו.
ומה האזהרה שבסיפור?
אם אין לכם בלנדר מוט עם ראש ממתכת אל תטחנו את הרסק שהוא חם.
אפשר גם לגוון
המתכון הזה הוא כמובן בסיס לשינויים והתאמה לפי הטעם האישי שלכם.
נסו לשחק עם התיבולים ועם המרכיבים: אפשר להחליף את מקל הוניל בקינמון, כוכב אניס או ציפורן.
את הסוכר אפשר להחליף בסילאן או דבס (דבש ענבים) או ריבה.
רסק תפוחים ואגסים ביתי עם נגיעות של וניל
רסק תפוחים ואגסים ביתי עם נגיעות של וניל
חומרים
- 8 תפוחי גרני סמית
- 4 – 5 אגסים בשלים
- 3 כפות סוכר
- 1 מקל וניל
- מים
אופן ההכנה
-
מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה. אפשר לחתוך את התפוחים לרבעים, לא חובה.
-
מעבירים את התפוחים המקולפים לקערה או סיר עם מים כדי שלא ישחירו.
-
מקלפים את האגסים. חותכים את האגסים לרבעים ומוציאים את הליבה. מסירים את הענף שבקצה האגס.
-
מעבירים את האגסים החתוכים לסיר הבישול ומוסיפים את התפוחים, מקל הוניל והסוכר. מכסים את התפוחים והאגסים במים.
-
מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, ברתיחה עדינה כ- 20 דקות עד שהתפוחים והאגסים מתרככים. בודקים על ידי דקירה של הפרי עם מזלג או סכין. טועמים אם הרסק מספיק מתוק לטעמכם. אם לא מוסיפים עוד קצת סוכר.
-
מסירים את הסיר מהאש ונותנים לרסק להצטנן טיפה. מוציאים את מקל הוניל ושומרים אותו בצד.
-
בעזרת שפיץ של סכין פותחים את צידו של מקל הוניל. עוברים עם הלהב על המקל ומגרדים ממנו את גרגירי הוניל. מוסיפים אותם לרסק.
-
משתמשים בבלנדר מוט כדי לטחון את הפירות. חשוב להשתמש בבלנדר מוט עם ראש ברזל על מנת שהחום לא ימיס את הפלסטיק. טועמים את הרסק ומתקנים תיבול. במידה והרסק יצא טיפה נוזלי ממשיכים לבשל אותו כמה דקות ומאפשרים לו להצטמצם טיפה.
-
מעבירים למקרר לקירור של שעתיים. מגישים קר.