Go Back
הדפס
שניצלונים-שילדים-אוהבים

שניצלונים שילדים אוהבים

שניצלונים שילדים אוהבים

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אוסטרי, מטבח ישראלי
תגיות פנקו, פרורי לחם, שניצל, שניצל ווינאי, שניצלונים, שניצלים
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 232 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

  • 700 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 3 כוסות פרורי לחם זהובים
  • 2 כוסות קמח
  • שמן לטיגון

מרכיבי הבלילה:

  • 4 ביצים
  • 1 כפית חרדל רגיל
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כפית פלפל שחור טחון דק
  • ½ כפית פפריקה מתוקה אפשר להחליף בפפריקה חריפה

אופן ההכנה

  1. מסדרים את מרכיבי המנה.

    מרכיבים-להכנה-של-שניצל
  2. שמים בקערה את חומרי הבלילה.

    בלילה-להכנת-שניצלים
  3. טורפים היטב.

    בלילה לשניצל טרופה
  4. שמים את חזה העוף והקמח בקערה גדולה ורחבה.

    חזה-העוף-עם-הקמח
  5. מערבבים היטב עד שכל חזה העוף מצופה בקמח.

    חזה-עוף-מקומח
  6. מעבירים את חזה העוף למסננת. מנערים את חזה העוף במסננת על מנת להפטר מעודפי הקמח. אם אין לכם מסננת או שאתם לא רוצים ללכלך אחת אפשר לנער את עודפי הקמח על ידי ניעור חזה העוף עם האצבעות.

    מסננים את שאריות הקמח מחזה העוף
  7. מעבירים את חזה העוף מצופה הקמח לקערה עם בלילת הביצים.

    מכניסים-את-חזה-העוף-לבלילת-הביצים
  8. מערבבים את חזה העוף בבלילה עד שכולו מצופה היטב.

    מערבבים-את-חזה-העוף-בבלילה
  9. נותנים לשאריות הבלילה לטפטף מחזה העוף ומעבירים אותו לקערה עם פרורי הלחם.

    מעבירים את חזה העוף לפרורי-הלחם
  10. מערבבים היטב עד שכל השניצלונים מצופים היטב בפרורי הלחם. במידת הצורך ניתן לפזר עוד פרורי לחם על מנת להשיג כיסוי מושלם.

    מצפים את השניצלונים
  11. מחממים שמן במחבת.

    מחממים-שמן-במחבת
  12. בודקים אם השמן חם מספיק. זורקים פירור לחם לתוך השמן. אם מתחילות להיווצר סביב פירור הלחם בועות - השמן חם. אם לא - מחכים עוד קצת.

    בדיקת-חום-השמן
  13. כשהשמן חם מנערים מהשניצלונים את עודפי פירורי הלחם ומכניסים אותם לטיגון. חשוב לטגן את השניצלונים בכמה נגלות, כל פעם קצת, על מנת שלא להוריד את טמפרטורה של השמן.

    טיגון-שניצל
  14. מטגנים את השניצלונים טיגון מהיר של 3 -4 דקות. חשוב להפוך את השניצלים מצד לצד במהירות, מספר פעמים במהלך הטיגון.

    הופכים-את-השניצלים
  15. כשהשניצלים זהובים מורידים אותם מן המחבת אל נייר סופג. לאחר ספיגה קצרה של עודפי השומן הם מוכנים להגשה.

    שניצלונים-על-מגבת-נייר
  16. במידה ואתם לא מגישים את השניצלונים מייד, מומלץ להעביר אותם מן הנייר הסופג לרשת. הרשת מאפשרת לאדי המים מהשניצלים להתאדות מבלי לפגוע בציפוי של השניצלים האחרים. כך תקבלו שניצלונים יותר פריכים וטעימים.

    שניצלונים-על-רשת
  17. מגישים את השניצלונים יחד עם קטשופ, מיונז ורוטב צ'ילי מתוק.

    שניצלונים-שילדים-אוהבים