Go Back
הדפס
כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

כרעיים עוף בגריל

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח ים תיכוני, מטבח צרפתי
תגיות כרעיים, כרעיים בגריל, כרעיים עוף, עוף בגריל
זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 220 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 6 כרעיים - פולקע מפורק מן הכרע.
  • 100 גרם אבקת גריל עוף איכותית
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות

    עוף בגריל חומרים
  2. שמים בקערה את השמן ותבלין הגריל. מערבבים להווצרות מישחה סמיכה.

    עוף בגריל - תערובת תבלינים
  3. בעזרת מברשת מברישים את תערובת השמן ותבלין הגריל על העוף.

    עוף בגריל מריחת התבלינים
  4. הופכים את העוף ומברישים את התערובת התיבול על הצד השני של העוף.

    עוף בגריל מריחת התבלינים
  5. מעבירים את העוף לתבנית כאשר העור למעלה ומכניסים את התבנית לתנור.

    עוף בגריל
  6. אחרי 25 דקות של אפייה הופכים את העוף וממשיכים לאפות אותו.

    עוף בגריל 25 דקות אפיה
  7. אחרי 15 - 20 דקות נוספות שוב הופכים את העוף.

    משתמשים במברשת ומברישים את את העוף עם המיצים שהצטברו בתחתית התבנית. הדבר מוסיף טעמים וקריספיות לעור. ממשיכים לאפות את העוף.

    עוף בגריל הופכים את העוף
  8. אחרי כ- 55 דקות עד שעה של אפיה העוף מוכן.

    מכיוון שלא כל התנורים שווים בעוצמת החום ולא כל חתיכות העוף בגודל שווה לכן, כדי לא לייבש את העוף, חשוב לבדוק אם העוף מוכן סביב ה- 55 דקות מתחילת האפיה. אם העוף עדיין לא מוכן מוסיפים עוד כמה דקות.

    עוף בגריל הופכים את העוף
  9. שיטה נחמדה לבדוק אם העוף מוכן: בפולקע יש חתיכת בשר קטנה בצד. כשמנסים למשוך אותה החוצה, אם היא יוצאת בקלות זה סימן שהעוף מוכן.

    עוף בגריל שיטה לבדוק אם מוכן