Go Back
הדפס
דג חריימה ברוטב עגבניות חריף

דג חריימה ברוטב עגבניות חריף

דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
סוג המנה דגים, מנה עיקרית
סוג המטבח טוניסאי, טריפוליטאי
תגיות דג חריף, דג מרוקאי, חריימה, חריימה טריפוליטאי
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 215 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 1 קג דג בעל בשר לבן פילטים או פרוס לפרוסות בעובי 2.5 - 3 סנטימטר
  • 15 - 20 שיני שום כתוש
  • 5 - 6 כפות גדושות רכז עגבניות בריכוז BX 28-30
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1.5 כף גדושה פפריקה חריפה אפשר להגדיל כמות או להחליף לפלפל ירוק טרי
  • 1 כף קימל טחון
  • 2 כפיות כמון
  • 1.5 כף שטוחה מלח
  • 1/2 מיץ מחצי לימון
  • 1 אם רוצים רוטב חריף אז מוסיפים פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות (לא חובה).

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר רחב את השמן

    חומרי-גלם-להכנת דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  2. כשהשמן חם מוסיפים אליו את השום לטיגון קצר של דקה. הטיגון נועד לפתוח את הטעם של השום אבל השום לא אמור להזהיב.

    טיגון-השום-של-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  3. מוסיפים לשום את התבלינים.

    טיגון-התבלינים-של-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  4. נותנים לתבלינים טיגון מהיר של דקה תוך כדי בחישה שלא ישרפו.

    מטגנים-את-התבלינים-של-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  5. מוסיפים לתבלינים את רכז העגבניות.

    מוסיפים-רכז-עגבניות-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  6. מטגנים את הרכז כדקה עד שמרגישים כאילו הרכז מתנגד לבחישה ומתחיל להידבק  לתחתית הסיר מוסיפים כחצי כוס מים  ונותנים לרכז להתבשל כשתי דקות. 

    מוסיפים-חצי-כוס-מיים-ומטגנים-את-תערובת-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  7. מוסיפים את שארית המים לסיר ובוחשים היטב לקבלת רוטב. טועמים ומתקנית תיבול במידת הצורך. מבשלים כעשר דקות.

    מכינים-רוטב-לדג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  8. מוסיפים את פרוסות הדג. במידה ויש לכם את ראש הדג זה מצויין. הוסיפו גם אותו העצמות שבראש יעשירו את הרוטב. בתמונה פה פרוסות הדג שקועות מתחת לראשים והזנב.

    מוסיפים-את-הדגים-לרוטב-דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  9. מבשלים את הדג על אש אש קטנה ברמה של בעבוע עדין בין 12 - 15 דקות. לקראת סיום מוסיפים זילוף של מיץ לימון מחצי לימון. 

    דג חריימה ברוטב עגבניות חריף
  10. הדג הולך מצויין עם אורז לבן או קוסקוס. לא לשכוח להגיש גם עם חלה לניגוב הרוטב.

    בתאבון.

    מתכון לדג חריימה