סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי
סלט פטרוזיליה שגונב את ההצגה
יש מנות שהן כל כך מיוחדות שכל פעם שמגישים אותן עובר מעין גל הדף שיוצר רחש בין הסועדים שנתקלים במנה בפעם הראשונה ומוציא מהם תגובות בסגנון וואו! מה זה? חייב את המתכון וכדומה.
סלט הפטרוזיליה הזה, שהוא סלט פטרוזיליה לכאורה פשוט, הוא בדיוק מסוג המנות האלו. מנה שלא משאירה אף סועד אדיש אליה וגונבת את ההצגה.
את המתכון הבסיס של סלט הפטרוזיליה למדתי מחבר טוב שלי השף ערן כץ – שף מחונן שאני עובד איתו ומעביר איתו סדנאות בשר ביקב ליבנה או עוזר לו עם הקייטרינג שלו.
למתכון המעולה של הסלט שלמדתי ממנו הוספתי קצת יותר פינוקים אבל בהחלט כל הקרדיט מגיע לו.
לברור או לקצוץ? כמה סבלנות יש לכם?
ישנן שתי גישות לטיפול בפטרוזיליה. ההבדל בניהן הוא כמה זמן וסבלנות יש לכם.
בגישה אחת אנחנו שוטפים את צרור הפטרוזיליה וקוצצים אותו עם הגבעולים. בגישה השניה אנחנו עוברים גבעול גבעול ומסירים את העלים ונפטרים מן הגבעולים.
שתי הגישות טובות ונכונות. יש קטע נחמד בשימוש בגבעולים הדקים שמוסיף קצת קראנציות למנה ומצד שני לפעמים יש גבעולים ממש עבים שפחות כיף לאכול אותם.
אני בוחן כל צרור וצרור ומחליט על המקום. כשצרור הפטרוזיליה הוא עם גבעולים דקים אני אקצוץ אותו ואם הגבעולים עבים אני אסיר את העלים מהצרור.
אחד הסודו של הסלט - רוטב ויניגרט חמצמץ
הרוטב של הסלט הוא רוטב ויניגרט עם נטיה לחמצמצות. החצמצות מחמיאה מאוד לפטרוזיליה.
כמות הרוטב ויניגרט במתכון גדולה יותר ממה שאנחנו צריכם לסלט אז ישאר לכם עודף אותו תוכלו לשמור במקרר.
תוספות לסלט שהן פינוקים
לא סתם אני קורא סלט הפטרוזיליה סלט פינוקים מאחר ואנחנו מוסיפים לו שקדים וגרעיני חמניה קלויים וצימוקים (הצימוקים הם תוספת שלי למתכון).
השקדים וגרעיני החמניה מוסיפים לסלט קראנציות והצימוקים מוסיפים מתיקות.
אתם כמובן יכולים לשחק עם התוספות ולשים גרעיני דלעת, פקאן סיני, חמוציות, אוכמניות מיובשות וכדומה.
טיפ השף
איך לשמור על הפטרוזיליה רעננה?
שוטפים את הפטרוזיליה ומייבשים עם מכונת ייבוש חסה. הייבוש הוא קריטי לשמירה על הפטרוזיליה. אם אין לכם מכונת ייבוש חסה עיטפו את הפטרוזיליה במגבת וסובבו את המגבת חזק (כמו תרנגול כפרות).
הצנטרפוגה תעזור לכם לייבש את הפטרוזיליה.
מארגנים קופסת איכסון ומרפדים אותה בנייר סופג. שמים על הנייר הסופג שכבה של פטרוזיליה. מוודאים שהפטרוזיליה אכן יבשה!
מכסים עם שכבה נוספת של נייר סופג ושמים עוד שכבה של פטרוזיליה. ככה ממשיכים עד שכל הפטרוזיליה מכוסה בנייר סופג. סוגרים את הקופסא עם מכסה ושמים בקרור.
באופן הזה הפטרוזיליה תישמר טריה ורעננה לכמה שעות. כל מה שנותר לכם לעשות הוא להוסיף את הרוטב והפינוקים שניה לפני שהאורחים מגיעים ולערבב.
סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי
סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי
חומרים
חומרים לסלט הפטרוזיליה
- 2 צרורות פטרוזיליה
- 1/4 כוס גרעיני חמניה קלופים וקלויים
- 1/4 כוס שקדים מולבנים חתוכים לשבבים קלויים
- 1/4 כוס צימוקים שחורים
חומרים לרוטב הויניגרט החמצמץ
- 1/2 לימון
- 2 כפות חומץ
- 2 כפיות חרדל דיזון
- 3 שיני שום כתוש
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס שמן זית אכותי
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
-
שוטפים היטב את הפטרוזיליה
-
מכינים את הפטרוזיליה באחד מן האופנים הבאים:
מפרידים את העלים מן הגבעולים או קוצצים את הצרור כולל הגבעולים קיצוץ גס.
-
שמים את חומרי הווינגרט בצנצנת.
-
מנערים היטב כ- 20 שניות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
קולים את השקדים כשתי דקות על מחבת יבשה ללא שמן.
מערבבים את השקדים כל הזמן ומקפידים כדי שהם לא ישרפו.
מעבירים את השקדים לצלחת כדי שיתקררו. לא מוסיפים את השקדים כשהם חמים לסלט.
-
קולים את גרעיני החמניה כשתי דקות על מחבת יבשה ללא שמן.
מערבבים את הגרעינים כל הזמן ומקפידים כדי שהם לא ישרפו.
מעבירים את הגרעינים לצלחת כדי שיתקררו. לא מוסיפים את השקדים כשהם חמים לסלט.
-
שמים את הפטרוזיליה הקצוצה (או העלים) בקערה.
שומרים קצת מהשקדים, גרעיני החמניה והצימוקים בצד בשביל עיטור מהמנה ומוסיפים את שאר השקדים, גרעיני החמניה והצימוקים לקערה.
-
מוסיפים כמות יפה של רוטב ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד רוטב. הסלט דורש כמות יפה של רוטב אבל לא את כל הכמות שהכנו.
-
מעבירים את הסלט לקערת הגשה יפה או קערות אישיות ומקשטים עם השקדים, גרעיני החמניה והצימוקים ששמרנו בצד.
אחלה מתכונים. ברורים וערוכים נהדר.
ראיתי אותך במוסך אצל מירי.
תודה רבה!
מעולה !!!!! נכנס לקטגוריות הסלטים השווים… תודה רבה…