חרוסת לפסח
קוצצים גס את השקדים עם סכין.
קוצצים גס את אגוזי המלך עם סכין.
מוציאים מהתמרים את הגלעין וקוצצים היטב עם סכין.
מקלפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה. מעבירים לקערה.
מוסיפים את את הקינמון, יין הקידוש והלימון ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים והשקדים הקצוצים ומערבבים.
מוסיפים את התמרים הקצוצים. מערבבים היטב. טועמים את העיסה. אם היא לא מספיק מתוקה לטעמכם מוסיפים עוד תמר או שניים.
טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט, לעיסה יותר חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקערת הגשה יפה.