Go Back
הדפס
חרוסת לפסח

חרוסת לפסח

חרוסת לפסח

סוג המנה סלט, פסח, תוספות
סוג המטבח מטבח יהודי
תגיות חרוסת
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 15 minutes
מנות 8
קלוריות 172 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 2 תפוחים גראני סמית
  • ½ כוס שקדים קצוצים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 4 - 6 תמרים
  • 3 כפות יין קידוש
  • 1 כף מיץ לימון
  • ¼ כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

  1. קוצצים גס את השקדים עם סכין.

    חרוסת-קוצצים-את-השקדים
  2. קוצצים גס את אגוזי המלך עם סכין.

    חרוסת-קוצצים-את-אגוזי-המלך
  3. מוציאים מהתמרים את הגלעין וקוצצים היטב עם סכין.

  4. מקלפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה. מעבירים לקערה.

    חרוסת-מגררים-את-התפוחים
  5. מוסיפים את את הקינמון, יין הקידוש והלימון ומערבבים.

    חרוסת-מוסיפים-את-הקינמון
  6. מוסיפים את האגוזים והשקדים הקצוצים ומערבבים.

    חרוסת-מוסיפים-את-השקדים-ואגוזים
  7. מוסיפים את התמרים הקצוצים. מערבבים היטב. טועמים את העיסה. אם היא לא מספיק מתוקה לטעמכם מוסיפים עוד תמר או שניים.

  8. טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט, לעיסה יותר חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

    חרוסת-טוחנים-עם-בלנדר-מוט
  9. מעבירים לקערת הגשה יפה.

    חרוסת לפסח