Go Back
הדפס
מרק עוף עם ירקות

מרק עוף עם ירקות

מרק עוף עם ירקות

סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח יהודי
תגיות מרק ירקות, מרק עוף
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 10
קלוריות 200 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • קילו גבות עוף או גרונות
  • 4-5 קישואים
  • 4-5 גזרים
  • 3 בצלים
  • 1 דלעת בגודל של 20 על 15 סנטימטר
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • מלח ופלפל שחור טחון דק לפי הטעם

אופן ההכנה

הכנת הציר

  1. שמים את העוף בסיר גדול. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי העוף. מביאים את המים לרתיחה.

    שמים את העוף בסיר
  2. בזמן שהמים בסיר מתחממים לרתיחה נכין את הירקות.

    ירקות למרק עוף

הכנת הירקות לבישול

  1. מקלפים את הגזרים וחותכים לעיגולים בעובי של כסנטימטר.

    מרק עוף גזר פרוס לחתיכות
  2. חותכים את הקישואים לעיגולים בעובי של כסנטימטר.

    חותכים את הקישואים בשביל מרק העוף
  3. מקלפים את הבצלים מן הקליפה החומה. מסירים את החלק העליון והחלק של השורש וחותכים לרבעים.

    מרק עוף חותכים את הבצל לרבעים
  4. מקלפים את שורש הפטרוזיליה וחותכים לעיגולים בעובי של כסנטימטר. במידה והשורש נהיה עבה לקראת הקצה אפשר לחתוך כל עיגול לחצי או רבע.

    שורש-פטרוזיליה
  5. מפרידים את שורש הסלרי מן הגבעולים הירוקים. אם הגבעולים יפים נשתמש בהם למרק. חובה לשטוף אותם היטב מחול.

    חותכים את שורש הסלרי לקוביות בגודל סנטימטר על סנטימטר.

  6. מסירים מן הדלעת את הקליפה הקשה. חותכים לקוביות בגודל 2 סנטימטר על 2 סנטימטר.

    מרק עוף דלעת חתוכה לקוביות

קיפוי הציר

  1. כאשר הציר מגיע לרתיחה, ניתן לו לרתוח כשלוש ארבע דקות.

  2. בזמן הזה נוצר על הציר קצף אפרפר ושכבה של שומן.

    מרק-עוף-נוצר-קצף
  3. נחליש את האש. נקפה את הקצף והשומן בעזרת כף.

    כיפוי-מרק-העוף-עם-כף
  4. נשתמש בכף רשת עדינה לאסוף חתיכות של בשר שהפרקו לציר ונפטר מהן.

    מרק-עוף-סינון-הציר-עם-רשת
  5. לאחר שנפטרנו מן הקצף והשומן נגביר מחדש את האש ונביא את הציר לרתיחה חוזרת של שלוש - ארבע דקות.

    שוב יווצר לנו קצף ושכבת שומן. נחליש את האש ושוב נחזור על תהליך הקיפוי והניקוי.

    נחזור על הפעולה מספר פעמים עד אשר לא יווצר עוד קצף והציר יהיה צלול ונקי משומן. התהליך יקח כחצי שעה.

    מרק-עוף-הציר-נהיה-צלול

הוספת הירקות לציר

  1. לאחר שהציר נהיה צלול נוסיף אליו את הירקות.

    מוסיפים-את-הירקות-למרק-העוף
  2. נגביר את האש ונביא לרתיחה חוזרת. נחליש את האש לרתיחה עדינה.

  3. מתבלים את המרק במלח. מוסיפים כל פעם כמות קטנה על מנת לא להמליח את המרק יותר מידי.

    מתבלים-את-מרק-העוף-במלח
  4. מתבלים את המרק בפלפל שחור טחון דק.

    מרק-עוף-מתבלים-בפלפל-שחור
  5. מבשלים את הירקות כ-45 דקות עד שהירקות הקשים נהיים רכים עם טיפה נגיסה ולא סמרטוטיים.

    מרק-העוף-מוכן