רסק תפוחים ואגסים ביתי עם נגיעות של וניל
מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה. אפשר לחתוך את התפוחים לרבעים, לא חובה.
מעבירים את התפוחים המקולפים לקערה או סיר עם מים כדי שלא ישחירו.
מקלפים את האגסים. חותכים את האגסים לרבעים ומוציאים את הליבה. מסירים את הענף שבקצה האגס.
מעבירים את האגסים החתוכים לסיר הבישול ומוסיפים את התפוחים, מקל הוניל והסוכר. מכסים את התפוחים והאגסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, ברתיחה עדינה כ- 20 דקות עד שהתפוחים והאגסים מתרככים. בודקים על ידי דקירה של הפרי עם מזלג או סכין. טועמים אם הרסק מספיק מתוק לטעמכם. אם לא מוסיפים עוד קצת סוכר.
מסירים את הסיר מהאש ונותנים לרסק להצטנן טיפה. מוציאים את מקל הוניל ושומרים אותו בצד.
בעזרת שפיץ של סכין פותחים את צידו של מקל הוניל. עוברים עם הלהב על המקל ומגרדים ממנו את גרגירי הוניל. מוסיפים אותם לרסק.
משתמשים בבלנדר מוט כדי לטחון את הפירות. חשוב להשתמש בבלנדר מוט עם ראש ברזל על מנת שהחום לא ימיס את הפלסטיק. טועמים את הרסק ומתקנים תיבול. במידה והרסק יצא טיפה נוזלי ממשיכים לבשל אותו כמה דקות ומאפשרים לו להצטמצם טיפה.
מעבירים למקרר לקירור של שעתיים. מגישים קר.