חרוסת לפסח

חרוסת לפסח

חרוסת לפסח

סדר פסח אצלי במשפחה

אצלנו במשפחה, בכל ארוחת ליל הסדר יש תמיד ארבע מאכלים שתמיד ידברו עליהם: הכבד הקצוץ - תמיד יצא יותר טוב משנה שעברה. מרק העוף - תמיד יצא יותר צח וצלול משנה שעברה. החזרת - השנה היא הכי חריפה אי פעם, והחרוסת שיצאה מושלמת ומאוזנת טעמים.

חרוסת מתוקה לליל הסדר

האמת אני לא ממש זוכר מתי זה קרה שביקשו ממני להכין חרוסת פעם הראשונה. אבל כנראה שעשיתי עבודה די טובה מאחר וזכיתי למינוי לכל החיים בהכנה של חרוסת לשולחן הפסח. האמת שאין לי בעיה לעשות את זה מאחר והמתכון של החרוסת קליל ולא דורש הרבה עבודה והתוצאות מעולות.

חרוסת לפסח

חרוסת לפסח

סוג המנה סלט, פסח, תוספות
סוג המטבח מטבח יהודי
תגיות חרוסת
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 15 minutes
מנות 8
קלוריות 172 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 2 תפוחים גראני סמית
  • ½ כוס שקדים קצוצים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 4 - 6 תמרים
  • 3 כפות יין קידוש
  • 1 כף מיץ לימון
  • ¼ כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

  1. קוצצים גס את השקדים עם סכין.

    חרוסת-קוצצים-את-השקדים
  2. קוצצים גס את אגוזי המלך עם סכין.

    חרוסת-קוצצים-את-אגוזי-המלך
  3. מוציאים מהתמרים את הגלעין וקוצצים היטב עם סכין.

  4. מקלפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה. מעבירים לקערה.

    חרוסת-מגררים-את-התפוחים
  5. מוסיפים את את הקינמון, יין הקידוש והלימון ומערבבים.

    חרוסת-מוסיפים-את-הקינמון
  6. מוסיפים את האגוזים והשקדים הקצוצים ומערבבים.

    חרוסת-מוסיפים-את-השקדים-ואגוזים
  7. מוסיפים את התמרים הקצוצים. מערבבים היטב. טועמים את העיסה. אם היא לא מספיק מתוקה לטעמכם מוסיפים עוד תמר או שניים.

  8. טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט, לעיסה יותר חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

    חרוסת-טוחנים-עם-בלנדר-מוט
  9. מעבירים לקערת הגשה יפה.

    חרוסת לפסח

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי סלט פשוט עם טעם אדיר אכילת סלטים אצלי היא עניין של קריזות. ישנן תקופות שאני לא יכול להתקרב לסלטים וישנן תקופות שאני כל היום רוצה לאכול רק סלטים. מכיוון שלאכול תמיד את אותו הסלט זה משעמם, פיתחתי לי את סלט הגזר […]

סלט עלי בייבי עם אגסים ורימון

סלט עלי בייבי עם אגסים ורימון

סלט עלי ביבי עם אגסים ורימון סלט עלי בייבי הוא סלט נפלא ורענן שהוא שילוב מנצח של טעמים: מרירות קלה של עלי הבייבי ושמן הזית, מתיקות של הדבש, האגסים והרימון וחמיצות קלה של של מיץ הלימון. למרות שהרימון מתקשר לנו מיידית עם ראש השנה, אפשר […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון