Go Back
הדפס
רסק-תפוחים-ואגסים

רסק תפוחים ואגסים ביתי עם נגיעות של וניל

רסק תפוחים ואגסים ביתי עם נגיעות של וניל

סוג המנה קינוחים
סוג המטבח מטבח אמריקאי, מטבח גרמני, מטבח יהודי, מטבח שוודי
תגיות אגסים, וניל, מקל וניל, רסק אגסים, רסק תפוחים, תפוחים
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 25 minutes
קירור 2 hours
מנות 6
קלוריות 105 kcal

חומרים

  • 8 תפוחי גרני סמית
  • 4 - 5 אגסים בשלים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 מקל וניל
  • מים

אופן ההכנה

  1. מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה. אפשר לחתוך את התפוחים לרבעים, לא חובה.

    רסק תפוחים מקלפים את התפוחים
  2. מעבירים את התפוחים המקולפים לקערה או סיר עם מים כדי שלא ישחירו.

  3. מקלפים את האגסים. חותכים את האגסים לרבעים ומוציאים את הליבה. מסירים את הענף שבקצה האגס.

    רסק תפוחים ואגסים קילוף האגס
  4. מעבירים את האגסים החתוכים לסיר הבישול ומוסיפים את התפוחים, מקל הוניל והסוכר. מכסים את התפוחים והאגסים במים.

    רסק תפוחים בישול הפירות
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, ברתיחה עדינה כ- 20 דקות עד שהתפוחים והאגסים מתרככים. בודקים על ידי דקירה של הפרי עם מזלג או סכין. טועמים אם הרסק מספיק מתוק לטעמכם. אם לא מוסיפים עוד קצת סוכר.

    רסק תפוחים ואגסים מבושל
  6. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לרסק להצטנן טיפה. מוציאים את מקל הוניל ושומרים אותו בצד.

  7. בעזרת שפיץ של סכין פותחים את צידו של מקל הוניל. עוברים עם הלהב על המקל ומגרדים ממנו את גרגירי הוניל. מוסיפים אותם לרסק.

    רסק תפוחים מקרצפים-מקל-וניל
  8. משתמשים בבלנדר מוט כדי לטחון את הפירות. חשוב להשתמש בבלנדר מוט עם ראש ברזל על מנת שהחום לא ימיס את הפלסטיק. טועמים את הרסק ומתקנים תיבול. במידה והרסק יצא טיפה נוזלי ממשיכים לבשל אותו כמה דקות ומאפשרים לו להצטמצם טיפה.

    רסק-תפוחים-מוכן
  9. מעבירים למקרר לקירור של שעתיים. מגישים קר.

    רסק-תפוחים-ואגסים