חרוסת לפסח
סדר פסח אצלי במשפחה
אצלנו במשפחה, בכל ארוחת ליל הסדר יש תמיד ארבע מאכלים שתמיד ידברו עליהם: הכבד הקצוץ - תמיד יצא יותר טוב משנה שעברה. מרק העוף - תמיד יצא יותר צח וצלול משנה שעברה. החזרת - השנה היא הכי חריפה אי פעם, והחרוסת שיצאה מושלמת ומאוזנת טעמים.
חרוסת מתוקה לליל הסדר
האמת אני לא ממש זוכר מתי זה קרה שביקשו ממני להכין חרוסת פעם הראשונה. אבל כנראה שעשיתי עבודה די טובה מאחר וזכיתי למינוי לכל החיים בהכנה של חרוסת לשולחן הפסח. האמת שאין לי בעיה לעשות את זה מאחר והמתכון של החרוסת קליל ולא דורש הרבה עבודה והתוצאות מעולות.
חרוסת לפסח
חרוסת לפסח
חומרים
- 2 תפוחים גראני סמית
- ½ כוס שקדים קצוצים
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 4 - 6 תמרים
- 3 כפות יין קידוש
- 1 כף מיץ לימון
- ¼ כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
-
קוצצים גס את השקדים עם סכין.
-
קוצצים גס את אגוזי המלך עם סכין.
-
מוציאים מהתמרים את הגלעין וקוצצים היטב עם סכין.
-
מקלפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה. מעבירים לקערה.
-
מוסיפים את את הקינמון, יין הקידוש והלימון ומערבבים.
-
מוסיפים את האגוזים והשקדים הקצוצים ומערבבים.
-
מוסיפים את התמרים הקצוצים. מערבבים היטב. טועמים את העיסה. אם היא לא מספיק מתוקה לטעמכם מוסיפים עוד תמר או שניים.
-
טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט, לעיסה יותר חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
-
מעבירים לקערת הגשה יפה.