מג'דרה
מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לחצאים מלמעלה למטה. (מכיוון הגבעול אל השורש).
משכיבים כל חצי בצל על הצד החתוך ובעזרת סכין חותכים לרצועות דקות.
מחממים שמן במחבת.
מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהבצל זהוב כהה אך לא שרוף. התהליך לוקח כ 25 - 30 דקות.
מכינים מראש את האורז והמים הרותחים.
שמים את השמן בסיר ונותנים לו להתחמם.
מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו כשתי דקות תוך בחישה קבועה. נזהרים שהאורז לא ישרף.
מוסיפים את המים הרותחים.
זהירות המים מבעבעים בבעבוע חזק ועלולים להשפריץ!
אחרי שהבעבוע נרגע נותנים ערבוב טוב.
ממליחים את האורז ונותנים בחישה טובה לאורז. אם יש גושים של אורז מפוררים אותם.
מכסים את הסיר עם מכסה.
מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, על העוצמה הכי נמוכה.
מבשלים את האורז 15 - 20 דקות. אחרי שבע דקות בישול נותנים לאורז ערבוב טוב ומיד מכסים שוב את הסיר.
אחרי 15 דקות הבישול בודקים את מצב האורז.
אם האורז עדין מרגיש קשה נותנים לו עוד שתי דקות בישול נוספות ובודקים שוב.
אם האורז כבר מרגיש רך, גם אם עדיין לא מבושל לגמרי, מכבים את האש. האורז ימשיך להתבשל על האדים שבסיר. נותנים לאורז מנוחה של 5 - 10 דקות. לא פותחים את המכסה של הסיר.
אחרי המנוחה מאווררים את האורז בזהירות באמצעות מזלג.
נותנים לאורז לנוח בסיר.
בוררים את העדשים ושוטפים את העדשים תחת מים זורמים. מסננים את המים ומעבירים לסיר.
מכסים את העדשים במים עד לגובה של כשני סנטימטר מעל לגובה העדשים.
מביאים את המים לרתיחה ומחלישים את הלהבה. מכסים במכסה.
מבשלים את העדשים כ 20 - 25 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהן מתרככות אך לא נהיות סמרטוטיות.
במידה ונגמרים המים של בישול העדשים לפני שהעדשים רכות מוסיפים טיפה מים רותחים וממשיכים לבשל. חשוב שהמים יהיו רותחים!
שמים בקערה גדולה או סיר את האורז.
מוסיפים את העדשים. אם לעדשים נשארו נוזלים מסננים אותם החוצה לפני ההוספה.
מוסיפים את הבצל המקורמל.
מתבלים בכמון ופלפל שחור ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.