כנאפה מסורתית
אפשר להכין את הסירופ כמה ימים מראש. ולחמם אותו לפני ההגשה.
שמים את המים, הסוכר ותמצית מי הורדים בסיר.
מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. רצוי לבחוש את הסירופ מידי פעם על מנת שכל הסוכר ימס. מנמיכים את האש כך שהסירופ יבעבע בעדינות ומבשלים כעשר דקות.
מסירים את הסירופ מן האש ומניחים בצד להתקרר. אם לא משתמשים מייד מעבירים לאחסון במקרר בצנצנת.
אפשר לקלות ולקצוץ את הפיסטוקים כמה שעות לפני הכנת המנה ולשמור אותם בכלי אטום עד לשימוש.
שמים את הפיסטוקים במחבת יבשה. קולים כשלוש - ארבע דקות על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי. חשוב לשים לב שהפיסטוקים לא ישרפו.
מעבירים את הפיסטוקים לצלחת או קערה כדי שיתקררו. רק כאשר הפיסטוקים קרים לגמרי בודקים את רמת הקלייה. במידה והיא טובה מעבירים לכלי אטום.
מסדרים את מרכיבי המנה באזור העבודה.
מחממים מים בסיר. שמים בסיר את הצנצנת של מי הורדים כדי שיתחממו ובמידת הצורך גם את הסמנה כדי להפוך אותה לנוזלית.
בקערה רחבה מפרידים את שערות הקדאיף כך שלא יהיו גושים ומספיגים בעדינות עם הסמנה.
משמנים מחבת גדולה עם סמנה. מסדרים מעל שכבה של שערות הקדאיף ודוחסים אותן מטה בעדינות כך שתיווצר שכבה בעובי של כסנטימטר. במידה ויש אזורים של שערות קדאיף שאינן משומנות יוצקים על האזור טיפה סמנה.
מפזרים מעל האטריות שכבה של גבינת הג'יבנה כך שתכסה את שכבת שערות הקדאיף.
לוקחים שערות קדאיף נוספות ויוצרים שכבה נוספת שתכסה את הגבינה. דוחסים את השערות למטה בעדינות.
מדליקים את האש מתחת למחבת ומטגנים את הכנאפה כ-5 דקות על אש בינונית-גבוהה. בעזרת מרית בודקים מידי פעם לראות מה מצב ההזהבה של של שערות הקדאיף.
כששערות הקדאיף זהובות, מחליקים בזהירות את הכנאפה על טס או צלחת גדולה. זהירות מהסמנה הרותחת!
תופסים את הטס מלמטה. אם הטס ממתכת השתמשו במגבת. הופכים את המחבת על הטס כך שהמחבת מכסה את הכנאפה. להיזהר משאריות של הסמנה שיכולות לטפטף.
מצמידים חזק את הטס למחבת ובתנועה חדה ומהירה הופכים את הטס והמחבת. הפכנו את הכנאפה.
מטגנים את הצד השני של הכנאפה עוד כחמש דקות. מציצים עם מרית מידי פעם לראות מה מצב ההזהבה. כשהכנאפה מוכנה מחליקים אותה אל הטס.
מעבירים את סירופ מי הורדים החם לקנקן ויוצקים כמות יפה על כל שטח פני הכנאפה. חשוב שלא להטביע את הכנאפה בסירופ.
קוצצים את הפיסטוקים קיצוץ גס ומפזרים מעל הכנאפה.