מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי
שמים את השמן בסיר ומחממים על אש גבוהה
מוסיפים את הקינואה ומטגנים אותה למשך דקה תוך כדי בחישה.
מוסיפים את המים ובוחשים היטב.
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה שיש על החום הנמוך ביותר (כמו שמכינים אורז) ומבשלים כ- 20 דקות. לבחוש אחרי כחמש דקות בישול.
מכבים את האש ונותנים לקינואה לנוח עשר דקות. אחרי עשר דקות מאווררים את הקינואה עם מזלג.
שמים את עלי הבזיליקום במכתש. מוסיפים את המלח וכותשים לעיסה.
מעבירים את העיסה לצנצנת. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
אם המרקם עדיין גס לטעמכם אתם יכולים לתת לפסטו טחינה קצרה עם בלנדר מוט.
במחבת גדולה או סיר שמים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם.
כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים אותו ארבע - חמש דקות, תוך כדי בחישה מידי פעם, עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מבשלים את הפטריות והבצל עד שכל הנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים והמחבת חוזרת להיות יחסית יבשה.
מוסיפים את השום. מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הטופו ועלי המרווה ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהטופו מקבל קצת צבע. כשלוש - ארבע דקות.
מוסיפים את את רוטב הפסטו ומבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב עד שהתערובת נהיית אחידה.
במידה והקינואה חמה מבשלים שתים שלוש דקות תוך כדי ערבוב.
במידה והקינואה היתה קרה מבשלים כחמש - שש דקות עד שהקינואה תתחמם.
טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.