מרק עוף עם ירקות
שמים את העוף בסיר גדול. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי העוף. מביאים את המים לרתיחה.
בזמן שהמים בסיר מתחממים לרתיחה נכין את הירקות.
מקלפים את הגזרים וחותכים לעיגולים בעובי של כסנטימטר.
חותכים את הקישואים לעיגולים בעובי של כסנטימטר.
מקלפים את הבצלים מן הקליפה החומה. מסירים את החלק העליון והחלק של השורש וחותכים לרבעים.
מקלפים את שורש הפטרוזיליה וחותכים לעיגולים בעובי של כסנטימטר. במידה והשורש נהיה עבה לקראת הקצה אפשר לחתוך כל עיגול לחצי או רבע.
מפרידים את שורש הסלרי מן הגבעולים הירוקים. אם הגבעולים יפים נשתמש בהם למרק. חובה לשטוף אותם היטב מחול.
חותכים את שורש הסלרי לקוביות בגודל סנטימטר על סנטימטר.
מסירים מן הדלעת את הקליפה הקשה. חותכים לקוביות בגודל 2 סנטימטר על 2 סנטימטר.
כאשר הציר מגיע לרתיחה, ניתן לו לרתוח כשלוש ארבע דקות.
בזמן הזה נוצר על הציר קצף אפרפר ושכבה של שומן.
נחליש את האש. נקפה את הקצף והשומן בעזרת כף.
נשתמש בכף רשת עדינה לאסוף חתיכות של בשר שהפרקו לציר ונפטר מהן.
לאחר שנפטרנו מן הקצף והשומן נגביר מחדש את האש ונביא את הציר לרתיחה חוזרת של שלוש - ארבע דקות.
שוב יווצר לנו קצף ושכבת שומן. נחליש את האש ושוב נחזור על תהליך הקיפוי והניקוי.
נחזור על הפעולה מספר פעמים עד אשר לא יווצר עוד קצף והציר יהיה צלול ונקי משומן. התהליך יקח כחצי שעה.
לאחר שהציר נהיה צלול נוסיף אליו את הירקות.
נגביר את האש ונביא לרתיחה חוזרת. נחליש את האש לרתיחה עדינה.
מתבלים את המרק במלח. מוסיפים כל פעם כמות קטנה על מנת לא להמליח את המרק יותר מידי.
מתבלים את המרק בפלפל שחור טחון דק.
מבשלים את הירקות כ-45 דקות עד שהירקות הקשים נהיים רכים עם טיפה נגיסה ולא סמרטוטיים.