עוף ביין קידוש מתוק
במידה והכרעים לא מופרדים מפרידים את הכרע מהפולקע.
מסדרים את העוף על קרש חיתוך או מגש. ממליחים ומפלפלים את הצד העליון בפלפל שחור.
מפזרים על העוף את אבקת השום כך שתתקבל שכבה יפה. לא לחסוך.
מפזרים על העוף את הפפריקה המתוקה. כך שתתקבל שכבה יפה לא לחסוך.
הופכים את העוף לצד השני וחוזרים על השלבים.
מתחילים במלח ובפלפל השחור.
מחממים במחבת גדולה שמן בכמות שתספיק לטיגון אבל לא טיגון עמוק, בסביבות חצי סנטימטר גובה.
מטגנים את העוף מספר דקות.
הופכים את העוף מספר פעמים עד שהוא מקבל צבע זהוב יפה.
השלב הזה הוא לא חובה למי שרוצה ואפשר לדלג עליו.
מוודאים כי המחבת מונחת על מרכז הלהבה. יוצקים בזהירות את הברנדי ומרחיקים את היד. כשהברנדי מתחיל לרתוח והמחבת מעבעת מרחיקים את הגוף מן המחבת ובזהירות מושכים את המחבת לאחור עד שהשוליים הרחוקים של המחבת חשופים ללהבה. הברנדי אמור להידלק.
זהירות הלהבה יכולה להיות מאוד גבוהה. בזהירות מחזירים את המחבת למרכז הלבה ומחכים שהלהבה תגווע.
במידה והברנדי לא נדלק מטים טיפה את המחבת (מרימים טיפה את הידית) כך ששולי המחבת יתקרבו ללהבה ויקלו על האש להגיע לאדי האלכהול.
אחרי שהלהבה גוועת הופכים את העוף עוד פעם ומעבירים את העוף והרוטב שבמחבת לסיר רחב.
נשארה לנו מחבת עם שאריות ומשקעים של טיגון העוף. משקעים אלו מכילים את כל הטעם של המנה ואנחנו לא רוצים לבזבז אותם.
במידה והורדנו את המחבת מן האש נחזיר אותה על הלהבה. נוסיף ככוס מיין הקידוש למחבת.
נבצע את פעולת הדיגלייזינג. בעזרת כף עץ או מרית נקרצף את המשקעים מתחתית המחבת עד שהם ימסו.
מעבירים את הנוזל שבמחבת לתוך הסיר עם העוף. מוסיפים את שארית יין הקידוש שבבקבוק לסיר.
מסדרים את העוף בסיר כך שכמה שיותר חלקים של העוף יהיו שקועים בנוזל. מביאים לרתיחה ולאחריה מעבירים לאש מאוד כך שהסיר יהיה ברתיחה עדינה. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ- 60 דקות.
אם נשמור על רתיחה עדינה נקבל רוטב חום אמדמדם צלול. במידה והעוף יתבשל על אש חזקה מידי (רתיחה חזקה עם בועות) הרוטב יצא חום בהיר. ההבדל הוא בסך הכל בנראות ואין הבדל בטעמים.
במהלך הבישול הופכים את העוף מספר פעמים במיוחד את החלקים שלא טבולים עד הסוף ברוטב כדי שהם יקבלו צבע יפה.
אחרי 60 דקות נבדוק עם העוף מוכן.
שיטה לבדוק אם העוף מוכן. השיטה טובה לבדיקה של כל מנת עוף. (כל עוד יש בה פולקע).
לפולקע יש חתיכה קטנה של בשר שבמידה והיא מתפרקת בקלות מן הפולקע זה סימן שהעוף מוכן.
נועצים בחתיכה מזלג. אם היא נשלפת בקלות העוף מוכן.
המנה מוכנה.
המנה הולכת טוב עם תוספת שאוהבת רוטב כדוגמת קוסקוס, פירה, פסטה או אורז לבן. פשוט אוספים עם כף את הרוטב ומפזרים על התוספת.
לאחר קירור המנה במקרר הרוטב נקרש כמו גלי ונפרד לשני חלקים:
השומן שנמצא למעלה וצבעו ינוע בין חום בהיר לכתום, והאוצר האמיתי הציר מלא הטעמים שצבעו יהיה חום עד שחור והוא ימצא למטה.
כל מה שצריך לעשות הוא לחפור טיפה עם כף ולהוציא את הציר הכהה. אפשר לחמם אותו במיקרו או במחבת ולהוסיף לאוכל . תענוג אמיתי.