Go Back
הדפס
כרובית שלמה צלוייה בתנור

כרובית אפויה בתנור

כרובית שלמה אפויה בתנור

סוג המנה טבעוני, מנה ראשונה, צמחוני, תוספת
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות כרובית אייל שני, כרובית בתנור, כרובית צלוייה, כרובית קריספי, כרובית שלמה בתנור, כרובית שלמה צלויה בתנור
זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 32 minutes
מנות 6
קלוריות 174 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 כרובית כרובית רעננה בינונית
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 2 - 3 כפות מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 210 מעלות.

  2. ממלאים סיר גדול שיכול להכיל את הכרובית במים וממליחים עם 2 כפות מלח ים אטלנטי.

    מביאים את המים לרתיחה.

    כרובית צלוייה בתנור
  3. כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים אותה כ- 10 דקות כשהסיר מכוסה. אם המים לא מכסים את כל הכרובית הופכים אותה לאחר כ- 5 דקות.

  4.  לאחר כ 8 דקות בודקים מה מצב הכרובית. אנחנו רוצים שהכרובית תתרכך קלות. אבל לא יותר מידי. 

    לוחצים על הכרובית עם האצבע או כף מעץ. אם הכרובית עדיין לא התרככה נותנים לה עוד דקה או שתיים נוספות של בישול.

  5. כשהכרובית התרככה מסננים את המים. נותנים לכרובית לשחרר אדים כשתים שלוש דקות. טועמים חתיכה קטנה של הכרובית על מנת לבדוק אם היא מספיק מלוחה. אם חסרה לכרובית מליחות נשלים אותה בשלב הבא. מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה.

  6. מברישים את הכרובית עם שמן הזית. אם לכרובית היתה חסרה מליחות ממליחים אותה עם עוד טיפה מהמלח ים האטלנטי. 

  7. מכניסים את הכרובית לתנור ואופים כ 25 - 30 דקות עד שהכרובית מזהיבה.