Go Back
הדפס
פסטה-ברוטב-בולונז

פסטה ברוטב בולונז ממש כמו באיטליה

פסטה ברוטב בולונז ממש כמו באיטליה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח איטלקי
תגיות בולונז, ספגטי בולונז, פסטה בולונז, רוטב בולונז
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 55 minutes
מנות 6
קלוריות 348 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון טחינה אחת או שתיים
  • 2 בקבוק פסאטה - רוטב עגבניות
  • 4 כפות רכז עגבניות BX 28-30
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 4 בצלים קצוצים לקוביות
  • 4 גזרים בינוניים קצוצים לקוביות
  • 6 - 8 מקלות סלרי אמריקאי קצוצים לקוביות קטנות
  • 5 - 6 שיני שום כתוש או קצוץ דק
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף מלח
  • 2 - 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הגזר, הבצל והסלרי לקוביות בגודל סנטימטר על סנטימטר.

    קוצצים את הסלרי לקוביות קטנות בגודל חצי סנטימטר על חצי סנטימטר. 

    פסטה ברוטב בולונז מצרכים
  2. מחממים את השמן בסיר.

    שמים-שמן-בסיר-להכנת-רוטב-בולונז
  3. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו.

    משחימים-את-הבשר-פסטה-ברוטב-בולונז
  4. במהלך השחמת הבשר ייתכן שהבשר יפריש נוזלים. זה בסדר גמור. ממשיכים להשחים את הבשר עד שכל הנוזלים מתאדים.

    במהלך-טיגון-הבשר-פסטה ברוטב-בולונז
  5. לאחר כ- 10 דקות הבשר שחום עם צבע יפה. מוציאים את הבשר לקערה. 

    פסטה ברוטב בולונז משחימים-את-הבשר
  6. מוסיפים עוד טיפה שמן זית לסיר ונותנים לו להתחמם. 

    מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי לסיר ומאדים עד לריכוך חלקי כ- 10 דקות. אנחנו לא רוצים להזהיב את הירקות.

    מטגנים-את-המירופואה-רוטב-בולונז
  7. מוסיפים את השום ומאדים אותו כשתי דקות נוספות

    מוסיפים-את-השום-פסטה-ברוטב בולונז
  8. מחזירים את הבשר לסיר ומוספים את הפסאטה (רסק העגבניות) ומערבבים.

    מוסיפים-את-הפסאטה-פסטה-ברוטב בולונז
  9. מוסיפים את האורגנו, המלח, הפלפל השחור והסוכר ומערבבים.

    מוסיפים-את-התבלינים-פסטה ברוטב-בולונז
  10. מוסיפים את רכז העגבניות והיין ומערבבים.

    מוספים את רכז העגבניות והיין פסטה ברוטב בולונז
  11. מבשלים את הרוטב בולונז על אש קטנה בביעבוע עדין למשך שעתיים וחצי. הרוטב יאבד מן הנוזלים ויצטמצם.  חשוב מאוד לבחוש את הסיר מפעם לפעם ולקרצף את גם את קרקעית הסיר כדי למנוע מן הרוטב להידבק לקרקעית הסיר או להישרף.

    פסטה ברוטב בולונז
  12. אחרי שעתיים, כחצי שעה לפני סוף הבישול קוצצים את הבזיליקום לרצועות דקות. 

    מניחים את העלים אחד על השני וחותכים לרצועות צרות. 

    צוררים-את-הבזיליקום-לרצועות-עבור-פסטה-ברוטב-בולונז
  13. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ לרוטב הבולונז ומערבבים.

    מבשלים עוד כחצי שעה.

    מוסיפים-את-הבזיליקום-פסטה ברוטב בולונז
  14. אחרי שעתיים וחצי של בישול רוטב הבולונז מוכן.

     מגישים את רוטב הבולונז עם פסטה. הפסטה הכי מתאימה לרוטב הבולונז היא היא הטאליאטלה - פסטה ארוכה ורחבה - והיא הפסטה שהבולונזים משתמשים בה במתכון.

    פסטה נוספת שמצויינת לדעתי להגשה של בולונז היא צדפים גדולים שהופכים למעין קעריות קטנות שמתמלאות ברוטב.

    בנוסף אפשר להשתמש גם בפטוצ'יני, לינגוויני, פנה או פוזילי. 

    ואם ממש מתחשק לכם אתם תמיד יכולים לאכול את רוטב הבולונז עם ספגטי או כמו שקוראים לזה ספגטי בולונז.

    פסטה-ברוטב-בולונז
  15. קישור לסרטון ההכנה של המתכון בערוץ היוטיוב שלנו: פסטה בולונז ממש כמו באיטליה.