Go Back
הדפס
אורז מושלם

איך מכינים את האורז המושלם

איך מכינים את האורז המושלם

סוג המנה תוספות
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות אורז
זמן הכנה 1 minute
זמן בישול 15 minutes
מנות 6
קלוריות 130 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 2 כוסות אורז יסמין או פרסי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מכינים מראש את האורז והמים הרותחים

    חומרים-להכנת-האורז-המושלם
  2. שמים את השמן בסיר ונותנים לו להתחמם.

    שמים-שמן-בסיר
  3. מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו כשתי דקות תוך בחישה קבועה. נזהרים שהאורז לא ישרף.

    מטגנים-את-האורז-טיגון-קל
  4. מוסיפים את המים הרותחים.

    זהירות המים מבעבעים בבעבוע חזק ועלולים להשפריץ!

    אחרי שהבעבוע נרגע נותנים ערבוב טוב.

    איך מכינים את האורז המושלם הוספת המים
  5. ממליחים את האורז ונותנים בחישה טובה לאורז. אם יש גושים של אורז מפוררים אותם.

    איך מכינים את האורז המושלם
  6. מכסים את הסיר עם מכסה.

    איך מכינים את האורז המושלם
  7. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, על העוצמה הכי נמוכה.

    מבשלים את האורז 15 דקות. אחרי שבע דקות בישול נותנים לאורז ערבוב טוב ומיד מכסים שוב את הסיר.

    איך מכינים את האורז המושלם
  8. אחרי 15 דקות הבישול בודקים את מצב האורז. אם האורז עדין מרגיש קשה נותנים לו עוד שתי דקות בישול נוספות ובודקים שוב.

    אם האורז כבר מרגיש רך, גם אם עדיין לא מבושל לגמרי, מכבים את האש. האורז ימשיך להתבשל על האדים שבסיר. נותנים לאורז מנוחה של 5 - 10 דקות. לא פותחים את המכסה של הסיר.

    איך מכינים את האורז המושלם
  9. אחרי המנוחה בעזרת מזלג מאווררים את האורז בזהירות.

    אוורור האורז - איך מכינים את האורז המושלם
  10. נותנים לאורז מנוחה נוספת של 3 דקות וזהו האורז מוכן.

    אורז מושלם