סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי

סלט פשוט עם טעם אדיר

אכילת סלטים אצלי היא עניין של קריזות. ישנן תקופות שאני לא יכול להתקרב לסלטים וישנן תקופות שאני כל היום רוצה לאכול רק סלטים.

מכיוון שלאכול תמיד את אותו הסלט זה משעמם, פיתחתי לי את סלט הגזר והשום האטומי. זהו סלט גזר סלט יחסית פשוט עם מעט מאוד מרכיבים אבל עם טעם אדיר שילווה אותכם לאורך זמן.

הטוויסט בסלט הזה הוא שרובו של התיבול מבוסס ברובו על כמות מטורפת של שום שמעניקה לסלט חריפות מרתקת של שום.

סלט גזר עם טוויסט

כמות השום שבסלט תגרום להבל הפה שלכם להרגיש כמו חומר רדיואקטיבי.

אם אתם בונים על דייט חם לאותו יום אז עדיף שתלכו על סלט סלק או  פטרוזיליה ותדחו את הסלט האטומי לפעם אחרת.

למרות שהשם של הסלט או כמות השום עלולה להרתיע כמה אנשים מהכנת המתכון. אני מבטיח לכם שמדובר בסלט מצויין עם טעם אדיר.

יש גם גרסה דלת קלוריות

התיבול של סלטים רבים נשען בעיקרו על שימוש בשמן זית או סוגים שונים של חומצים. דבר זה כרוך בערך קלורי גבוהה.

אחד מן היתרונות של סלט הגזר ושום האטומי נעוצה בעובדה שרוב התיבול שלו מבוסס על שום ולא על שמן.

מכיוון שהתיבול מבוסס ברובו על שום ומכיל רק כף אחת של שמן אפשר בקלות לוותר או לצמצם את כמות השמן ולהפוך את הסלט לסלט דל קלוריות.

הסלט הזה ליווה אותי היטב בתקופות שבהן הייתי בדיאטה.

גיוונים ותוספות לסלט הגזר והשום

המתכון של סלט הגזר ושום האטומי הנו מתכון בסיס. את המתכון הזה אפשר בקלות לגוון ולשדרג את הסלט על ידי הוספה של עשבי תיבול כדוגמת כוסברה, בצל ירוק, עירית וכדומה או על ידי הוספת פינוקים כדוגמת פקאן סיני קצוץ, שקדים מולבנים קצוצים, חמוציות, צמוקים וכדומה.

סלט גזר ושום אטומי

סלט גזר ושום אטומי

סוג המנה סלטים
סוג המטבח ים תיכון
תגיות סלט גזר ושום
זמן הכנה 10 minutes
זמן הכנה כולל 10 minutes
מנות 4
קלוריות 108 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 5 -6 גזרים קלופים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 1/2 כף מיץ לימון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 5-7 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הגזרים

    חומרים לסלט גזר ושום
  2. מגררים את הגזרים בפומפיה. בחורים העבים. 

    מגררים את הגזר לסלט הגזר והשום האטומי
  3. רצוי שלא לגרר את הגזרים במעבד מזון מאחר והגזר שמגורר יוצא עבה. 

    גזר-מגורר-לסלט גזר ושום אטומי
  4. בקערה מערבבים את הגזר המגורר עם שאר חומרי הסלט. 

  5. טועמים ומתקנים תיבול.

    סלט גזר ושום אטומי
  6. מעבירים לכלי הגשה. 

    סלט-גזר-אטומי-4
  7. המתכון של סלט הגזר ושום האטומי הנו מתכון בסיס. את המתכון הזה אפשר בקלות לגוון ולשדרג את הסלט על ידי:

    הוספת עשבי תיבול כוסברה, בצל ירוק, עירית.

    הוספת פינוקים: פקאן סיני קצוץ, שקדים מולבנים קצוצים, חמוציות, צמוקים וכדומה.

    אם רוצים להפוך את הסלט לדיאטטי פשוט לא מוסיפים את השמן.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי

סלט פטרוזיליה הכי טעים שאכלתי בחיי סלט פטרוזיליה שגונב את ההצגה יש מנות שהן כל כך מיוחדות שכל פעם שמגישים אותן עובר מעין גל הדף שיוצר רחש בין הסועדים שנתקלים במנה בפעם הראשונה ומוציא מהם תגובות בסגנון וואו! מה זה? חייב את המתכון וכדומה. סלט […]

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי

סלט ירקות שורש אסייתי סלט ירקות שורש אסייתי תמיד מצליח להפתיע אותי בטעמים של מכיוון שהחיך שלי לא מורגל בטעמים אסייתים ולכן עבורי זו תמיד חגיגה. אחד מן הסלטים האסייתים הראשונים שהכרתי היה סלט הכרוב והשומשום האסייתי שהיה להיט קולינארי שכבש את מדינתנו לפני כעשר […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון