דג דניס אפוי בתנור בסגנון ים תיכוני
דניס בתנור פתרון נפלא לארוחה קלה
בימי הקיץ החמים של ארצנו דג דניס אפוי בתנור הוא פתרון נפלא לארוחה קלה שמשאירה אותנו ללא הכבדות של מנה בשרית.
דג דניס הוא אחד מן הדגים הפופולריים בישראל. הדניס מככב בתפריט של הרבה מסעדות.
אחת הסיבות לכך היא שמרבית דגי הדניס מגיעים אלינו מחוות הגידול שלחוף אשדוד ולכן הזמינות של דג הדניס היא גבוהה.
דניס - מסתדר עם כל שיטות הבישול
הדניס הוא דג עם בשר לבן ומרקמו עדין. הדניס מתאים לכל שיטות הבישול ואוהב טיפול פשוט ולא מתוחכם.
סגנון הבישול הים תיכוני תפור בול למידותיו של הדניס: קצת שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול ויש לכם דג דניס אפוי בתנור לשלמות.
דג בתנור - לא רק דניס
שיטת הטיפול בדג שמופיעה במתכון להכנת דניס אפוי בתנור מתאימה כמעט לכל סוגי הדגים שתמצאו אצל מוכרי הדגים כדוגמת מוסר, לברק, בס, ברמונדי וכדומה.
תרגישו חופשי לנסות את המתכון גם על דגים אחרים. השינוי היחיד שעליכם לקחת בחשבון הוא שזמן האפיה עלול להשתנותבין דג לדג בכפוף לגודל הדג ועוביו.
בסוף המתכון ציינתי שיטה לבדוק אם הדג מוכן ותוכלו להיעזר בה.
דג דניס אפוי בתנור בסגנון ים תיכוני
דג דניס אפוי בתנור בסגנון ים תיכוני
חומרים
- 5 דגי דניס טריים ומנוקים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 לימונים
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 15 ענפי טימין
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות
-
אני תמיד מקפיד לבדוק אם איש הדגים עשה עבודה טובה ובודק אם הוא ניקה את הקשקשים כמו שצריך במיוחד באזור הראש העליון ובחלק התחתון של הראש מתחת למכסה הזימים.
הטכניקה לבדיקה ולניקוי קשקשים בכלל היא לעבור עם להב הסכין בצמוד לגוף הדג מכיוון הזנב אל הראש כאשר הסכין ממש מקבילה לגוף הדג עם זווית קטנה מאוד. -
שוטפים את הדגים ומייבשים עם מגבת נייר.
-
פורסים לימון לרוחב לשני חצאים. משכיבים את הלימון על הצד החתוך ופורסים פרוסות דקות בעובי שני מילימטר לרוחבו.
-
סוחטים מיץ מלימון אחד. בימים אלו - ימי הקיץ - שהלימונים טיפה יבשים אפשר לסחוט מיץ מלימון וחצי. בחורף כאשר הלימונים עסיסיים אפשר להסתפק באחד אבל זו גם שאלה של טעם אישי.
מערבבים בקערה את מיץ הלימון, שמן הזית, שיני השום, המלח והפלפל השחור. -
מברישים בעזרת מברשת מתערובת השמן את בטן הדג
-
לוקחים כמה גבעולי פטרוזיליה, גבעול אחד של טימין ו- 2פרוסות לימון ומכניסים אותם לבטן הדג. ממלאים באופן דומה את כל הדגים.
-
מניחים את הדגים על תבנית אפיה. מברישים אותם מצד אחד בתערובת השמן. חשוב מאוד לטבול את המברשת בתחתית קערת השמן מאחר והשום והתבלינים שוקעים לתחתיתה. כך אנחנו מבטיחים שהדג יתובל כפי שצריך
הופכים את הדגים ומברישים גם את צידם השני. -
קוצצים כמה גבעולי פטרוזיליה קיצוץ גס.
-
מפזרים על הדגים כמה עלים של פטרוזיליה קצוצה. גבעול קורנית אחד או שניים ופרוסת לימון.
-
אופים את הדגים בתנור 21 דקות. זהו הדגים מוכנים להגשה.
הדג הולך מצויים עם אורז לבן, גרטן תפוחי אדמה או ירקות אפויים בתנור.בתאבון.
-
טיפ קטן.
טכניקה פשוטה לוודא אם הדגים עשויים היא לנעוץ מזלג באזור הראש של הדג ולפרק חתיכה של הדג. אם החתיכה לבנה ואטומה ומתפרקת בקלות הדג מוכן.