Go Back
הדפס
קינואה-עם-טופו-פטריות-ופסטו-ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

מתכון קינואה עם טופו וירקות ברוטב פסטו ביתי

סוג המנה טבעוני, מנה עיקרית, צמחוני, תוספות
סוג המטבח מטבח דרום אמריקאי, מטבח ים תיכוני
תגיות פיטריות, פסטו, קינואה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 320 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

להכנת הקינואה:

  • כוסות קינואה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן
  • 5 כוסות מים

להכנת הפסטו הביתי

  • 1 חבילה עלי בזיליקום מופרדים מהגבעולים
  • ½ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח ים אטלנטי

להכנת התבשיל:

  • 3 כפות שמן זית
  • קינואה מבושלת
  • 1 חבילה פטריות שמפניון
  • בצל קצוץ לקוביות
  • 1 חבילה טופו קשה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 - 6 עלי מרווה
  • פלפל שחור לפי טעם
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה

  1. שמים את השמן בסיר ומחממים על אש גבוהה

  2. מוסיפים את הקינואה ומטגנים אותה למשך דקה תוך כדי בחישה.

  3. מוסיפים את המים ובוחשים היטב.

  4. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

  5. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה שיש על החום הנמוך ביותר (כמו שמכינים אורז) ומבשלים כ- 20 דקות. לבחוש אחרי כחמש דקות בישול.

  6. מכבים את האש ונותנים לקינואה לנוח עשר דקות. אחרי עשר דקות מאווררים את הקינואה עם מזלג.

הכנת הפסטו

  1. שמים את עלי הבזיליקום במכתש. מוסיפים את המלח וכותשים לעיסה.

  2. מעבירים את העיסה לצנצנת. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

    אם המרקם עדיין גס לטעמכם אתם יכולים לתת לפסטו טחינה קצרה עם בלנדר מוט.

    הכנת-פסטו-ביתי-הפסטו-מוכן

הכנת המנה:

  1. במחבת גדולה או סיר שמים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם.

  2. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים אותו ארבע - חמש דקות, תוך כדי בחישה מידי פעם, עד שהבצל נהיה שקוף.

    תבשיל-קינואה-טגון-הבצל
  3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מבשלים את הפטריות והבצל עד שכל הנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים והמחבת חוזרת להיות יחסית יבשה.

    איך-מכינים-קינואה--טיגון-פטריות
  4. מוסיפים את השום. מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.

    תבשיל-קינואה-מוסיפים-שום
  5. מוסיפים את הטופו ועלי המרווה ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהטופו מקבל קצת צבע. כשלוש - ארבע דקות.

    תבשיל-קינואה-מוסיפים-את-הטופו
  6. מוסיפים את את רוטב הפסטו ומבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

    תבשיל-קינואה-מוסיפים-פסטו
  7. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב עד שהתערובת נהיית אחידה.

    במידה והקינואה חמה מבשלים שתים שלוש דקות תוך כדי ערבוב.

    במידה והקינואה היתה קרה מבשלים כחמש - שש דקות עד שהקינואה תתחמם.

    מוסיפים-את-הקינואה-למחבת
  8. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

    קינואה-עם-טופו-פטריות-ופסטו-ביתי