כרעיים עוף בגריל
מחממים תנור ל- 180 מעלות
שמים בקערה את השמן ותבלין הגריל. מערבבים להווצרות מישחה סמיכה.
בעזרת מברשת מברישים את תערובת השמן ותבלין הגריל על העוף.
הופכים את העוף ומברישים את התערובת התיבול על הצד השני של העוף.
מעבירים את העוף לתבנית כאשר העור למעלה ומכניסים את התבנית לתנור.
אחרי 25 דקות של אפייה הופכים את העוף וממשיכים לאפות אותו.
אחרי 15 - 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף.
משתמשים במברשת ומברישים את את העוף עם המיצים שהצטברו בתחתית התבנית. הדבר מוסיף טעמים וקריספיות לעור. ממשיכים לאפות את העוף.
אחרי כ- 55 דקות עד שעה של אפיה העוף מוכן.
מכיוון שלא כל התנורים שווים בעוצמת החום ולא כל חתיכות העוף בגודל שווה לכן, כדי לא לייבש את העוף, חשוב לבדוק אם העוף מוכן סביב ה- 55 דקות מתחילת האפיה. אם העוף עדיין לא מוכן מוסיפים עוד כמה דקות.
שיטה נחמדה לבדוק אם העוף מוכן: בפולקע יש חתיכת בשר קטנה בצד. כשמנסים למשוך אותה החוצה, אם היא יוצאת בקלות זה סימן שהעוף מוכן.