איך מכינים את האורז המושלם
מכינים מראש את האורז והמים הרותחים
שמים את השמן בסיר ונותנים לו להתחמם.
מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו כשתי דקות תוך בחישה קבועה. נזהרים שהאורז לא ישרף.
מוסיפים את המים הרותחים.
זהירות המים מבעבעים בבעבוע חזק ועלולים להשפריץ!
אחרי שהבעבוע נרגע נותנים ערבוב טוב.
ממליחים את האורז ונותנים בחישה טובה לאורז. אם יש גושים של אורז מפוררים אותם.
מכסים את הסיר עם מכסה.
מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, על העוצמה הכי נמוכה.
מבשלים את האורז 15 דקות. אחרי שבע דקות בישול נותנים לאורז ערבוב טוב ומיד מכסים שוב את הסיר.
אחרי 15 דקות הבישול בודקים את מצב האורז. אם האורז עדין מרגיש קשה נותנים לו עוד שתי דקות בישול נוספות ובודקים שוב.
אם האורז כבר מרגיש רך, גם אם עדיין לא מבושל לגמרי, מכבים את האש. האורז ימשיך להתבשל על האדים שבסיר. נותנים לאורז מנוחה של 5 - 10 דקות. לא פותחים את המכסה של הסיר.
אחרי המנוחה בעזרת מזלג מאווררים את האורז בזהירות.
נותנים לאורז מנוחה נוספת של 3 דקות וזהו האורז מוכן.