הכנת הסטייק המושלם
מוציאים את הסטייק מן המקרר כ- 20 - 30 דקות לפני זמן הבישול שיגיע לטמפרטורת החדר.
מפלפלים את הסטייק בפלפל שחור טחון גס.
אם הסטייק הוא עבה מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מחממים את מחבת הסטייקים על האש הגבוהה ביותר.
משמנים את המחבת בטיפה שמן ומורחים אותו באמצעות מגבת נייר.
מחממים את המחבת עד שהשמן מתחיל לעשן טיפה
סטייק עבה מתחילים כאן. סטייק דק מתחילים בשלב צליית הסטייק.
מתחילים לצרוב את הסטייק מכל הצדדים. מתחילים בצד של העצם. צורבים כדקה וחצי.
מסובבים את הסטייק על הצד וצורבים כדקה וחצי
מסובבים את הסטייק על הצד של השומן וצורבים כדקה וחצי.
מסובבים את הסטייק אל השפיץ וצורבים כדקה וחצי.
משכיבים את הסטייק על הצד בזוית של 45 מעלות יחסית לפסים של המחבת. צולים לדקה וחצי. אנחנו רוצים ליצור דוגמה של פסים על הסטייק.
טיפ קטן בנוגע לצד האסטטי. חשוב מאוד לשים לב להצטברות השמן במחבת. אם יש הצטברות גדולה של שמן כדאי לנקז אותה, מאחר והשמן עלול לעלות מעל לפסי המתכת במחבת ולגרום לכך שיותר שטח פנים של הסטייק יצלה ואז הפסי הצריבה יעלמו. זה לא גורם לכל נזק אלא מקלקל קצת את האסטטיקה.
הופכים את הסטייק לצד השני. לא מסובבים את הסטייק. צולים לדקה וחצי.
הופכים שוב את הסטייק אבל מסובבים אותו ב 45 מעלות לפני שמניחים אותו על המחבת. הרעיון הוא ליצור תבנית קריס קרוס של פסים על הסטייק. צולים כ 40 שניות.
הופכים את הסטייק. שומרים על הזווית כדי לשמור על תבנית הקריס קרוס. אחרי כ- 45 שניות מורידים מן האש. יש לקחת בחשבון שזמני ההכנה יכולים להשתנות טיפה לפי עובי הסטייק. אפשר לבדוק אם הסטייק מוכן על ידי טכניקת הלחיצה או על ידי שימוש במד חום.
אם מדובר בסטייק דק, הסטייק אמור להיות מוכן בשלב זה וכל שנותר הוא לעבור לשלב ההמתנה. אם הסטייק הוא עבה עוברים לשלב התנור.
שמים את הסטייק על רשת. מניחים את הרשת על תבנית ששמים בה טיפה מים. המיים יעזרו למנוע מן הטפטופים להידבר לתבנית ויקלו על הניקוי.
מכניסים את הסטייק לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות.
זמן הצלייה תלוי מאוד בעובי הסטייק ורמת העשיה שאתם רוצים.
סטייק של 800 גרם יהיה זקוק למן תנור שנע בין 30 ל- 35 דקות בכדי להגיע למידת עשיה מדיום.
הדרך הטובה ביותר לדעת מתי הסטייק מוכן היא לפי הטמפרטורה הפנימית של הסטייק.
נועצים מד חום של בשר למרכז הסטייק ומודדים את הטמפרטורה הפנימית של הסטייק. כשהטמפרטורה מגיעה לרמת העשיה הרצוייה מוציאים את הסטייק מן התנור.
רמות העשיה הן:
Blue - בלו: 46 - 49.
Rare - רייר: 50 - 55
Medium Rare - מדיום רייר: 55 - 60
Medium - מדיום: 60 - 65.
Medium Well - מדיום וול: 65 - 70.
Well Done - וול דאן: 71 ומעלה.
מניחים את הסטייק על צלחת - רצוי כזו שחוממה מראש. מכסים בנייר כסף בצורה רופפת ולא אטומה, או על ידי צלחת. נותנים לסטייק לנוח כחמש דקות.
ממליחים את הסטייק ומגישים.