דג דניס אפוי בתנור בסגנון ים תיכוני
מחממים תנור ל-180 מעלות
אני תמיד מקפיד לבדוק אם איש הדגים עשה עבודה טובה ובודק אם הוא ניקה את הקשקשים כמו שצריך במיוחד באזור הראש העליון ובחלק התחתון של הראש מתחת למכסה הזימים.
הטכניקה לבדיקה ולניקוי קשקשים בכלל היא לעבור עם להב הסכין בצמוד לגוף הדג מכיוון הזנב אל הראש כאשר הסכין ממש מקבילה לגוף הדג עם זווית קטנה מאוד.
שוטפים את הדגים ומייבשים עם מגבת נייר.
פורסים לימון לרוחב לשני חצאים. משכיבים את הלימון על הצד החתוך ופורסים פרוסות דקות בעובי שני מילימטר לרוחבו.
סוחטים מיץ מלימון אחד. בימים אלו - ימי הקיץ - שהלימונים טיפה יבשים אפשר לסחוט מיץ מלימון וחצי. בחורף כאשר הלימונים עסיסיים אפשר להסתפק באחד אבל זו גם שאלה של טעם אישי.
מערבבים בקערה את מיץ הלימון, שמן הזית, שיני השום, המלח והפלפל השחור.
מברישים בעזרת מברשת מתערובת השמן את בטן הדג
לוקחים כמה גבעולי פטרוזיליה, גבעול אחד של טימין ו- 2פרוסות לימון ומכניסים אותם לבטן הדג. ממלאים באופן דומה את כל הדגים.
מניחים את הדגים על תבנית אפיה. מברישים אותם מצד אחד בתערובת השמן. חשוב מאוד לטבול את המברשת בתחתית קערת השמן מאחר והשום והתבלינים שוקעים לתחתיתה. כך אנחנו מבטיחים שהדג יתובל כפי שצריך
הופכים את הדגים ומברישים גם את צידם השני.
קוצצים כמה גבעולי פטרוזיליה קיצוץ גס.
מפזרים על הדגים כמה עלים של פטרוזיליה קצוצה. גבעול קורנית אחד או שניים ופרוסת לימון.
אופים את הדגים בתנור 21 דקות. זהו הדגים מוכנים להגשה.
הדג הולך מצויים עם אורז לבן, גרטן תפוחי אדמה או ירקות אפויים בתנור.
בתאבון.
טיפ קטן.
טכניקה פשוטה לוודא אם הדגים עשויים היא לנעוץ מזלג באזור הראש של הדג ולפרק חתיכה של הדג. אם החתיכה לבנה ואטומה ומתפרקת בקלות הדג מוכן.