מחממים בסיר רחב את השמן
כשהשמן חם מוסיפים אליו את השום לטיגון קצר של דקה. הטיגון נועד לפתוח את הטעם של השום אבל השום לא אמור להזהיב.
מוסיפים לשום את התבלינים.
נותנים לתבלינים טיגון מהיר של דקה תוך כדי בחישה שלא ישרפו.
מוסיפים לתבלינים את רכז העגבניות.
מטגנים את הרכז כדקה עד שמרגישים כאילו הרכז מתנגד לבחישה ומתחיל להידבק לתחתית הסיר מוסיפים כחצי כוס מים ונותנים לרכז להתבשל כשתי דקות.
מוסיפים את שארית המים לסיר ובוחשים היטב לקבלת רוטב. טועמים ומתקנית תיבול במידת הצורך. מבשלים כעשר דקות.
מוסיפים את פרוסות הדג. במידה ויש לכם את ראש הדג זה מצויין. הוסיפו גם אותו העצמות שבראש יעשירו את הרוטב. בתמונה פה פרוסות הדג שקועות מתחת לראשים והזנב.
מבשלים את הדג על אש אש קטנה ברמה של בעבוע עדין בין 12 - 15 דקות. לקראת סיום מוסיפים זילוף של מיץ לימון מחצי לימון.
הדג הולך מצויין עם אורז לבן או קוסקוס. לא לשכוח להגיש גם עם חלה לניגוב הרוטב.
בתאבון.