Go Back
הדפס

כנאפה מסורתית

כנאפה מסורתית

סוג המנה קינוחים
סוג המטבח מטבח ערבי
תגיות ג'יבנה, כנאפה, מי ורדים, פיסטוק, קדאיף, שערות קדאיף
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 8
קלוריות 486 kcal
מחבר חנן אביסף

חומרים

חומרים לכנאפה:

  • 500 גרם שערות קדאיף
  • 300 מ"ל סמנה או ג'הי
  • 300 גרם ג'יבנה מתוקה ללא מלח להכנת כנאפה. מגוררת בפומפיה או קצוצה.
  • 100 גרם פיסטוק מקולף לא מומלח ולא קלוי.

חומרים לסירופ מי הורדים:

  • כוסות מים
  • כוסות סוכר
  • 20 טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה

הכנת סירופ מי הורדים (הכמות תספיק ל 2 - 3 כנאפות):

  1. אפשר להכין את הסירופ כמה ימים מראש. ולחמם אותו לפני ההגשה.

  2. שמים את המים, הסוכר ותמצית מי הורדים בסיר.

  3. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. רצוי לבחוש את הסירופ מידי פעם על מנת שכל הסוכר ימס. מנמיכים את האש כך שהסירופ יבעבע בעדינות ומבשלים כעשר דקות.

  4. מסירים את הסירופ מן האש ומניחים בצד להתקרר. אם לא משתמשים מייד מעבירים לאחסון במקרר בצנצנת.

קליית הפיסטוק:

  1. אפשר לקלות ולקצוץ את הפיסטוקים כמה שעות לפני הכנת המנה ולשמור אותם בכלי אטום עד לשימוש.

  2. שמים את הפיסטוקים במחבת יבשה. קולים כשלוש - ארבע דקות על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי. חשוב לשים לב שהפיסטוקים לא ישרפו.

  3. מעבירים את הפיסטוקים לצלחת או קערה כדי שיתקררו. רק כאשר הפיסטוקים קרים לגמרי בודקים את רמת הקלייה. במידה והיא טובה מעבירים לכלי אטום.

הכנת הכנאפה:

  1. מסדרים את מרכיבי המנה באזור העבודה.

    מתכון-להכנת-כנאפה---חומרים
  2. מחממים מים בסיר. שמים בסיר את הצנצנת של מי הורדים כדי שיתחממו ובמידת הצורך גם את הסמנה כדי להפוך אותה לנוזלית.

    מי-ורדים
  3. בקערה רחבה מפרידים את שערות הקדאיף כך שלא יהיו גושים ומספיגים בעדינות עם הסמנה.

  4. משמנים מחבת גדולה עם סמנה. מסדרים מעל שכבה של שערות הקדאיף ודוחסים אותן מטה בעדינות כך שתיווצר שכבה בעובי של כסנטימטר. במידה ויש אזורים של שערות קדאיף שאינן משומנות יוצקים על האזור טיפה סמנה.

    מתכון-כנאפה---מסדרים-את-שערות-הקדאיף-במחבת
  5. מפזרים מעל האטריות שכבה של גבינת הג'יבנה כך שתכסה את שכבת שערות הקדאיף.

    כנאפה--מסדרים-את-גבינת-הג'יבנה
  6. לוקחים שערות קדאיף נוספות ויוצרים שכבה נוספת שתכסה את הגבינה. דוחסים את השערות למטה בעדינות.

    כנאפה-מהדקים-את-שערות-הקדאיף
  7. מדליקים את האש מתחת למחבת ומטגנים את הכנאפה כ-5 דקות על אש בינונית-גבוהה. בעזרת מרית בודקים מידי פעם לראות מה מצב ההזהבה של של שערות הקדאיף.

    מתכון-לכנאפה---בודקים-עם-הכנאפה-עשויה
  8. כששערות הקדאיף זהובות, מחליקים בזהירות את הכנאפה על טס או צלחת גדולה. זהירות מהסמנה הרותחת!

    מחליקים-את-הכנאפה-לטס
  9. תופסים את הטס מלמטה. אם הטס ממתכת השתמשו במגבת. הופכים את המחבת על הטס כך שהמחבת מכסה את הכנאפה. להיזהר משאריות של הסמנה שיכולות לטפטף.

    מצמידים חזק את הטס למחבת ובתנועה חדה ומהירה הופכים את הטס והמחבת. הפכנו את הכנאפה.

    הופכים-את-המחבת-על-הכנאפה
  10. מטגנים את הצד השני של הכנאפה עוד כחמש דקות. מציצים עם מרית מידי פעם לראות מה מצב ההזהבה. כשהכנאפה מוכנה מחליקים אותה אל הטס.

    כנאפה-על-הטס
  11. מעבירים את סירופ מי הורדים החם לקנקן ויוצקים כמות יפה על כל שטח פני הכנאפה. חשוב שלא להטביע את הכנאפה בסירופ.

    יוצקים-את-מי-הורדים-על-הכנאפה
  12. קוצצים את הפיסטוקים קיצוץ גס ומפזרים מעל הכנאפה.

    כנאפה-מסורתית