Go Back
הדפס
עוף ביין קידוש מתוק-הצעת-הגשה

עוף ביין קידוש מתוק

עוף ביין קידוש מתוק

סוג המנה בשר, מנה עיקרית, עוף
סוג המטבח ישראלי, מטבח צרפתי
תגיות עוף ביין, עוף ביין קידוש, עוף מבושל
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 270 kcal

חומרים

  • 6 כרעיים מפורקות - פולקע וכרע
  • 1 בקבוק יין קידוש מתוק
  • 2-3 כפות פפריקה מתוקה
  • 2-3 כפות אבקת שום
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון דק
  • שמן לטיגון
  • 2 - 3 כפות ברנדי רק אם רוצים לעשות את שלב הפלומבה

אופן ההכנה

  1. במידה והכרעים לא מופרדים מפרידים את הכרע מהפולקע.

    חומרים-עוף ביין קידוש מתוק-2
  2.  מסדרים את העוף על קרש חיתוך או מגש. ממליחים ומפלפלים את הצד העליון בפלפל שחור.

    עוף ביין קידוש מתוק
  3. מפזרים על העוף את אבקת השום כך שתתקבל שכבה יפה. לא לחסוך. 

    עוף ביין קידוש מתוק מתוק-מפזרים-שום
  4. מפזרים על העוף את הפפריקה המתוקה. כך שתתקבל שכבה יפה לא לחסוך. 

    עוף ביין קידוש מתוק-תיבול-בפפריקה
  5. הופכים את העוף לצד השני וחוזרים על השלבים.
    מתחילים במלח ובפלפל השחור.

    עוף ביין קידוש מתוק-תיבול-גב-בפלפל
  6. מפזרים על העוף את אבקת השום כך שתתקבל שכבה יפה. לא לחסוך. 
    עוף ביין קידוש מתוק-תיבול-גב-בשום
  7. מפזרים על העוף את הפפריקה המתוקה. כך שתתקבל שכבה יפה לא לחסוך. 
    עוף ביין קידוש מתוק-תיבול-גב-בפפריקה
  8. מחממים במחבת גדולה שמן בכמות שתספיק לטיגון אבל לא טיגון עמוק, בסביבות חצי סנטימטר גובה.

    עוף ביין קידוש מתוק חימום שמן
  9. מטגנים את העוף מספר דקות.

    עוף ביין קידוש מתוק-מטגנים-בשמן
  10. הופכים את העוף מספר פעמים עד שהוא מקבל צבע זהוב יפה.

    מטגנים-את-עוף ביין קידוש מתוק
  11. השלב הזה הוא לא חובה למי שרוצה ואפשר לדלג עליו. 

    מוודאים כי המחבת מונחת על מרכז הלהבה. יוצקים בזהירות את הברנדי ומרחיקים את היד. כשהברנדי מתחיל לרתוח והמחבת מעבעת מרחיקים את הגוף מן המחבת ובזהירות מושכים את המחבת לאחור עד שהשוליים הרחוקים של המחבת חשופים ללהבה. הברנדי אמור להידלק. 

    זהירות הלהבה יכולה להיות מאוד גבוהה. בזהירות מחזירים את המחבת למרכז הלבה ומחכים שהלהבה תגווע.
     במידה והברנדי לא נדלק  מטים טיפה את המחבת (מרימים טיפה את הידית) כך ששולי המחבת יתקרבו ללהבה ויקלו על האש להגיע לאדי האלכהול.

    עוף ביין קידוש מתוק-פלומבה-סוף
  12. אחרי שהלהבה גוועת הופכים את העוף עוד פעם ומעבירים את העוף והרוטב שבמחבת לסיר רחב.

    שמים-את-עוף ביין קידוש מתוק-בסיר
  13. נשארה לנו מחבת עם שאריות ומשקעים של טיגון העוף. משקעים אלו מכילים את כל הטעם של המנה ואנחנו לא רוצים לבזבז אותם.  

    עושים-דיגלייזינג-למחבת-עוף ביין קידוש מתוק
  14. במידה והורדנו את המחבת מן האש נחזיר אותה על הלהבה. נוסיף ככוס מיין הקידוש למחבת. 

    דיגלייזינג-של-עוף ביין קידוש מתוק
  15. נבצע את פעולת הדיגלייזינג. בעזרת כף עץ או מרית נקרצף את המשקעים מתחתית המחבת עד שהם ימסו. 

    מקרצפים-את-המחבת-עוף ביין קידוש מתוק
  16.  מעבירים את הנוזל שבמחבת לתוך הסיר עם העוף. מוסיפים את שארית יין הקידוש שבבקבוק לסיר.  

    מעבירים-את-עוף ביין קידוש מתוק-לאש-קטנה
  17. מסדרים את העוף בסיר כך שכמה שיותר חלקים של העוף יהיו שקועים בנוזל. מביאים לרתיחה ולאחריה מעבירים לאש מאוד כך שהסיר יהיה ברתיחה עדינה. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ- 60 דקות. 

    מבשלים-את-עוף ביין קידוש מתוק
  18. אם נשמור על רתיחה עדינה נקבל רוטב חום אמדמדם צלול. במידה והעוף יתבשל על אש חזקה מידי (רתיחה חזקה עם בועות) הרוטב יצא חום בהיר. ההבדל הוא בסך הכל בנראות ואין הבדל בטעמים.

    במהלך הבישול הופכים את העוף מספר פעמים במיוחד את החלקים שלא טבולים עד הסוף ברוטב כדי שהם יקבלו צבע יפה.

    אחרי 60 דקות נבדוק עם העוף מוכן. 

    עוף ביין קידוש מתוק
  19.  שיטה לבדוק אם העוף מוכן. השיטה טובה לבדיקה של כל מנת עוף. (כל עוד יש בה פולקע).

    לפולקע יש חתיכה קטנה של בשר שבמידה והיא מתפרקת בקלות מן הפולקע זה סימן שהעוף מוכן.

    איך-בודקים-עוף ביין קידוש מתוק-מוכן
  20. נועצים בחתיכה מזלג. אם היא נשלפת בקלות העוף מוכן.

    בודקים-עם-העוף-ביין-קידוש מתוק מוכן
  21. המנה מוכנה. 

    המנה הולכת טוב עם תוספת שאוהבת רוטב כדוגמת קוסקוס, פירה, פסטה או אורז לבן. פשוט אוספים עם כף את הרוטב ומפזרים על התוספת.

    לאחר קירור המנה במקרר הרוטב נקרש כמו גלי ונפרד לשני חלקים:
     השומן שנמצא למעלה וצבעו ינוע בין חום בהיר לכתום, והאוצר האמיתי הציר מלא הטעמים שצבעו יהיה חום עד שחור והוא ימצא למטה. 

    כל מה שצריך לעשות הוא לחפור טיפה עם כף ולהוציא את הציר הכהה. אפשר לחמם  אותו במיקרו או במחבת ולהוסיף לאוכל . תענוג אמיתי.

    עוף ביין קידוש מתוק-הצעת-הגשה